СП: ''Орлови'' добили Нијемце након петераца!

Тако се бори: Страјо "скинуо" петерац Гилену, победа! Наша подмлађена ватерполо репрезентација борила се 32 минута са Немцима, потом перфектно "тукла" петерце и препознала слабу карику у противничком тиму - био је то бивши играч Партизана.

Остали спортови 25.07.2019 | 10:32
СП: ''Орлови'' добили Нијемце након петераца!
Ватерполо репрезентација Србије бориће се за пето место на Светском првенству у Јужној Кореји после велике борбе и драматичне утакмице са јаком Немачком.

На крају, пресудили су петерци на пливалишту у Гвангџуу:

Србија - Немачка 17:16, 12:12 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3)!

Као што резултат по четвртинама и говори, ниједан тим није успео да стекне већу предност током 32 минута игре. Интензитет ватерпола није упућивао на то да се екипе тренера Дејана Савића и Хагена Стама боре за утешне позиције после пораза у четвртфиналним окршајима са Шпанијом и Хрватском у уторак.

Напротив!

Душан Мандић бриљирао је и постигао пет голова из осам удараца, након што у дуелу са Шпанцима није успео да шутне на гол ниједном.

Ђорђе Лазић био је стопроцентан, два од два, а по гол су дали Немања Вицо, Никола Дедовић, Радомир Драшовић, Огњен Стојановић и Страхиња Рашовић. Важну улогу имао је и Димитрије Страјо Ристичевић, бивши голман Партизана, који је зауставио осам удараца немачких ватерполиста.

На крају пресудили су петерци, које су наши перфектно изводили (Мандић 1:0, Дедовић 2:1, Стојановић 3:2, С. Рашовић 4:3 и Драшовић 5:4), док је на другој страни под притиском попустио бивши ватерполиста Партизана, Лук Гилен.

Његов ударац зауставио је Ристичевић и одвео "делфине" у утакмицу за пето место против бољег из сусрета Аустралија - Грчка.

Последњи меч на Светском првенству у Јужној Кореји подмлађени Савићев тим, без седморице златних из Рија, одиграће у суботу од 10 часова. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар