Милетић близу одласка, Аксентијевић спреман да ускочи!

Могућа промена на позицији десног бека.

Фудбал 27.07.2019 | 08:00
Милетић близу одласка, Аксентијевић спреман да ускочи!
Довољно је далеко крај летњег прелазног рока да се у Хумској 1 кувају нови послови. И како ствари стоје, биће још тумбања у последњој линији тима. Поред тога што Партизан размишља о још једном штоперу, Борису Копитовићу из Чукаричког, лако би могло да дође до промене на позицији десног бека.

Како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт, Немања Милетић би до краја прелазног рока могао да напусти Хумску 1, јер постоји интересовање три клуба за њега. Један је из Француске, један из Немачке и трећи из Саудијске Арабије.

Интересовање постоји, али постоји и дилема у Партизану, пошто ни у Хумској 1 нису сигурни да ли желе да пусте Милетића, пошто је играма и понашањем „купио“ и навијаче и челнике клуба. А, практично је и једини сениорски репрезентативац Србије из клуба. Бар је тако било до одласка Младена Крстајића са места селектора...

Милетићев одлазак, ипак, не би био изненађење, јер се од краја прошле сезоне говорило да је један од играча који би могао да се отисне у иностранство и у 28. години уновчи добре партије у црно-белом дресу, које су га и препоручиле за дрес репрезентације Србије. Неуморни и неустрашиви дефанзивац црно-белих је за ове две сезоне постао и љубимац навијача Партизана. А, истакао се почетком прошле сезоне и головима приликом прекида.

Уколико се реализује трансфер Немање Милетића, његов наследник би требало да буде Никола Аксентијевић. Десни бек Напретка из Крушевца, који је поникао у школи Партизана, дуго већ се помиње као опција за новог-старог дефанзивца Парног ваљка. Једном се Аксентијевић вратио у Хумску, из Витесеа, а ово би могао да му буде трећи мандат на Топчидерском брду.

И у претходним прелазним роковима, као и на почетку овог летњег, Аксентијевић се доводио у везу са црно-белима, али до тог завршног чина није дошло. Није било ни потребе, Милетић се зацементирао на позицији десног бека, а алтернатива му је био искусни Мирослав Вулићевић.

Сада, међутим, тренер Саво Милошевић не рачуна на Вулићевића, а Милетићева алтернатива у тиму је Периша Пешукић, новајлија који је стигао из подгоричке Будућности, за којег је процењено да има потенцијал, али који мора још да се избруси до места у првих 11 Партизана.

С обзиром на то да је од почетка прелазног рока јасно да у Хумској на позиције у задњој линији неће доводити стране играче, Аксентијевиће шансе да се поново нађе у Партизану, после евентуалног одласка Милетића, прилично су велике.

Извор: моззартспорт

Фото: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар