Није трајало ни годину дана: Разишли се Зверев и Лендл!

Немачки тенисер прекинуо сарадњу са некадашњим бројем један! Лендл одјавио Зверева, а Бекер га неће! Млади Немац је већ дуже времена у проблемима због "тешког развода" са менаџером, а сада је остао и без главног тренера. . .

Тенис 26.07.2019 | 19:43
Није трајало ни годину дана: Разишли се Зверев и Лендл!
Александер Зверев више не сарађује са Иваном Лендлом.

Немачки тенисер је изборио пласман у четвртфинале турнира у Хамбургу, где се састаје са Филипом Крајиновићем, а након тога објављено је да је остао без тренера.

Сарадња петог тенисера света и освајача осам гренд слем трофеја завршена је после непуних годину дана.

Веровало се да ће Лендл, познат по свом спартанском приступу, успети да донесе напредак у игри Зверева и трофеје, као што је претходно учинио са Ендијем Марејом, али се то није догодило.

Након што су почели да раде крајем августа прошле године, немачки тенисер је освојио завршни мастерс сезоне, а онда у 2019. није остварио запаженије резултате.

Зверев је имао неке приватне проблеме, који су утицали и на његову игру, док је Лендл опет због својих обавеза пропустио да буде уз њега током сезоне на шљаци.

"Имам много вере у Сашу који је још увек млад. Мислим да једног дана може постати велики играч, али тренутно судски проблеми које има отежавају рад на начин који је у складу са мојом филозофијом", навео је недавно Лендл.

Пре неколико дана један од најбољих тенисера планете, Александер Зверев жестоко је оплео по свом главном тренеру, легендарном Ивану Лендлу, што се само надовезало на већ вишемесечне проблеме које има са менаџером.

"Када се, с времена на време појави на мом тренингу више причамо о томе шта је урадио на голф терену него о мојој игри. Често стоји потпуно окренут леђима ка терену и гледа голф апликацију. Не помаже ми и заиста ми није јасан", изјавио је Немац руског порекла без имало поштовања према једном од најбољих свих времена.

Наравно, Американац пореклом из некадашње Чехословачке, који је је пре Зверева водио бригу о Ендију Мареју довевши да до гренд слем титуела и првог места на светкој листи, заиста је специфичан тип, ал ако нешто зна, то је тенис. Отац четири ћерке није дуго чекао да се јавно јави Немцу и да му каже да је њихова сарадња завршена.

"Он је веома млад и постаће велики играч, али је тренутно у великим проблемима ван теерена који му не дозвољавају да тренира у складу са мојој философијом", кратко је објаснио Лендл одлазак из стручног штаба момка који је пре годину дана направио сличну ствар са Хуаном Карлосом Феререом, тадашњим тренером ког је отпустио пошто је овај наводно "показао велико непоштовање према тиму" пошто је стално каснио на тренинге.

Зверев је тако сада остао и без главног стартега након што је доживео пре неколико месеци "тежак развод" са дугогудишњим менаџером, Чилеанцем Патрисиом Апијем који му је увео судску забрану ангажовања другог менаџера. Због тога се пети рекет света нашао у "правном вакууму" те сâм мора да ради све, углавном административне послове које је обављао Апи.

То се наравно одразило на његову игру која није на нивоу квалитета које поседује. Он сада у родном граду тражи прилику да засија пред навијачима, али је јасно гда га је додатно потресла прича око тренера, јер не само да га је Лендл (јавно) напустио, што се и очекивало, него још није успео да нађе човека који би ускочио на место Чеха. Главна мета му је био Борис Бекер, али некадашњи теренер Новака Ђоковића ипак не жели да ради и поред финансијских проблема у којима се нашао.

"Увек ћу бити уз њега и подржаваћу га Он зна да увек може да ме пита за сваки савет и да ћу увек бити искрен према њему, али одбијам да будем тренер који ће годишње путовати 30 седмица широм света",јасан је ББ.

Тренутно пети играч света је ове сезоне успео да освоји само титулу у Женеви, а на гренд слемовима није био успешан. На Аустралијан Опену испао је у четвртом колу, на Ролан Гаросу елиминисао га је Новак Ђоковић у четвртфиналу, а на Вимблдону је дубоко разочарао због елиминације у првој рунди.

Разлаз Лендла и Зверева наговештен је током прошле недеље, када је млади Немац јавно критиковао свог тренера због тога што "на тренингу који траје два сата он пола сата прича о свом псу и голфу".

Зверев ће у наставку сезоне радити поново са својим оцем Александером старијим, који је од почетка каријере члан његовог стручног штаба.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар