ЛЕ - Милошевић: Нема више аутсајдера!

Димензије терена нам иду на руку! Тренер Партизана Саво Милошевић рекао је да је његова екипа спремна за утакмицу против екипе Конахс Ки Номада.

Фудбал 24.07.2019 | 21:18
ЛЕ - Милошевић: Нема више аутсајдера!
Црно-бели гостују у Велсу у првом мечу ИИ кола квалификација за Лигу Европе, у четвртак од 19.30.

Тренер Партизана је упозорио да екипа мора да буде опрезна у овом двомечу.

"Најбитније од свега је да су сви спремни после прве утакмице у лиги, спремни смо за меч. Изашли смо на терен, нисмо баш одушевљени како изгледа, осим димензија које нама иду на руку, велики је терен. Мислим да ћемо имати простора уколико одређене ствари успемо да спроведемо у дело, то ће нам бити плус. Морамо максимално озбиљно да приступимо утакмици, већ је друго коло, нема аутсајдера, нема лоших екипа, оне су већ испале", рекао је Милошевић.

Конахс Ки је у првом колу изненадио шкотски Килмарнок. 

"Колико год била неатрактивна ова екипа, она је избацила озбиљног противника у првом колу и морамо то тако да схватимо. Сви играчи су спремни, ова утакмица је практично завршни део припремног периода у нашим плановима. Добро је што играмо четвртак-недеља, јер ће екипа брзо ући у такмичарски ритам, који је увек неопходан", навео је Милошевић.

"Искрено се надам да ћемо проћи у наредну рунду и наставити у Европи, а у Суперлиги не смемо као претходних година да заостајемо. За сад морамо да размишљамо само о овоме што нас чека сада, сви су здрави, можемо да пожелимо да тако остане цео овај месец и наравно целе сезоне", додао је тренер црно-белих.

Милошевић, који је својевремено играо за Астон Вилу, рекао је да је острвски начин фудбала и менталитет потпуно другачији од онога на шта су домаћи играчи навикли и да екипа на то мора да се привикне. 

"Надам се да имамо довољно квалитета да успоставимо нашу филозофију игре јер смо ипак бољи тим, али морамо по сваку цену да избегнемо дуел игру колико год је могуће. Ово су екипе које ни у једном моменту неће одустати, без обзира на ситуацију на терену и резултат. То су енглеске, додуше ово је велшка екипа, али је врло сличан менталитет. Они ће да играју свих 90 минута исто и на то морамо да будемо спремни", рекао је Милошевић.

Упитан о високој температури, пошто се у Рилу очекује 35 степени у четвртак, Милошевић је рекао да у једном дану на Острву могу да се промене три годишња доба, али да мисли да ће висока температура више одговарати његовој екипи.

Милошевић је остао доследан па ни овај пут није коментарисао потенцијални састав. Партизан је играо на стадиону Рила 2009. године и победио са 4:0, Зоран Тошић је тада играо за Манчестер јунајтед, али је дошао да посети бивше саиграче.

"То је било давно, мојих првих шест месеци у Енглеској, много су ми недостајали бивши саиграчи и имао сам прилику да их видим. Партизан је победио са 4:0, доминирао, био је на свом нивоу и можемо само да очекујемо да у том смеру размишљамо сутра и да буде све добро за нас", рекао је Тошић.

Последњих дана у српским медијима писало се о саставу Конахс Кија, занимањима фудбалера, а Тошић је рекао да црно-бели неће потценити ривала. 

"Противник је озбиљан, дуго смо чекали да поново наступимо у Европи. Имамо велику мотивацију и жељу, сви једва чекамо да почне. Ове утакмице су оно што нас највише занима и оно што сви волимо да играмо. Оне тек треба да дођу, а ово је једна од првих коју морамо да схватимо максимално озбиљно и да пробамо да решимо у своју корист. Желимо да почне што пре", навео је Тошић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар