Хамбург: Крајиновићев преокрет "ала Ђоковић" за 1/4-финале!

Сомборац био на прагу пораза, али је успео буквално да преотме меч из руку Словака Клижана!

Тенис 25.07.2019 | 15:55
Хамбург: Крајиновићев преокрет "ала Ђоковић" за 1/4-финале!
Филип Крајиновић данас на АТП 500 турниру у Хамбургу (шљака, наградни фонд 1.718.170 евра) није забележио можда највећу победу у каријеру, али ће му она остати у памћењу као једна од најдражих. Нашао се ас из Сомбора буквално на рубу пораза, али је у стилу свог пријатеља и саборца из Дејвис куп репрезентације, Новака Ђоковића успео у потпуности да преотме и преокрене меч у своју корист.

Жртва српског тенисера након два сата и 35 минута углавном огорчене борбе био је Мартин Клижан. Искусни Словак је повео, био на прагу тријумфа, аји је на крају ипак морао да честита бољем. Сусрет је завршен резултатом 6:7 (6), 7:5 и 6:1 за нашег аса. Округло сат времена је трајао први, веома изједначени сет, а завршен је у тај-брејку где је Словак успео да тек трећу сет-лопту конвертује.

У другом делу меча све време опаснији је био 30-годишњак из Братиславе, а када је дошао до брејка деловало је да је завршио посао и да је Крајиновић готов. Али у стилу лидера нашег националног тима, али и тениса уопште, Новака Ђоковића Фића је успео да заустави противника када се овај већ видео међу осам најбољих. Клижан је био надохват тријумфа да би му пред сам крај другог сета наш ас вратио брејк, а потом преузео меч у своје руке и изједначио.

Нажалост, путовање на том таласу успеха није дуго трајало тако да му је противник одмах на почетку одлучујућег дела меча одузео сервис. Деловало је тада да је пропуштена колосална прилика, а такве ситуације су тако типичне за Крајиновића да су му донекле и обележиле каријеру. Када има прилику да опонента дотуче, он му да мало простора и ваздуха, што професионалци одмах искористе. На сву срећу, овај пут је Сомборац узвратио одмах истом мером, а онда је, ваљда свестан да нема више простора за грешку и опуштање, наставио да гази до краја.

За пролазак у полуфинале Крајиновић ће се борити са бољим из сусрета између провг носиоца и домаћег фаворита, Александера Зверева и Аргентинца Федерика Делбониса.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар