Што је Мачван изабрао Јапан?

Потребан ми је нов почетак! Репрезентативац Србије објаснио због чега је после тешких повреда и дугог одсуства одлучио да игра први пут ван Европе.

Кошарка 25.07.2019 | 20:54
Што је Мачван изабрао Јапан?
Милан Мачван фокусиран је на припреме репрезентације за Светски куп у Кини, али једним делом размишља и о Јапану.

Изабрао је да тамо настави каријеру, након две године проведене у Бајерну.

Први пут играће ван Европе - у екипи Алварк из Токија.

Каже да је контакт са двоструким шампионом Јапана постојао од почетка јуна, а да је тек сад завршена комплетна прича, на обострано задовољство.

Изабрао је ту дестинацију, јер му је после тешког периода и проблема са коленом био неопходан - рестарт.

"Потребан ми је нов почетак. Иза мене је тежак период и треба ми нешто да се склоним, не само што се тиче кошарке, већ свега. Тамо ме људи неће испитивати како су ми колена, да ли је повреда санирана... Разумем људску знатижељу, али је то овде већ почело да ми смета, да ме нервира. После свега што сам прошао у последње две године, то је последња ствар на коју желим да се враћам", поручио је у изјави за "Спортски журнал" Мачван.

Рекао је да пут у непознато сигурно представља велики изазов, али да је, упркос свему, спреман да се окуша у новој средини.

"Не бих то назвао страхом, али бих рекао да сам заиста узбуђен због тог некаквог новог почетка. Људи из Алварка су ми дали јасну визију, били најконкретнији, иако је било још неких понуда, и ја сам им захвалан највише што ће ми дати шансу. Мени је битно да играм, и то доста, да могу да се фокусирам само на кошарку", рекао је репрезентативац Србије, који се пре нове авантуре бираним речима опростио од Бајерна.

Сарађиваће са Луком Павићевићем и свестан је да га очекује озбиљан рад.

"Тамо није нимало наивна лига, још мање систем такмичења. Ниво кошарке је другачији од онога што сам до сада играо, различита је и игра, али ту играју евролигашки играчи, долазе и момци из НБА лиге, и то углавном на позицијама четири и пет. Углавном, нешто ново, занимљиво, видећемо како ћу се снаћи", навео је Мачван, који је до сада у каријери осим у Немачкој играо у Србији за ФМП, Хемофарм и Партизан, у Израелу за Макаби Тел Авив, Турској за Галатасарај и у Италији за Армани.  

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар