СП - Ватерполисти: Да поправимо утисак, имамо будућност!

Остале су још двије утакмице за ватерполисте Србије на Свјетском првенству у Гванџуу, утакмице у којима ће покушати да изборе што бољи пласман од 5. до 8. мјеста.

Остали спортови 24.07.2019 | 20:21
СП - Ватерполисти: Да поправимо утисак, имамо будућност!
Разочарани што су испали из борбе за медаље, ватерполисти Србије покушаће да остваре што бољи пласман на Свјетском првенству у Јужној Кореји.

Од Свјетског првенства у Барселони 2013. гдине, Србија није била у овој ситуацији, да се не бори за медаљу на неком великом такмичењу. Тачније, управо од Барселоне је почела потпуна доминација српског тима у овом спорту.

Али, без седморице најискуснијих, овај тим је поклекао под притиском и заслужено је поражен од Шпаније у четвртфиналу, што је српским играчима тешко пало.

У четвртак ујутру, у 7 часова по средњеевропском времену, ривал ће бити селекција Њемачке, која се на Свјетском првенству приказала у одличном свјетлу и умало је изненадила фаворизовану Хрватску у четвртфиналу.

Појачана некадашњим играчем Партизана Луком Гиленом пружила је жесток отпор и Италији и Хрватској и показала да одавно није имала бољи тим. У дуел са репрезентацијом Србије, Нијемци ће ући растерећени, свјесни да су већ остварили добар резултат.

"Најважнији је наш прилаз утакмици. Против Шпаније није био добар. Није неважно која ће нам позиција припасти на крају. Овај тим има перспективу и најважније је да као тим стичемо искуство. Нијемци су одличан тим, пријетили су Хрватима до краја утакмице. Имају неколико врсних играча као што су Штам и Гилен. Неће бити лако али желимо да поправимо утисак и успјешно завршимо шампионат", рекао је Сава Ранђеловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар