Пао и Панчев послије 27 година!

Наполи довео најскупљег Македонца у историј! Ељиф Елмас обукао дрес Наполитанаца.

Фудбал 25.07.2019 | 19:29
Пао и Панчев послије 27 година!
Сећају се навијачи Црвене звезде дана када је одлазио Дарко Панчев. Интер је те давне 1992. године за македонску Кобру платио цену која је еквивалент данашњој суми од 12.000.000 евра. Тада је својевремено најбољи стрелац Европе постао и најскупље плаћени Македонац у историји фудбала и на тој позицији остао је све до данас када га је претекао суперталентовани Ељиф Елмас.

Стара турска породица из Северне Македоније подарила је тамошњем фудбалу играча који би требало да носи велики терет у репрезентацији наших јужних суседа, али и Наполија за који је данас званично потписао петогодишњи уговор. После неколико седмица убеђивања Елмас је коначно стигао у Напуљ у рекордном послу вредном 16.000.000 евра, плус још око 1.500.000 евра у разним бонусима. Ради се о 19-годишњем момку, универзалцу у везном реду који се ипак најбоље сналази као централни везиста. 

О каквом се таленту ради можда и најбоље говори то да га је Фудбалски савез Турске убеђивао до 15. године да заигра за њихову репрезентацију, а да је Фатих Терим долазио у Елмасову породичну кућу да га моли да се предомисли и обуче дрес Турске. 

Елмас је благо скопског Работничког, а са 14 година заиграо је за Херенвенов тим до 17 година година. Али, после само четири месеца се вратио у Работничких из којег је за 180.000 евра. За две године у Фенеру одиграо је 40 утакмица у свим такмичењима, а постигао је четири поготка. Привукао је пажњу на себе, а Наполи га је покупио пре других клубова. 

Да видимо сад како ће се снаћи у Серији А.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар