Градић којем не изговарају име

Мјесташце Колобраро, на узвишењу, два сата вожње удаљено од Барија, Италијани зову "проклетим градићем", а неки не желе ни да изговарају његово име, јер, наводно, доноси несрећу!

Занимљивости 25.07.2019 | 18:49
Градић којем не изговарају име
Умјесто тога, неки Италијани користе израз "онај град" када говоре о Колобрару.

У граду "који доноси несрећу" тврде да је проклетство старо као и сами темељи, али је, према легенди, "спавало" до 20. вијека када су га "пробудили адвокат и вјештица".

Наводно, адвокат "који никада није изгубио ниједан случај" једном приликом у судници је повикао: "Ако лажем, нека падне овај лустер изнад нас!".

Лустер је пао и донио градићу лошу репутацију.

Затим се почео ширити глас да се група локалних жена бави црном магијом, а предводила их је Ла Катре, старица коју су неки сматрали вјештицом.

Антрополози који су одлучили да разоткрију тајне града - нису, наводно, добро прошли јер су их убрзо по доласку погодиле несреће, незгоде или болести.

Да би избјегли "уроке", становници током свечаности и разних фестивала навлаче управо костиме вјештица и чаробњака, а туристи носе посебне амајлије како им не би "наудиле зле силе".

Колобраро је тако постало, упркос причама о уроцима, посјећено мјесто, преносе агенције.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

менејеб

25.07.2019 17:31

Цуи посјецено.Неби отисао тамо кад би ми неко платио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

25.07.2019 18:29

Ја цу сутра Купити да идем И видим то цудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонyмоуслy

25.07.2019 19:18

БЛАГИ,ВЕЧНО БЛАГОСЛОВЕНИ,ВЕЛИКИ И ДРАГИ НАМ БОГ СА СВИМА ВАМА! ~~~ БЛАГИ ХРИСТЕ,ПЛАЋАМО ОСНОВНИ ПАКЕТ,А ИНТЕРНЕТ БРЗИНА НАМ ЈЕ СВЕДЕНА НА МИНИМУМ КАО НИКАДА ДО САДА И МНОГО БАГУЈЕ,МОЖДА ТЕ СМАРАМО НАШ ГОСПОДЕ,АЛИ И НАС СМАРАЈУ,БЛАГИ ХРИСТЕ,МОЛИМО ЗА ТВОЈУ ПОМОЋ НАШ ГОСПОДЕ!АМИН!АЛИЛУЈА!НО ДОБРО,ДРАГИ ХРИСТЕ,ЗАПРИМЕТИЛИ СМО ДА,ПОЈАВИЛЕ СЕ ПРЕЛЕПЕ НОВЕ ДЕВОЈКЕ И МОМЦИ,ТВОЈА БРАЋА И СЕСТРЕ НАШ ГОСПОДЕ НА "ХАППY ТВ" ,БОГ ИХ СВЕ БЛАГОСЛОВИО,САМО ТЕ МОЛИМО НАШ ГОСПОДЕ НЕК СУ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ,КАО И СВЕ ЊИХОВО НАШ ГОСПОДЕ,У ИМЕ ХРИСТОВО!АМИН!АЛИЛУЈА!СЛАВА БОГУ И ИСУСУ ХРИСТУ!!!ПОЗ.

ОДГОВОРИТЕ