И Кевин Лав отказује позив за Мундобаскет!

Још једна добра вест за навијаче српске репрезентације! Нови отказ код Американаца - без "љубави" у Кину! Из дана у дан списак Грега Поповића је све краћи и. . . слабији.

Кошарка 25.07.2019 | 09:35
И Кевин Лав отказује позив за Мундобаскет!
Колико год се ми трудили да будемо смирени и прибрани, једноставно нас свака наредна вест која стиже преко Баре тера на размишљање да шансе репрезентацији Србије расту на предстојећем Мундобаскету. Зато што тим САД-а бива све слабији. Томе у прилог иде и последња вест - Кевин Лав неће играти у Кини!

Он је последње име у низу отказа Грегу Поповичу. Једина добра вест за САД је да ће Кајл Лаури бити спреман да игра упркос операцији палца. Али, Лава очигледно нећемо гледати, пише Шамс Каранија, јако добро обавештени новинар из САД-а.

Грег Попович тренутно може да рачуна на следеће играче, а то су: Харисон Барнс, Џејлен Браун, Андре Драмонд, Кајл Кузма, Брук Лопез, Кајл Лаури, Крис Мидлтон, Пол Милсап, Донован Мичел, Џулијус Рендл, Маркус Смарт, Џејсон Тејтум, Пи Џеј Такер, Мајлс Тарнер, Кемба Вокер, Тадеус Јанг.

Очигледно је америчким играчима у фокусу то што се следеће године играју Олимпијске игре, па им је то важније. Припреме САД-а крећу 5. августа и није искључено да овом списку буду придодата још нека имена, а на крају ће Грег Попович одабрати најбољих 12 за пут у Кину.

Мора неко да победи и те Амере! Шансе Србије за освајање Мундобаскета од данас су дупло веће

Много је отказа претрпео Грег Попович претходних дана. Баш много, неочекивано много… Подсетимо, од објављивања ширег списка САД, отказе су уручили Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Си Џеј Меколум, Бредли Бил, Зајон Вилијамсон, Тобајас Херис и Демијан Лилард. Озбиљна имена. Дејвис и Харден су чак преозбиљна, она са највећег нивоа. Сада се целој листи придодао и Кевин Лав. Он је претходне сезоне имао много проблема са повредама па је и њему потребно слободно лето како би спреман дочекао наредну сезону у НБА лиги.

Нови дан - нови "отказ" у репрезентацији САД!

Селектора кошаркашке репрезентације Грега Поповића данас је искусни Кевин Лав обавестио да не може да наступи на предстојећем Мундобаскету у Кини, тако да се број "отказа" код Американаца полако ближи двоцифреном броју.

Пре њега то су учинили Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Бредли Бил, Тобајас Херис, Си Џеј Меколум, Демијан Лилард и Зајон Вилијамсон.

Кевин Лав (30, Кливленд) је иначе освојио две златне медаље са репрезентацијом САД - на Светском првенству у Турској 2010. и Олимпијским играма 2012. године у Лондону.

Информацију о одустајању Кевина Лава објавио је познати новинар Шамс Чаранија (Тхе Атхлетиц) без детаљима о разлозима овог поступка, док је Грег Поповић чуо добру вест од Кајла Лаурија - шампиона НБА лиге са Торонтом.

Сјајни бек је оперисао палац овог лета и било је неизвесно да ли ће насупити на Светском првенству у Кини, али је наводно обавестио репрезентацију да је спреман без обзира на све.

Ново име на списку репрезентације САД биће и Деарон Фокс (Сакраменто), кога одлично познају наши кошаркаши Немања Бјелица и Богдан Богдановић, тако да Поповић пред почетак кампа (5. август) може да се ослони на 17 кошаркаша.

На првобитном списку било је 20 имена, тако да ћемо видети да ли ће бити још "другопозиваца", међутим јасно је да неће бити већих звезда од оних које су већ позвали.

Од преосталих кошаркаша у ростеру Америке само су Андре Драмонд, Харисон Барнс и Кајл Лаури играли на великим такмичењима.

ОВО ЈЕ ТРЕНУТНИ СПИСАК САД ЗА МУНДОБАСКЕТ

Харисон Барнс (Сакраменто)
Деарон Фокс (Сакраменто)
Андре Драмонд (Детроит)
Кајл Лаури (Торонто)
Крис Мидлтон (Милвоки) 
Мајлс Тарнер (Индијана)
Кемба Вокер (Шарлот)
Кајл Кузма (Лејкерс)
Брук Лопез (Милвоки)
Пол Милсап (Денвер) 
Донован Мичел (Јута) 
Џејсон Тејтум (Бостон) 
Џејлин Браун (Бостон)
Маркус Смарт (Бостон)
Тадијус Јанг (Чикаго)
Џулијус Рендл (Њујорк)
Пи Џеј Такер (Хјустон)

Квота да ће САД бити првак Света је 1,27. То и даље значи да су Амери фаворити турнира, али са сваким отказом им шансе падају. Колико, то ћемо видети тек на Мундобаскету.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куки

25.07.2019 09:38

Ста би било да се овај сценарио деси са српским играцима. Не дај бозе, разапели би их.

ОДГОВОРИТЕ