Иванишевић о пљувању Кирјоса: То не, постоје принципи!

"Истина је увек записана на терену. Ако победиш противника кога не волиш, довољно је да му се осмехнеш у лице, пружиш руку, али не и да испричаш свашта у медијима", каже бивши хрватски тенисер.

Тенис 26.07.2019 | 12:07
Иванишевић о пљувању Кирјоса: То не, постоје принципи!
Горан Иванишевић зна како је то бити "лош момак" на терену. Док је био активан тенисер често је критикован због свог необузданог темперамента, када је у бесу ломио рекете.

Каже да је имао право на то и да га је користио како би избацио негативну енергију и бес.

"Ломио сам рекете. Они су били моји и имао сам право да их уништим. Мислим да то није нешто страшно. Поломиш један, замениш га другим... Никада нисам разумео то када су критиковали играче због тога. За мене то није необично понашање на терену", рекао је Иванишевић у интервјуу за магазин "Wе лове теннис".

Чинио је и неке озбиљније прекршаје, попут бацања столице, баш као и Ник Кирјос на турниру у Риму, али никада у каријери није оштро кажњен или суспендован.

"То су ствари које се ретко догађају и јесу изненађујуће, али не можете рећи да су опасне. Свако има неки свој 'вентил'".

Иванишевић Аустралијанцу толерише многе "гафове", али постоји нешто што никада неће моћи да разуме и што му оштро замера - што јавно "пљује" противнике, у последње време најћешће Новака Ђоковића.

"То је превише. Они су током целе сезоне заједно на турнирима и то што ради није фер-плеј. Може да има оне које воли, или не, и своје мишљење о њима, али не треба јавно да га износи. Исто је и са прославом победа. Не подржавам га у томе. Ту увек може доћи до грешке у комунакацији и то не води ничему. Уосталом, истина је увек записана на терену. Ако победиш противника кога не волиш, довољно је да му се осмехнеш у лице, пружиш руку, али не да испричаш свашта у медијима. Чак ни ја, који нисам скривао емоције, нисам никада критиковао ривале. Једноставно, то је принцип, правило у тенису", поручио је Иванишевић, који је од Вимблдона почео сарадњу са Ђоковићем.

Сплићанин каже да је Кирјос дефинитивно другачији од већине играча, посебан, можда и потребан тенису да га мало "размрда", али и да поседује таленат који уствари никада није искористио на прави начин.

"Он има 'материјал' да буде чак и најбољи на свету, али га не користи. Непредвидив је, никада не знате шта ће урадити, који ће следећи потез направити. Може да одигра три потпуно луда гема и онда само нестане. Не смем ни да замислим какву је каријеру могао већ да направи само да је био озбиљнији и посвећенији тенису", рекао је Иванишевић, додавши да је највећи проблем код Кирјоса то што за њега не постоји ауторитет, неко ко ће га држати на правом путу и утицати да буде максимално концентрисан на тенис.

"Код њега ауторитет не игра никакву улогу, једино је решење, можда, да сам себи буде тренер", духовито је објаснио Иванишевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар