Тестови: Турбо Радоњић, гол и Влаховића!

Турбо Радоњић! Спринт од 45 метара и други гол за Марсељ на припремама! Бивши играч Црвене звезде погодио у убедљивом слављу над Ди Си Јунајтедом (8:1), стрелац и Влаховић за Фјорентину против Бенфике (1:2).

Фудбал 25.07.2019 | 11:29
Тестови: Турбо Радоњић, гол и Влаховића!
Премијерна сезона у француском фудбалу била је за заборав, али Немања Радоњић на припремама Олимпика из Марсеља наговештава да би могао да буде једно од пријатнијих изненађења предстојеће сезоне у Лиги један. Бившем играчу Црвене звезде гол против Сент Етјена очигледно је у огромној мери значио по питању самопоуздања, што се на најбољи начин видело у синоћном окршају са Ди Си Јунајтедом (8:1).

Радоњић је као запета пушка чекао да се нађе на терену у другом полувремену, а онда је у 48. минуту као испаљен из катапулта јурнуо по левој аут-линији. Спринтом од 45 метара оставио је иза леђа свог чувара, а онда је рутински послао лопту у супротну страну противничког гола. То је био погодак за вођство Марсеља од 2:1 и тренутак који је у потпуности сломио отпор члана МЛС лиге. Потом су мрежу Ди Си Јунајтеда, за који није наступао Вејн Руни, погађали Макси Лопез (два пута), Буна Сар (два пута), ФлоранШаброл и Салиф Кауи. Олимпик је повео голом Кевина Стротмана са беле тачке у 28. минуту, а у финишу првог полувремена Ди Си је изједначио на исти начин Амариква.

На Радоњићево расположење очигледно су утицале и похвалне речи тренера Андреа Виласа-Боаса, који је најавио да ће српском крилном везисти пружити још већу минутажу и то му се вратило на терену. Марсељ ће генералну проверу пред почетак сезоне и меч са Ремсом на Велодрому (10. август, 17.30) имати 4. августа против Наполија на истом месту пред својим навијачима. Неће бити изненађење уколико се тада у стартној постави буде нашао управо Радоњић.

Марсељ је на овом мечу почео у формацији 4-3-3: Манданда - Абудула, Алваро, Ћалета Цар, Сакаи - Лопез, Стротман, Сансон - Аке, Жермен, Нконку.



Фјорентина се више него солидно испрсила пред Бенфиком, али је португалски шампион на крају ипак дошао до славља голом Каја у трећем минуту надокнаде стигла до победе.

У стартној постави екипе Винченца Монтеле нашла су се чак тројица српских играча. На месту штопера био је Никола Миленковић, на левом беку Алекса Терзић, док је најистуренији играч био Душан Влаховић. Код Бенфике шансу у другом полувремену добио је Љубомир Фејса, док је Андрија Живковић читав меч преседео на клупи за резервне играче.

Бенфика је боље отворила меч и већ у деветом минуту повела голом Хариса Сеферовића, који се искрао иза леђа Ранијерију и матирао немоћног Терачијана. Ипак, Виола је брзо реаговала. Душан Влаховић је одлично реаговао, добио је лопту на ивици казненог простора, а онда се брзо одлучио за шут левом ногом између двојице противничких играча. Лопта је закачила Дијазову ногу и завршила на месту које Злобин није могао да брани.

До промене резултата најпре је могло да дође почетком другог полувремена. Фиорентина је имала две одличне прилике. Прво преко Влаховића који је у 49. минуту погодио стативу, а убрзо и преко Бенасија чији је ударац завршио преко пречке. Шест минута касније са друге стране је одговорио Рафа Силва.

Бројне измене са обе стране утицале су на пад ритма, а онда када се чекао последњи звиждук судије пала је концетрација играча Фјорентине. То је искористио Кајо, који је са десетак метара удаљености закуцао лопту под противничку пречку и донео славље својим навијачима.



ФЈОРЕНТИНА - БЕНФИКА 1:2 (1:1)
/Влаховић 29 - Сеферовић 9, Кајо 90+3/

ФЈОРЕНТИНА: Терраћијано - Венути, Миленковић, Ранијери, Терзић - Бенаси, Кристофоро, Кастровили, Сотил -Сапонара - Влаховић. Играли су још: Кјеза, Драговски, Бираги, Христов, Симеоне, Зурковси, Ејсерик, Лакти, Баез, Дабо.

БЕНФИКА: Злобин - Таварес, Рубен, Феро, Грималдо - Габријел,Флорентино, Пици - Рафа, Де Томас, Сеферовић.Играли су још: Свилар, Тарабт, Фејса, Чикињ, Жота, Кајо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар