Интер изгубио и наговијестио јуриш на "скудето"!

Конте пресингом обесмислио Јувентусову идеју! Роналдо из слободног ударца одвео меч на пенал рулет, где су смиренији били играчи Јувентуса.

Фудбал 24.07.2019 | 19:21
Интер изгубио и наговијестио јуриш на "скудето"!
Још је рано говорити о коначним дометима у предстојећој сезони, али је јасно да ће Интер са Контеом на кормилу добити нову димензију у својој игри. Није реално давати суд у пријатељкој утакмици, али Неразури су свима јасно показали да се ове сезоне, у најмању руку, неће плашити противника који у италијанском фудбалу немилосрдно гази све пред собом већ осам година - 1:1 (0:1), резултат 4:3.

Интер је некомплетним саставом у првих 45 минута обесмислио сваку идеју у Јувентусовој игри. Везни ред Старе даме је због одличног пресинга противника у потпуности остао без могућности да пренесе лопту у фазу напада, док је са друге стране Контеова екипа свако одузимање лопте противнику претварао у одличну акцију. Управо из тог притиска у пољу противника дошло се и до корнера у 10. минуту, после којег је неспретно реаговао Матјис де Лихт и проследио лопту у сопствену мрежу.

Неразури су бољу игру из тог дела игре могли да крунишу и у још неколико наврата, а посебно у финишу првог полувремена када су озбиљно припретили Перишић и Брозовић.

Сари је напад значајно раздрмао увођењем Манџукића на полувремену. Јувентус је постао одлучнији на терену и почео да протиска противника. То му се вратило у 68. минуту, када је Роналдо на прилично срећан начин уз помоћ живог зида матирао Паделија.

Бјанконери су на крилима те позитивне енергије покушали да дођу и до потпуног преокрета, али је Интер издржао притисак у наредних неколико минута и потом поново постао равноправан противник на терену.

Конте није мењао све до самог финиша меча. Енергију у своје редове вратио је са седам измена у 78. минуту, што је пресекло Јувентусове нападе и утицало на знатно мирнију завршницу меча. На тај начин, бивши тренер Јувентуса и Челсија уништио је и игру сопственог тима, па је било јасно да ће одлука о победнику пасти у пенал серији.

Тамо је одмах заблистао Ђанлуиђи Буфон, који је зауставио ударце Ранокије и Лонга, али су драму унели промашени ударци Рабијоа и Бернардескија. Ипак, искусни чувар мреже је потом одбранио и ударац Борхе Велера, што је искористио Демирал и донео коначно славље Саријевом тиму.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар