Мачван у Јапану!

Крилни центар је дуго био ван паркета због тешке повреде колена, почео је да тренира са националним тимом на Копаонику, а овај потпис ће га извесно знатно растеретити у наставку лета.  Мачван одлази далеко: Следећа станица Јапан! Репрезентативац Србије први пут у каријери играће ван европског континента.

Кошарка 24.07.2019 | 17:11
Мачван у Јапану!
Милан Мачван наставља каријеру у Јапану. Тако јавља портал Баскетбалл Спхере који пише да ће искусни крилни центар у наредној сезони носити дрес Алварк Токиа.

У питању је актуелни шампион своје земље, који са клупе предводи Лука Павићевић. Милан Мачван ће на овом месту у тиму заменити Милка Бјелицу, који је прошле сезоне играо у овој екипи.

Мачван је дуго био ван паркета због тешке повреде колена, почео је да тренира са националним тимом на Копаонику, а овај потпис ће га извесно знатно растеретити у наставку лета.

Мачван је током каријере играо за ФМП, Хемофарм, Макаби, Партизан, Галатасарај, Олимпију Милано и Бајерн, са којим му је недавно истекао уговор.

Милан Мачван и Бајерн су завршили сарадњу после сезоне коју српски репрезентативац жели што пре да заборави.

Због тешке повреде колена дуго је ван паркета, а рехабилитација се успешно приводу крају и Мачван са националним тимом бруси форму за Светско првенство у Кини, али и предстојећу клупску сезону.

А после Минхена, каријеру наставља ван Европе, и то први пут.

Мачван ће наступати у Јапану, у екипи Алварк Токио, којег са клупе води Лука Павићевић, пренео је портал баскетбаллспхере.цом.

Тај клуб актуелни је првак Јапана.

Мачван (29 година, 206 центиметара) у каријери је наступао за ФМП, Хемофарм, Макаби Тел Авив, Партизан, Галатасарај и Армани, пре него што је 2017. потписао двогодишњи уговор са Бајерном.

Са репрезентацијом Србије освојио је три сребрне медаље - на Европским првенствима 2009. и 2017. године и на Олимпијским играма у Рију 2016. године

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар