Арсеналово највеће појачање!

Макар на годину дана. . .  Тобџије неће моћи да откупе Шпанца.  У Шпанији је вођа, а у Реалу ВИШАК: Одлази у Арсенал! "Краљевски клуб" позајмио талентованог везисту, једног од најбољих играча новог шампиона Европе у узрасту до 21 године.

Фудбал 26.07.2019 | 11:48
Арсеналово највеће појачање!
На недавном Европском првенству за играче до 21 године, Дани Себаљос (22) био је један од лидера шампионског састава, уз Данија Олма, Фабијана Руиза и остале бисере своје земље.

После турнира, он се није вратио у свој матични клуб, Реал Мадрид, јер је унапред било јасно да за њега неће бити места. Зато је прихватио позив из Енглеске.

Себаљос је од четвртка званично позајмљен Арсеналу на годину. "Тобџије" су водиле битку за његов потпис против Тотенхема, али је момак који је показао велики таленат на ЕП у Италији ипак прихватио позив да ради са Унаијем Емеријем.

Нова "осмица" лондонског великана стиже у Лондон као један од најбољих играча турнира на којем је давао голове са дистанце, асистирао и најавио да ће израсти у великог играча. Бар за сада, у Реалу неће имати шансу за то. 

Себаљос је дошао у Реал 2017. године из Бетиса, за обештећење од 18 милиона евра. За две сезоне одиграо је укупно 56 утакмица за Мадриђане и дао пет голова, али није убедио Зинедина Зидана да би требало да буде у свлачионици током наступајуће сезоне.

Зато је данас задужио нови Арсеналов дрес...



Коначно се је сунце прелазног рока огрејало и нестрпљиве навијаче Арсенала.

Дрес Тобџија је данас и званично задужио Дани Себаљос. Млади Шпанац је дошао на једногодишњу позајмицу из Реал Мадрид, с тим што Арсенал нема право откупа уговора. То значи да ће Реал наредног лета моћи да диктира цену и намеће своје услове. Наравно, ако Себаљос остави добар утисак. Ако разочара, Арсенал ће га вратити у Мадрид и то ће бити Реалов проблем.

Арсенал овог лета има ограничен буџет и довођење Себаљоса на овај начин је одличан посао Тобџија. Куповина таквог типа играча би их коштала најамње 40.000.000 евра, а Себаљоса су добили за џабе. Млади везиста је био велика жеља тренера Унаја Емерија који је одиграо кључну улогу у његовом довођењу. Себаљоса су желели још Милан, Тотенхем и Бетис, али је Емери убедио играча да ће му бити најбоље у Арсеналу и гарантовао му неке ставри које остали заинтересовани нису.

„Знао сам да имам поверење тренера што ми је било јако важно приликом избора клуба. Знам коју тежину носи овај дрес и верома сам поносан што сам дошао у Арсенал“, рекао је Себаљос на представљању у Лондону.

Међутим, мало је недостајало да трансфер пропадне док је Себаљос био на лекарским прегледима у Лондону. Разлог је тешка повреда Марка Асенсија због којег су све продаје у Реалу биле на моменат стопиране. Ипак, Зидан је одлучио да му Себаљос није потребан ни као замена за Асенсија јер нису слични играчи.

Себаљос је пре две године дошао у Реал из Бетиса као велика нада шпанског фудбала после ЕП за младе где је био МВП првенства. Реал га је тада отео испред носа Барселони. Међутим, у Мадриду никада није оправдао очекивања, а није био ни по укусу Зинедина Зидана. Чим се Зизу на крају прошле сезоне вратио у клуб, било је јасно да су Себаљосу одбројани дани у Реалу. На минулом ЕП за младе у Италији је још једном одушевио и показао каквим потенцијалом располаже због чега су га желели сви поменути клубови.

Себаљос би у Арсеналу требало да из пре поставе истисне Месута Озила који никако није био по вољи УнајаЕмерија. Шпанац би радо продао Немца, али не постоји клуб спреман да плаћа невероватних 350.000 фунти седмично колико Озил зарађује у Арсеналу.

Извор: моззартспорт//мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар