ЛЕ: Саво ништа не мијења и хоће да избјегне тучу!

Партизан вечерас у Велсу (19. 30, РТС) започиње овосезонску европску одисеју. . .  Црно-бели нема потцењивања, СВИ у Европи су озбиљни! Хајдук и Килмарнок су дали добар пример Партизану који не мора на сопственој кожи да учи да нема опуштања против тимова који су драстично слабији на папиру, уосталом није тако давно био Шамрок. Зоран Тошић зато подсећа - само озбиљно!

Фудбал 25.07.2019 | 13:42
ЛЕ: Саво ништа не мијења и хоће да избјегне тучу!
Освајање Купа Србије донело је Партизану привилегију да се боље одмори и квалитетније организује припреме, па су тако премијеру у Европи "одложили" за две недеље.

Први меч у новој сезони одиграли су у Инђији, и славили минималним резултатом (0:1), а тако осокољени добрим стартом отпутовали су у Велс где их очекује екипа која испред себе има префикс - полупрофесионална - што код већине изазива подсмех и жељу за канонадом...

Међутим, Конахс Ки се већ лепо представио у Лиги Европе пошто је у првој рунди "избацио" Килмарнок из Шкотске, екипу коју су сви очекивали за противника Партизана, а на том сусрету у гостима, када су славили 3:1, показали су да упркос томе што међу њима има оних којима је то само "друго занимање" - и те како могу да намуче и професионалце.

Њихов и пример Гзире која је избацила Хајдук, требало би да подсећају Партизану како НЕ ТРЕБА играти. Од њих могу да извуку поуке, а не после сопствених грешака.

Тако нешто најављује и Зоран Тошић пред вечерашњи меч који почиње у 19.30.

"Ми првенствено не гледамо на те ствари, јер у Лиги Европе ако имамо свој циљ, а то је да прођемо што даље и да успемо да се домогнемо групне фазе, једноставно не смемо да се обазиремо на те ствари. Сваки противник је озбиљан, дуго смо чекали да поново наступамо у Европи, имамо велику мотивацију и велику жељу, сви једва чекамо да то почне", казао је Зоран Тошић - стрелац првог гола за Партизан у новој сезони.

У јавности се често говорило о правим занимањима играча Номадса....

Џон Дизни је директор продаје у компанији која се бави рециклирањем мобилних телефина, док Мајкл Вајлд ради као тренер и спортски учитељ у академији Транмер Роверса. Нејтан Вулф је коктел мајстор у бару Алдерли Еџ.

"Ове утакмице су оно што нас у принципу највише занима и што сви волимо највише да играмо, оне тек треба да дођу, а ово је једна од првих, коју морамо да схватимо максимално озбиљно и да пробамо да решимо о своју корист", навео је Зоран Тошић и присетио се и претходног меча Партизана одиграно у Велсу, баш на истом стадиону у Рилу.

Истоимени противник је 2009. године био лак изазов за црно-беле, четири гола у гостима, па још осам пред домаћим навијачима, али ни то не би требало да "заведе" играче.

Фудбал се у претходних десет година драстично променио, више нема толико слабих екипа у европским такмичењима, посебно се то односи на "нефудбалске" земље које су напредовале у овој деценији, а тога се присетио и Зоран Тошић.

Пре десет година није био у Партизану, прешао је у Јунајтед, али се добро сећа тог меча.

"Давно је било, више од десет година. То је било током мојих првих шест месеци у Енглеској, био сам још млад и неискусан и много су ми недостајали бивши саиграчи, па сам хвала Богу имао прилику да их брзо видим и подсетим. Сећам се да је Партизан победио 4:0, да је доминирао, да је био на свом нивоу, тако да можемо само да очекујемо да у том смеру размишљамо и сутра и да буде све позитивно за нас", закључио је искусни везиста Партизана.

Партизан овосезонску европску одисеју почиње вечерас у Велсу против (19.30, РТС). Улога фаворита не би требало превише да оптерети црно-беле, мада нас историја учи да је бивало и да се догађало да када ривала представимо као полуаматерски тим - што Конахс уистину и јесте - ствари умеју да крену наопако. Управо због тога у стручном штабу Партизана већ данима уназад покушавају да играчима избију из глава да ће њихови поједини директни ривали на терену бити људи нешто друкчијих примарних занимања. Јер само се тако може до резултата који гарантује миран реванш у Хумској за седам дана. А то је и главни циљ црно-белих. 

Саво Милошевић упозорио је на то и приликом свог последњкег обраћања медијима уочи утакмице...

"Бољи смо тим, у то нико не сумња, можемо да прођемо, али само под условом да одиграмо максимално озбиљно. Ми у последња три, четири месеца никога нисмо лагано добили. Ниједну екипу. Зато немамо простора да размишљамо у том правцу. Фудбал је чудан, због тога је и занимљив. Конахс је из два шута елиминисао Килмарнок. Толико им је било потребно. Шкоти су били бољи, али... Зато верујем да се моји момци неће опустити. Свесни смо важности утакмице".     

Казао је Саво реч, две и о стратегији, стању терена...

"Изузев димензија, тереном нисмо одушевљени. Што се начина игре тиче настојаћемо да избегнемо тучу. Не зато што се плашимо, већ је добро да то заобићемо игром, кроз пас". 

На такав, или сличан начин, Саша Здјелар тукао је једном приликом Велшане са чак 6:1. Било је то, додуше, пре доста година. Још 2011, у кадетској репрезентацији Србије. У изјави за Спортски журнал везиста црно-белих је рекао:

"Волео бих да се понови такав резултат... Али тад смо били деца, играли другачији фудбал. Ово је нешто друго, у сениорским смо водама. Они нису на нивоу премијерлигаша, међутим, као и све екипе са Острва, гаје исти начин фудбала, размишљања. Доминантни су у скоку, чекају контранападе. Морамо да будемо Партизан, да играмо као увек и - неће да буде проблема". 

На ону причу како ће прекопута црно-белих бити механичари, бармени, електричари, конобари...имао је шта да дода Ђорђе Ивановић:

"Нема никакве везе чиме се људи баве. Показали су квалитет када су избацили Килмарнок. Радио сам и ја некад у фабрици слаткиша". 

Када је у питању састав Партизана очекује се да Саво Милошевић Велшанима супротстави исти тим који је извео на мегдан Инђији у првом такмичарском мечу сезоне. Последњу линију одбране чиниће штоперски пар Остојић - Павловић, по левој страни дејствоваће Урошевић (Брежанчић још није довољно спреман), по десној Н.Р. Милетић. На голу, разуме се, Владимир Стојковић. На месту задњих везних биће пар Здјелар - Шћекић, испред њих тројка Тошић, Сума, Ивановић и као најистуренији Умар Садик. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар