Џенкинс: Са Звездом желим двоцифрен број трофеја!

Американац причао о томе ко је имао највећи утицај да се поново врати међу црвено-беле, очекивањима, Огњену Кузмићу. . .

Кошарка 25.07.2019 | 08:57
Џенкинс: Са Звездом желим двоцифрен број трофеја!
Чарлс Џенкинс, Американац са српским пасошем, трећи пут се овог лета вратио у Црвену звезду.

Каже да је знао да ће се то догодити од тренутка када је напустио црвено-беле.

"Од одласка у Химки са Бранком Лазићем сам причао о могућем повратку. Стално ме је подсећао да жели да поново играмо заједно. Чим је продужио уговор послао ми је поруку: ’Знаш шта треба да урадиш’. То ми је само додатно олакшало доношење одлуке", испричао је Џенкинс у разговору за "Вечерње новости".

Рекао је да је имао довољно времена да размисли о понуди Звезде.

"Контактирали су ме у јуну. Свестан сам да нисам превише добро играо у претходне две сезоне у Русији, тако да се клубови нису баш отимали. Било је неколико понуда, Звезда је била једна од њих. Узео сам мало времена, размислио и донео најбољу одлуку за мене", навео је популарни Ђенка, додавши да је и са тренером Миланом Томићем попричао пре доношења одлуке.

"МНОГО МИ ЈЕ ТЕШКО ЗБОГ КУЗМИЋА"

Чарлс Џенкинс не крије да се много радовао новој сарадњи са Огњеном Кузмићем, са којим је живео када је прошли пут наступао у Звезди. Његова несрећа дубоко га је потресла.

“Много ме је то погодило. Ми смо другари и ван терена. Његов син, жена, родитељи, њени родитељи, сви ме познају. Сви смо пријатељи. Било ми је веома тешко. Поруку за њега не остављам у медијима. То је мој пријатељ, позваћу га, причаћемо, казаћу му све. Заиста ми је тешко да причам о томе, он добро зна како се осећам“, поручио је Џенкинс.

"Разговарали смо кратко о томе где ме види и шта од мене очекује. Познаје ме, више пута сам играо против њега и надам се да ћу имати другачију улогу него у Химкију. Морам да признам да ми је пријало то што ме је позвао, много ми је значило што ми је показао да ме жели у тиму. Нисмо причали превише о тактици и таквим детаљима, биће времена за то".

Џенкинс је рекао да је од одласка из Београда кад год је имао прилику пратио све утакмице Црвене звезде, са којом у каријери освојио седам пехара.

"Пратио сам резултате и гледао све битне утакмице. Полуфинале и финале АБА лиге, борбу за пехар Суперлиге. Што се свлачионице тиче, познајем све и неће ми бити превише тешко да се прилагодим. Надам се да ће и број пехара бити двоцифрен. Победе и титуле су разлог што се бавиш овим спортом. Могу да обећам да ћу дати све од себе. Надам се да ће трофеји доћи као резултат тога", рекао је Џенкинс.

Каже да се веома радује новој сезони, у којој ће покушати да игра без притиска и обећања.

"Не обраћам пажњу на очекивања, посебно у Београду. Ако кажете нешто и то се не оствари, онда је лоше. Имамо доста ветерана. Џејмс Гист је доказани лидер, Дерик Браун је мотивисан да се докаже после свега што је прошао прошле сезоне. Ту су Стратос Перпероглу, Били Берон, Мо Фаје, а ми смо нови делови слагалице који су придодати. На нама је да радимо и створимо добру тимску хемију. Биће забавно играти у том окружењу поново".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар