Интервју - Остоја Мијаиловић: О плановима Партизана...

Тражимо изузетно квалитетног центра, биће то изненађење за све! Објашњење зашто Партизан није добио више новца за Маринковића и какав је статус Николе Јанковића, Стефана Јанковића, Бонџе Сија, Василија Пушице, Новице Величковића…Огњен Јарамаз остаје.

Кошарка 26.07.2019 | 22:45
Интервју - Остоја Мијаиловић: О плановима Партизана...
Најавили су челни људи Партизана да ће црно-бели ући амбициозно у овај прелазни рок и то се и догађа. У клуб су стигли - Кори Волден, Немања Гордић, Жанис Пејнерс, Рашон Томас и Вилијам Мозли.

Прво питање свих навијача је - шта даље? Ко следећи долази?

Председник Партизана Остоја Мијаиловић за МОЗЗАРТ Спорт истиче да је први велики наредни циљ довођење квалитетног играча на петици. Одосно на месту стартног центра.

"Радимо доста на позицији центра, што нам је јако важно. Да доведемо квалитетног играча на тој позицији центра. Као и на позицији два, то су нам две јако важне позиције. Водићемо рачуна о сваком детаљу као и код играча које смо до сада доводили", рекао је Остоја Мијаиловић за МОЗЗАРТ Спорт и додао:

"Тражимо изузетно квалитетног играча на позицији пет, биће то изненађење за све. Јер нам је јако важна та позиција. Имамо неколико кандидата. Даћемо све да доведемо можда и најбоље могуће појачање које се нуди на тржишту".

Махом је Партизан доводио стране играче. О томе је раније причао и Андреа Тринкијери.

"Избор домаћих играча је скоро никакав. Покушавамо на све начине да нађемо српске играче. Покушавали смо и до сада, али то је просто избор јако мали. Морамо да водимо рачуна о квалитету играча с обзиром на наше амбиције. Да будемо конкурентни и у АБА лиги и у Еврокупу".

С тим у вези, можемо да очекујемо странце на позицијама пет и два.

"Па нама је увек приоритет имају домаћи играчи, али је јако слаб избор на свим позицијама. Морамо да водимо рачуна о квалитету".

Да ли сте задовољни са играчима који су до сада обукли црно-бели дрес?

"Јако сам задовољан. Никола Лончар и Андреа Тринкијери даноноћно раде на томе. Размењујемо информације, слушам струку. Мислим да ћемо урадити најбољи могући прелазни рок. Моје је да испоштујем организацијом клуба да одговоримо њиховим захтевима", каже Остоја Мијаиловић за МОЗЗАРТ Спорт.

Питају многи одакле црно-белима новац…

"Имамо сви на уму да ћемо имати можда и највећи буџет за играче у историји Партизана. Тај буџет је дошао до тог нивоа јер смо се ослободили великог дела дуга, нећемо морати да плаћамо неке дугове следеће године".

Вања Маринковић је напустио Партизан и отишао у Валенсију, црно-бели су добили 200.000 евра. Мијаиловићобјашњава зашто клуб није добио више новца.

"Навијачима треба рећи да играчи у уговорима имају излазну клаузулу. Имају обештећења. Ако они желе и други клуб жели да плати обештећење, они дођу и воде играча. Вања Маринковић је отишао. Имао је излазну клаузулу 200.000 евра нето и то је Валенсија искористила. Ми у тој ситуацији не можемо да захтевамо више. Тако је било и за Џока Лендејла".

И Алексеј Николић је играч који се помиње да би могао да напусти црно-беле. Виртус је могућа дестинација.

"Он нема излазну клаузулу обештећења. Било је вербалних контаката из појединих клубова, колико би износило обештећење. Моја жеља је да Николић остане у Партизану. Уколико одлучи другачије, има на то право, или стручни штаб одлучи, одредићемо обештећење. То је играч који је доста напредовао. Николић воли Партизан као и његова публика. Сви желимо да остане. Ако буде било другачије, сигурно ће бити откупна клаузула, фиксна, коју ће клуб одредити".

А Огњен Јарамаз? МОЗЗАРТ спорт је добио информације да он остаје у клубу и да је већ договорена сарадња.

"Ми смо договорили сарадњу са Јарамазом. Само треба да се озваничи".

Шта је са Стефаном Јанковићем и Бонџом Сијем?

"Стефан Јанковић је под уговором. Бонџа Си је под уговором. На стручном штабу је да донесе одлуку шта ће са тим играчима. Стручни штаб преговара са њима".

А Никола Јанковић и Новица Величковић?

"Николи Јанковићу и Новици Величковића, њима су уговори истекли. И о њима ће стручни штаб дати мишљење".

Василије Пушица?

"Иста ствар као и са Новицом и Николом Јанковићем. Оставио сам струци да ради свој посао".

Гледају црно-бели, три пута мере пре него што пресеку.

"Јако је важно да прелазни рок радимо другачије него у ранијим прелазним роковима. Водимо рачуна о сваком детаљу, сваком играчу. Буквално на свакој позицији проверимо 10 кандидата за ту позицију па изаберемо једног који је најквалитетнији. Морамо да водимо рачуна и о буџету који је ограничен”.

У понедељак почиње и продаја сезонских улазница.

"Радимо доста о спонзорским уговорима. У наредних месец дана ћемо промовисати нове спонзоре за сезону 2019/2020. Биће их више него у прошлој сезони. Биће доста и приватних компанија. У понедељак креће и продаја сезонских карата. Желео сам да покажем навијачима да имамо искрене намере. Да прво доведемо појачања да они буду сигурни да ће се играти квалитетна кошарка у Партизану. Сигуран сам да ћемо имати велику подршку. Прошле године смо живели неколико месеци од продаје карата, тако ће бити и сада”, каже Мијаиловић и додаје:

"Цена ће бити нешто виша, самим тим што је и тим скупљи, а и организација ће бити мало скупља него у Пиониру. Сигуран сам да ће црно-бела публика бити уз Партизан".

Партизан води рачуна о томе да не направи задужење.

“Навијачима могу да кажем да не брину, да ћемо ове године очистити све из претходне, нећемо пренети дугове. А тако ћемо радити и убудуће. Те приче које круже да ћемо да празадужимо клуб нису тачне… Морам да кажем да немамо никакав проблем и да смо стабилизовали клуб”.

Сезона испред нас је врло амбициозна за црно-беле…

“Ово је трећа сезона како сам у Партизану, и важно ми је да не проведем пет година у Партизану, колико траје мој мандат, да тај мандате протекне у враћању туђих дугова. Ове године дајемо све да екипа буде значајно квалитетнија. Потпуно нови систем организације утакмица, биће изненађења, навијачи ће уживати и ако купе сезонску неће се покајати”.

За крај, питање о гласинама које је и сам тренер Тринкијери демантовао - а то је да га је желела Летонија за селектора.

“Андреу тог тренутка нисам ни контактирао, он се сам огласио. То просто није истина. Ту тему нисмо ни отварали”, закључио је Мијаиловић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар