Хаџибегић је нови селектор Црне Горе!

Бивши репрезентативац Југославије изабран је за насљедника Љубише Тумбаковића на клупи Црне Горе.  ФСЦГ постигао договор са БХ стручњаком, сутра потпис уговора.

Фудбал 25.07.2019 | 16:14
Хаџибегић је нови селектор Црне Горе!
Оно о чему се говорило посљедњих дана, данас је и званично потврђено - Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе именовао је Фарука Хаџибегића за селектора А репрезентације те земље.

Нови селектор изабран је једногласном одлуком чланова Извршног одбора и са њим ће бити потписан уговор до краја сљедеће године. 

Хаџибегић ће сутра званично потписати уговор, након чега ће бити представљен јавности на конференцији за новинаре у Подгорици.

На клупи Црне Горе ће дебитовати 5. септембра на пријатељској утакмици са Мађарском у Подгорици, а пет дана касније слиједи дуел са Чешком, у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

Хаџибегић је на клупи Црне Горе замијенио Љубишу Тумбаковића, који је смијењен пошто је одбио да води екипу у утакмици против Косова. Он је пети селектор фудбалске репрезентације од када је Црна Гора независна држава. Прије њега на том мјесту су били Зоран Филиповић, Златко Крањчар, Бранко  Брновић и Љубиша Тумбаковић.

Хаџибегић је легенда Сарајава и некадашњи репрезентативац Југославије. Играо је за Бетис, Сошо и Тулуз, док је током тренерске каријере водио Сошо, Троа, Газијантеп, Дијарбакир, Денизли, Ниор, Дижон, Бастију, Арл, Валенсијен, Ред стар, а крајем прошлог миленијума годину дана је био и селектор Босне и Херцеговине.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар