Ништа није случајно, Влаховић одушевио Монтелу!

"Расте као никада до сада. . . ", казао је тренер Фиорентине који очигледно планира велике ствари са Влаховићем.

Фудбал 25.07.2019 | 17:30
Ништа није случајно, Влаховић одушевио Монтелу!
Ако је судити по мечевима на припремама - Душан Влаховић не мрда из Фиорентине.

Српски нападач играо је одлично у "Примавери" током претходне сезоне, поверемено добијао минуте и у првом тиму, а шансу на Међународном купу шампиона у Сједињеним Државама искористио је као мало ко од његових вршњака.

Гол га није хтео против Арсенала (0:3), када је ушао у три велике шансе и намучио Шкодрана Мустафија својим кретањем, али промашаје је "наплатио" против Бенфике.

Влаховић је поново заиграо од старта и на ивици казненог простора поново је показао сопствено умеће са лоптом. Надмудрио је двојицу чувара, муњевито је упутио шут ка голу Злобина, а руски голман на голу Бенфике није могао да уради ништа...

Навијачи из Италије су почели да га пореде са Кшиштофом Пјонтеком, код нас у Србији је претходно "заживела" компарација са Златаном Ибрахимовићем, а реалност је да Душан Влаховић мирно "крчи свој пут" ка првом тиму Фиорентине, па ће тако Винћенцо Монтела бити на слатким мукама кога да изабере када почне Серија А.

Висина и снага му већ са 19 година омогућавају да се бори са противничким штоперима, лепо је "кликнуо" са крилним играчима и тешко да ће га Виола сада послати на позајмицу.

"Расте као никада до сада... Фантастично је нападао Бенфику вечерас", казао је Монтела после утакмице, када је очигледно био презадовољан оним што је приказао Влаховић, али није хтео да га превише хвали да се не би "покварио".

Влаховић је иначе фудбалер Фиорентине још од јуна 2017. године, односно, тада га је Виола "капарисала" пошто је морала да сачека да постане пунолетан како би са њим потписала уговор. 

У дресу младог тима "љубичастих" прошле сезоне је одиграо 19 утакмица и постигао 18 голова, док је за први тим наступио на десет утакмица уз тек 152 минута на терену. Као члан Партизана постигао је укупно три гола на 27 мечева, од тога један и у финалу Купа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар