Боаћи бољи од Савићевића, сад јури Панчева!

Никола Жигић је још далеко. . .

Фудбал 26.07.2019 | 10:32
Боаћи бољи од Савићевића, сад јури Панчева!
Коначно Ричмонд Боаћи има разлога за препознатљив осмех. После врло проблематичног пролећа центарфор из Гане почео је да подсећа на најбоље дане у каријери и головима отвара тријумфалну капију црвено-белима у европским изазовима.

Погодио је мрежу Судуве, прецизан је био и у сурету против Хелсинкија, и стигао до бројке од десет погодака у такмичењима под окриљем УЕФА. Први нападач црвено-белих је на тај начин стао раме уз раме са Милошем Шестићем и Бошком Ђуровским.

“Захвалан сам Богу на овом достигнућу. Као што знате мој живот је посвећен томе да будем захвалан Богу, нашим навијачима и овом граду. Не могу сам да преузмем све заслуге, јер без оваквих саиграча, правих бораца, нема појединца који би могао да буде то што јесте данас. Чак ни Роналдо и Меси не би могли да буду толико успешни без својих екипа. Не могу да играју сами, морају да имају саиграче који их чине још бољима. Исти је случај овде, не бих ништа успео да није оваквих фудбалера, тренера и стручног штаба. Велика ми је част што сам у друштву најбољих голгетера у историји Црвене звезде”, рекао је Ричмонд Боаћи.

Репрезентативац Гане је тренутно на шестом месту листе најбољих европских стрелаца Црвене звезде. Боаћи је већ сада престигао  Дејана Савићевића, а до краја квалификација моћи ће да приђе и Дарку Панчеву, стрелцу 14 голова на међународној сцени.

Иначе највише голова у Евопи за Црвену звезду постигао је Зоран Филиповић – 28. Другу позицију деле Бора Костић и Душан Савић са 20, прати их Никола Жигић (17) и поменути Дарко Панчев (14).

Прилику да побољша учинак и изједначи се са Станиславом Карасијем, Боаћи ће имати идуће среде у реваншу са Хелсинкијем.

ТОП 10 ЗВЕЗДИНИХ СТРЕЛАЦА У ЕВРОПИ:

Зоран Филиповић 28 голова

Бора Костић, Душан Савић 20

Никола Жигић 17

Дарко Панчев 14

Станислав Караси 11

Милош Шестић, Бошко Ђуровски, Ричмонд Боаћи 10

Дејан Савићевић 9

Боаћи је своју серију почео одмах по доласку у клуб 2017, када је био двоструки стрелац против Флоријане у Београду, а исти учинак имао је и у реваншу на Малти. Уследио је гол Иртишу у Казахстану, па по један у дуелима са Спартом из Прага, а онда и Келну у Немачкој.

Прошле сезоне је због повреде одиграо само три утакмице у Европи, током којих није затресао противничку мрежу, а овог лета је био прецизан против Судуве и Хелсинкија.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар