Бивши Новаков "непријатељ" и ривал: Велики је Ђоковић!

Енди Родик се диви Новаку Ђоковићу. . .

Тенис 24.07.2019 | 18:27
Бивши Новаков "непријатељ" и ривал: Велики је Ђоковић!
Бивши амерички тенисер Енди Родик изјавио је да се нада да ће свет једног дана ценити све оно што је постигао најбољи тенисер света, Новак Ђоковић.

"То што је прошао поред Федерера и Надала у њиховим најбољим годинама и дошао до врха, за Новака је велика ствар. Био је то Роџер-Рафа шоу дуго времена, и сада Новак има 16 Гренд слем титула. Не желим да људи потцене то што је урадио. Сетите се имена као што су Мекинро, Конорс и Агаси, који су имали по седам или осам титула, а Новак их има 16. Тек када то видите схватите шта је постигао и где се налази. Надам се да ће једног дана људи ценити ово што је урадио Новак јер свакако постоји дивљење за оно што су учинили Роџер и Рафа", изјавио је Родик.

Он је некада критиковао Ђоковића, као у 2008. години када се питао на шта се све жалио најбољи српски тенисер.

Родик и Ђоковић су у међувремену изгладили неспоразум, па Американац каже да сада ужива у мечевима тзв. "велике тројке", преноси Б92.

"Надам се да ће људи сести и уживати у сваком моменту који ова тројица играча пружају док су још на терену и док исписују странице историје. Надам се да ће их ценити до последњег поена и ударца", рекао је Родик.

Пратио је и финале Вимблдона између Ђоковића и Федерера као највећи тениски навијач.

"Викао сам током преноса, био сам у драми, као прави навијач. Тешко је и помислити да сам пре 10 година ја био на њиховом месту, али све што сам хтео јесте да седим и ценим то што раде. Гледам и покушавам да схватим шта раде, каква им је стратегија, како се прилагођавају током меча. Волео бих да се више о томе причало током преноса, шта је направило разлику у петом сету и шта се десило у другом, било је тако интересантно. Било је сјајно", прича Родик.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар