Ђоковић не игра на мастерсу у Канади!

Најбољи тенисер света одустао је од наступа на Роџерс купу како би се одморио и што боље припремио за наставак сезоне.  Ђоковић (очекивано) прескаче канадски мастерс.  Роџерс куп ове године (5-11. август) без четвороструког шампиона, као и Дел Потра.

Тенис 26.07.2019 | 17:11
Ђоковић не игра на мастерсу у Канади!
Новак Ђоковић ове сезоне неће играти у Канади. Најбољи тенисер света саопштио је организаторима мастерса, који се наизменично одржава у Торонту и Монтреалу, да ће ове године пропустити то такмичење како би се одморио довољно и припремио за остале турнире које следе.

"Жао ми је што морам да откажем наступ на Роџерс купу", саопштио је Ђоковић.

"Уз подршку свог тима одлучио сам да свом телу омогућим дужи одмор и довољан период за опоравак пре него што се вратим на терен. Волим Канаду, тамо имам много пријатеља због којих се осећам као да сам код куће и радујем се повратку на тај турнир како бих могао да играм опет у Монтреалу пред свима вама", стоји у писму које је јавности послао Ђоковић.

Канадски мастерс, који се ове године игра од 5. до 11. августа у Монтреалу неће имати част да угости најбољег тенисера на свету. Новак Ђоковић је оптирао да одмор и припреме за део сезоне на тврдим теренима Северне Америке продужи за недељу дана, па да се појави тек на мастерсу у Синсинатију (11-18. август) где брани титулу и 1.000 АТП поена.

Одлука о прескакању Роџерс купа је очекивана пре свега зато што је Ноле прошле године у Торонту поклекао већ у трећем колу када га је савладао млади Грк Стефанос Циципас, који се касније пробио до финала где га је савладао Рафаел Надал. Српски тенисер стога ће изгубити без одбране само 90 АТП поена што му неће ни издалека угрозити опстанак на првој позицији светске листе.

Поред Ђоковића метропола Квебека ове сезоне неће видети ни Хуана Мартина дел Потра који је још у процесу рековалесценције након операције напукле часице колена које му је страдало у Квинсу пред сам Вимблдон. Уместо две велике звезде Канађани ће гледати Француза Ришара Гаскеа и Казахстанца Михајла Кукушкина.  Од српских тенисера за сада су у главном жребу сигурни само Душан Лајовић и Ласло Ђере.

Српски ас је четири пута тријумфовао на мастерсу у Канади у каријери - 2007, 2011, 2012. и 2016. године.

Пре Ђоковића наступ на мастерсу у Монтреалу отказали су и Роџер Федерер, као и Хуан Мартин дел Потро због опоравка након повреде коју је задобио на турниру у Квинсу у јуну.

Ђоковићев наредни турнир на којем ће учествовати је мастерс у Синсинатију, који стартује недељу после Монтреала.

Мастерс у Канади почиње 3. августа, игра се за наградни фонд од 5.701.945 долара, а титулу брани Рафаел Надал, који је прошле сезоне у финалу победио Стефаноса Циципаса у два сета.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар