"Поп" је пресјекао: Ово је списак САД-а за СП!

Селектор америчке репрезентације озваничио списак играча на које рачуна у припремама за Светско првенство.

Кошарка 26.07.2019 | 14:39
"Поп" је пресјекао: Ово је списак САД-а за СП!
После низа отказа и одлуке већине "главних" играча да прескоче Мундобаскет у Кини (31. август - 15. септембар), у четвртак су се огласили и представници америчке репрезентације.

Директор селекције САД Џери Коланђело објавио је коначан списак играча које ће селектор Грег Попович (70) окупити на старту припрема за Светско првенство у Азији, које ће почети 5. августа.

С обзиром на велики број "отказа", амерички стручњак је додао списку још два имена.

Новајлије међу репрезентативцима су крилни центар Монтрез Херел (25) из Клиперса и центар Мејсон Пламли (29) из Денвера - саиграч Николе Јокића.

Уз ова два списка, списак репрезентације САД сада изгледа овако:

Деарон Фокс (Сакраменто)
Андре Драмонд (Детроит)
Кајл Лаури (Торонто)*
Крис Мидлтон (Милвоки) 
Мајлс Тарнер (Индијана)
Кемба Вокер (Бостон)
Кајл Кузма (Лејкерс)
Брук Лопез (Милвоки)
Пол Милсап (Денвер) 
Донован Мичел (Јута) 
Џејсон Тејтум (Бостон) 
Џејлен Браун (Бостон)
Маркус Смарт (Бостон)
Тадијус Јанг (Чикаго)
Џулијус Рендл (Њујорк)
Пи Џеј Такер (Хјустон)
Мејсон Пламли (Денвер)
Монтрез Херел (Клиперси)
Харисон Барнс (Сакраменто)

*Лаури је оперисао прст руке и још није потврђено да ли ће бити у стању да наступи.

Уз информацију да ће "Попови" помоћници бити Стив Кер, тренер Голден Стејта, Лојд Пирс, тренер Атланте и Џеј Рајт, шеф струке Универзитета Виланова, Коланђело је потврдио имена оних који су одустали.

На том списку су Бредли Бил (Вашингтон), Ентони Дејвис (Лејкерси), Ерик Гордон (Хјустон), Џејмс Харден (Хјустон), Табајас Херис (Филаделфија), Дамијан Лилард (Портланд), Кевин Лав (Кливленд), Си-Џеј Мекалум (Портланд) и Пол Милсап (Денвер).

"Играчи које смо додали су изузетни и уз остале позване понудиће селектору Поповичу и његовим сарадницима сјајан атлетицизам и разноврсност. Репрезентација САД одабраће најбољи могући тим за ФИБА Светско првенство, у покушају да освоји трећу узастопну златну медаљу", рекао је Коланђело.

"Имамо 'дубок' састав и чине га играчи који су наступали за репрезентацију и који имају искуство наступа на ФИБА такмичењима, тако да разумеју тај систем и имају поштовање према другим репрезентацијама. Радујемо се наступу на Светском првенству и сјајном искуству представљања своје земље у једном од главних светских такмичења", рекао је он.

Грег Попович окупиће екипу у Лас Вегасу 5. августа и тамо ће је тренирати четири дана. Потом ће сви имати неколико дана одмора до окупљања у Лос Анђелесу, где ће радити од 13. до 15. августа. Дан касније, Американци ће играти прву контролну утакмицу, против Шпаније у Анахејму.

Дефинитивни списак од 12 имена играча за Кину биће објављен 17. августа. 

Два дана касније, САД одлази у Аустралију (19-24. августа), где ће у Мелбурну одиграти две припремне утакмице против домаће селекције.

Последњу фазу припрема "Амери" ће спровести у Сиднеју, од 25. до 28. августа, где ће 26. играти припремни меч против Канаде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар