Фудбалер Ливерпула пролази кроз пакао!

Дошао је као репрезентативац и доказани десни бек, а у претходне двије сезоне одиграо десет утакмица за "редсе". Сада се поново тешко повриједио.  Клајн покидао укрштене лигаменте! Опоравак шест месеци!

Фудбал 25.07.2019 | 18:08
Фудбалер Ливерпула пролази кроз пакао!
Јако лоше вести за десног бека Ливерпула Натанијела Клајна. Наиме, овај фудбалер је покидао предње укрштене лигаменте и то значи да ће бити барем шест месеци ван терена.

Заједно са овом повредом преко 14 месеци ће Клајн бити повређен откако је дошао у Ливерпул.

Клајн се повредио на мечу с Борусијом Дортмунд и вратио се у Енглеску на третман повреде. Преостала му је била још година уговора са Ливерпулом, а пре повреде се већ помињало да би могао да напусти Енфилд овог лета.

Клајн је другу половину прошле сезоне провео на позајмици Борнмуту. Ово лето је требало да искористи да се наметне, а заправо је завршио тешко повређен.

Ова повреда је тешко пала и тренеру Јиргену Клопу.

"Шта могу да кажем друго него да смо сви тужни због Клајна. Он је тренирао тако добро, био је у невероватној форми. Јасно је да природа те повреде није срећан моменат за било ког играча, али добра вест у целој причи је да његов опоравак не би требало да има компликације", рекао је Клоп.

Тренер Ливерпула је додао да је Клајн веома снажан физички и да ће му то помоћи у што бржем опоравку. Очекује се да би то могао да буде крај јануара.

Видећемо да ли ће Ливерпул реаговати када је евентуално довођење десног бека у питању да буде замена за Трент Александер Арнолда.

Натанијел Клајн дошао је на "Енфилд" са 24 године и три мјесеца, као тек промовисани репрезентативац Енглеске доказан крај десне аут линије у дресу Саутемптона, за који је бриљирао код Маурисија Покетина и Роналда Кумана.

Тадашњи менаџер "редса" Брендан Роџерс платио га је свега 17 милиона евра, јер је Клајн на љето 2015. улазио у последњу сезону уговора са "свецима", па је био готово на попусту.

У првој сезони у Ливерпулу, током које је екипу преузео Јирген Клоп, брзоноги бек одиграо је 52 утакмице и постигао два гола, у другој забиљежио 41 наступ у свим такмичењима, а онда ушао у серију проблема са повредама због којих је до данас само још десет пута наступао за првака Европе.

Десет пута за сезону и по у црвеном и још 15 прољетос у црно-црвеном дресу Борнмута, у ком је провео полусезону као позајмљен играч.

Таман када су Клоп и његови сарадници помислили да имају двојицу здравих и спремних десних бекова, јер је у међувремену стасао и Трент Александер-Арндолд, Клајн је доживио нову тешку повреду - послије операције леђа, овог пута мораће на операцију предњих укрштених лигамената кољена, послије које тешко да ће играти фудбал у наредних шест до девет мјесеци.

Клајн се повриједио ове недјеље током турнеје "редса" по Сједињеним Државама, односно на утакмици са Борусијом Дортмунд, у којој је њемачки тим био бољи резултатом 2:3.

Прегледи су показали да се овај 28-годишњак суочава са новим дугим процесом опоравка и то на уласку у посљедњу сезону уговора са Ливерпулом, који ће ускоро морати да одлучи и да ли ће нудити некадашњем репрезентативцу "албиона" наставак сарадње. Од Клоповог доласка у клуб важило је правило да тешке повреде не значе и "пуштање играча низ воду", па је за очекивати да ће Клајн ускоро продужити сарадњу са клубом на бар још годину дана.

На "Енфилду" је саопштено да степен оштећења лигамента кољена није драстичан и да се очекује Клајнов повратак тренинзима током наредне зиме.

Сличну повреду на истој турнеји доживио је и фудбалер Реал Мадрида, Марко Асенсио.

Судећи према првим припремним утакмицама освајача Лиге шампиона, Клоп је намјеравао да уђе у сезону 2019/20 са лијевим бековима Ендрјуом Робертсоном и младим Јасером Ларусијем, који је и сам некако избјегао тешку повреду у Америци послије дивљачког насртаја Жориса Нањона, односно Александер-Арнолдом и Клајном десно.

Послије оваквог развоја ситуације, претпоставка је да ће Нијемац морати ванредно да изађе на тржиште играча и потражи алтернативу за позицију коју је успјешно "покривао" и Џејмс Милнер. 

Хипотетички, то би могао да буде и Фабињо, али се Бразилац наметнуо у везном реду и стекао статус првотимца.

Клоп је, иначе, прихватио оцјену да је Ливерпул богат клуб, али истакао да то не значи да ће бити лудих куповина.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар