Гасол у Портланду!

Шпански крилни центар Пау Гасол потписао је једногодишњи уговор са Портланд Трејл Блејзерсима, јављају амерички медији.  Легенда не одустаје: Пау Гасол у НБА и у 40. години! Будућни члан "Куће славних" у Спрингфилду играће и следеће сезоне у најбољој лиги.  Гасол ће у Портланду зарадити мање од Миротића у Барси! Занимљив податак, који сведочи о томе колико је каталонски гигант екомонски ојачао и жељан успеха у Евролиги.

Кошарка 26.07.2019 | 17:49
Гасол у Портланду!
Портланд Трејл Блејзерси су протекле сезоне играли у финалу Западне конференције, где су поражени од фаворизованих Голден Стејт Вориорса.

Ове сезоне су одлучили да унапреде екипу највише што могу, како би направили велико изненађење и отишли корак напред у односу на претходну сезону и надају се да ће у Пау Гасолу пронаћи то што им треба.

Гасол игра у НБА лиги од 2001. године, када су га на драфту покупили Гризлиси, који су за њега Атланти дали Шариф Абдур Рахима. Гасол има два шампионска прстена освојена са Лос Анђелес Лејкерсима и чак 6 наступа на "Ол Стар" утакмицама.

Иако је било наговештаја да ће се вратити у Шпанију и Евролигу, Пау Гасол (39) нема намеру да прекида НБА каријеру.

Неколико недеља након што је прославио рођендан, Шпанац је прихватио понуду Портланда да потпише једногодишњи уговор за 2,6 милиона долара.

Искуство шпанског великана и двоструког НБА шампиона (2009, 2010) и те како ће помоћи "Дејму" Лиларду и саиграчима у борби за повратак у финале Западне конференције.

Наравно, можда и за нешто више од тога.

Портланд је овог лета довео у центарску линију и Хасана Вајтсајда (30) из Мајамија и уз Зека Колинса (21) и тешко повређеног Јусуфа Нуркића (24) сви заједно чиниће снагу Блејзерса у рекету.

Милвоки је прошле сезоне играо за Милвоки после одласка из Сан Антонија, али је завршио сезону повредом стопала, после 30 одиграних утакмица у такмичарској 2018/19.

Портал "ЕСПН" подсетио је да је некадашњи центар Мемфиса, Лејкерса, Чикага, Сан Антонија и Милвокија био довођен у везу са Портландом и 2016, али је тада ипак прихватио позив Грега Поповича из Тексаса.

На прагу четрдесете, а и даље га желе. Пау Гасол (39) ће и наредне сезоне играти у НБА, и то у дресу Портланда. То ће бити његова 19. епизода у најјачем кошаркашком такмичењу на свету, пошто је потписао једногодишњи уговор са Блејзерсима.

После сезоне у којој је одиграо најмање утакмица, само 30, прекаљени шпански ас подвргао се хирурској интервенцији, која би требало да учини да његово лево стопало буде као ново. Гасол се нашао пред дилемом, да ли да игра са болом до окончања каријере или да закаже операцију. Срећом по љубитеље кошарке, који нису могли да га гледају у плеј-офу у дресу Милвокија - нити ће Шпанци моћи да га виде у националној опреми на Светском првенству у Кини - Пау је потпуно концентрисан на повратак и такмичење на високом нивоу. Просек га не занима. И управо због тога трећи пик прве рунде драфта из 2001. године одлучио је да потпише максимални ветерански уговор, који износи нешто више од 3.000.000 долара.

Новац није имао пресудан утицај на Гасола, који ће у редовима Блејзерса да заради мање него Никола Миротић у Барселони. Прилично интересантан податак - зар не? - који сведочи о томе колико је каталонски клуб економски ојачао и колику има жељу да поново покори Стари континент.

Гасолу је ово, уједно и најслабији уговор у НБА. Више новца инкасирао је када је био руки у дресу Мемфиса 2001.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар