ЛЕ: Биће 35°Ц кад Оченаш означи старт!

Саво није одушевљен! "Нисмо баш одушевљени како изгледа, осим димензија које иду нама на руку", рекао је Саво Милошевић пред тренинг на "Бел Вјуу", на ком ће у четвртак бити око 35 степени када Оченаш дуне у пиштаљку.

Фудбал 25.07.2019 | 11:10
ЛЕ: Биће 35°Ц кад Оченаш означи старт!
Саво Милошевић (45) дебитовао је на клупи Партизана у Крушевцу, 31. марта, до данас је 14 пута водио црно-беле, у том низу освојио и Куп Србије, на отварању прве "праве" сезоне остварио минималну победу у Инђији, а сада га очекује и излазак на међународну сцену.

Када у четвртак у 19.30 по средњеевропском времену Михал Оченаш буде дао знак за почетак прве утакмице 2. кола квалификација за Лигу Европе, од играча које буде извео на "Бел Вју" стадион у велшком градићу Рилу тражиће да избегну директне дуеле са ривалима и искористе необично велике димензије терена.

Лошег терена, судећи према његовој реакцији током "пресс" конференције одржане у Велсу ове среде увече у термину почетка утакмице са Конас Кијем.

"Најбитније од свега је да су сви момци спремни и верујем опорављени после прве утакмице у Лиги Србије пре неки дан, тачније после Инђије. Мислим да смо спремни за ову утакмицу", рекао је Милошевић у разговору са новинарима, после ког се придружио првотимцима на последњем тренингу пред први евро-сусрет у сезони 2019/20.

"Ево, управо смо изашли на терен и нисмо баш одушевљени како изгледа, осим димензија које иду нама на руку. Мислим да је доста велики терен и да ћемо имати простора, уколико одређене ствари будемо спровели у дело, што је плус за нас", додао је Милошевић и поновио став више пута изречен у међувремену.

"Морамо максимално озбиљан приступ да имамо, ово је већ друго коло, аутсајдера нема, лоших екипа нема, оне су већ испале. Ова екипа, колико год била неатрактивна, већ је избацила једног озбиљног ривала у првом колу и морамо то тако да схватимо", подсетио је на двомеч Конас Кија са шкотским Килманроком (1:2 у Велсу, 0:2 у Шкотској).

Портпаролка црно-белих Биљана Обрадовић упитала је шефа струке за здравствени билтен и потом изнела процену да ће у четвртак у време почетка утакмице температура на Острву износити 35 степени Целзијусових.

"То сам рекао одмах на почетку, да су хвала Богу сви добро после те прве утакмице и ова утакмица која нас очекује сутра је практично завршни део неког припремног периода у неким нашим плановима, дакле... Добро је чак што играмо недеља-четвртак у овом првом периоду, јер ће екипа мало брже ући у такмичарски ритам који је увек неопходан", рекао је Милошевић.

"Не верујем да ће бити, јесте вруће, али овде јако брзо дођу облаци. Знајући Енглеску до сутра могу да се промене три годишња доба. Чак и да буде 30, 35, мислим да то много више одговара нама, него њима", рекао је Милошевић.

"Ја се искрено надам да ћемо проћи ову рунду и да ћемо наставити у Европи, а и у Лиги не смемо као у претходним годинама да заостајемо. Тако да је јако битно да што пре уђемо у такмичарски ритам и мислим да смо са те стране мало повлашћени, ако ће нас можда стићи умор тамо крајем августа и септембра. За сада морамо да мислимо на оно што нас чека сад", додао је и закључио.

"Наравно, сви су здрави, само да пожелимо да тако остане цео месец и наравно целе сезоне".

Порпаролка Партизана питала је саговорника и шта би могле да буду замке у које играчи не би смали да упадну.

"Острвски начин фудбала и менталитет је потпуно другачији од оног на шта смо ми навикли и то је нешто на шта ћемо морати да се делом привикнемо. Надам се да имамо довољно квалитета да ми успоставимо нашу филозофију игре на терену, јер смо ипак бољи тим од њих, али морамо по сваку цену да избегнемо дуел игру, колико то буде било могуће", рекао је Милошевић, који у последњих седам мечева прошле и ове сезоне има скор 6-1-0.

"Ово су екипе које сигурно ни у једном моменту неће одустати, без обзира на ситуацију на терену и резултат, то су просто енглеске екипе... ово је велшка, али је врло сличан менталитет, они ће одиграти свих 90 минута исто и на то морамо да будемо спремни", додао је некадашњи фудбалер Астон Виле, који је за крај разговора закључио:

"На нама је да пробамо да избегнемо све оно што евентуално може да нам направи проблем".

Конас Ки - Партизан, четвртак од 19.30 уз директан пренос на ТВ Аренаспорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар