Брзо ријешити проблеме у ПДП

Коментаришући признање страначког шефа Бранислава Бореновића да у Клубу посланика ПДП-а у Народној скупштини РС постоје проблеми, који ће, како је рекао, морати брзо да се рјешавају, Станивуковић открива да је Предсједништво Градског одбора ПДП Бањалука о тој теми јуче расправљало скоро четири сата.

Република Српска 24.07.2019 | 13:04
Брзо ријешити проблеме у ПДП
Предсједништво Градског одбора ПДП Бањалука јуче је усвојило четири закључка о стању у тој партији, а о којима ће се ускоро изјаснити предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

То за Инсајдер открива предсједник Градског одбора ПДП Бањалука и народни посланик Драшко Станивуковић.

Коментаришући признање страначког шефа Бранислава Бореновића да у Клубу посланика ПДП-а у Народној скупштини РС постоје проблеми, који ће, како је рекао, морати брзо да се рјешавају, Станивуковић открива да је Предсједништво Градског одбора ПДП Бањалука о тој теми јуче расправљало скоро четири сата.

- Заузели смо четири става, односно четири закључка која смо послали предсједнику ПДП-а и врху странке. Бићемо истрајни да се ти закључци реализују и спроведу у дјело. О томе ће Бранислав Бореновић обавијести јавност данас или најкасније сутра. Моја жеља, као и жеља народног посланика Јелене Тривић и Градског одбора ПДП Бањалука је јасна, а то је да имамо једнаке аршине и вриједности. Како кад критикујемо власт, тако и унутар наших редова - каже Станивуковић.

Он није желио да открије шта се од руководства ПДП-а конкретно тражи у поменутим закључцима бањалучког одбора странке, истичући да жели да испоштује интерни договор према којем би јавност о томе требало да обавијести Бореновић.

- Ти ставови су јасно конципирани. Потребни су одређени хируршки захвати, одређене промјене, да идентификујемо изазове с којима се суочавамо и да активно кренемо с њиховим рјешавањем.

Чека нас Сабор ПДП-а у септембру за који се морамо квалитетно припремити и видјети са којом поставом људи требамо ићи даље. Радикална власт захтијева радикалнију опозицију. Конструктивна власт ће добити и конструктивну опозицију - каже Станивуковић.

Он, између осталог, тврди да су ПДП-у, као и цијелом друштву, потребне суштинске промјене.

- Ако ПДП жели да пробије оквире партије и да постане свеопшта идеја коју треба сви да дијелимо, идеја бољитка у којој се може пронаћи сваки човјек и грађанин, без обзира којој политичкој опцији припадао, потребне су корјените и суштинске реформе. Не само врха ПДП-а, већ и сваког нашег члана, сваког човјека, укључујући и мене. На то сам спреман и на томе ћу инсистирати. Није рјешење гурати проблеме под тепих. Није слабост ПДП то што има унутарстраначке изазове. Напротив, то је наша снага и спремни смо да изазове рјешавамо. Исто тако, снага СНСД-а није то што наводно немају унутрашњих проблема, док се иза кулиса гепекују и упућују једни другима пријетње како проблеми не би изашли у јавност. То је диктатура. Ми такви нисмо - тврди Станивуковић.

(Инсајдер)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Скептик

24.07.2019 11:24

Проблем је са кадровима који имају некакав већи приватни бизнис, чији ти приватни послови зависе од државе тј. Додика, некакве субвенције, дозволе, тендери и сл. Типичан примјер је Бундало али и многи опозициони посланици овисе о Додику и не желе да му се превише замјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само полако

24.07.2019 12:07

Шта беба има од сколе заврсено

Name

ВРС- Стваралац

24.07.2019 13:31

Драско имас армију своји истомисљеника ти Вукан и Јелена, поведите ту младост ,којима је РС у срцу , који остајете да зивите овдије, ријесите се истросени и потплацени "политицара" коју су ту само због свога лицнога интереса, а то се показује сада кад и бурле купује за саку "€ или марака" , ти људи ме мисле добро ни нама ни вама ,а ни Републици Српској, коју велика вецина није ни стварала, бијезали су главом без обзира када смо ми водили борбе од Требиња , Сарајева до Н Града!!! Подрска Драско вама трома вец наведеним горе, изадјите из странака које имају бу(н)дале и њему слицне, оснуј те себи странку сад пред локалне изборе, бицу вас цлан исто када сам уздигнута цела посао у стварање РС!!! Овоме злу мора доци крај јер нестасмо као народ, омладина нам побијезе, моје двоје дијеце је морало напустити РС и отици у западне земљу градити несто сто није њихово... али морали су , било ми је теско, али сада кад видим да су задовољни и ја сам срецан са њима!!! Драско многи планирају куце овдије продавати и тразити смирај у Србији која је бар стабилнија сто се тице ратно хускацке реторике!!! Зив и здрав да си и благо мајци која те родила!!!

Name

Па

24.07.2019 13:35

Много висе цасно и постено него вwцина вас ато цини власт са купљеним дипломама у каснијој зивотној доби, и то многе на рацун дрзавног будјета, аутобуси возили, гдјw су се индекси попуњавали као бинго, као и вецине непотизмом ухљебљених.

Name

ре само полако

24.07.2019 14:18

Сигурно да нема средњу месарску као Додик...

Name

ДОБОЈЛИЈА

24.07.2019 15:13

Много је бајиних спавача у ПДП у општинским одборима који компромитују и Драшка и Јелену.Ако желе очувати имиџ опозиционе странке онда се морају позабавити и унутрашњим питањима.Добојски Одбор ПДП је дио режима и не могу замислити да Драшко и Јелена имају ишта заједничко с Глигорићем и Дјордјевићем.Дакле прво ибезбиједити те вриједности у својим редовима

Name

АЛФА

24.07.2019 17:49

Па и Глигорић из Добоја има осуђујућу пресуду, коју покусава попеглати кроз подрску владајућим. Сваком нормалном је јасно да док се ове старкеље, који годинама крузе од функције до функције, не отерају са свих позиција нормалном и поштеном човјеку бољитка нема.

Name

Мирко

24.07.2019 11:27

Драско пази се ти да они тебе не пусте низ воду. Држите се ти Јелена и са Вукановићем се договарајте, ако треба формирајте и странку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

24.07.2019 11:28

Бореновићу готов си.....ови мали жућа има да те одува као балончић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

24.07.2019 11:29

Браво Драско! Господа би сједила на двије столице. Доста је висе те политике. Само тако настави, на правом си путу. Срецно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српске Топлице

24.07.2019 11:30

Само се ви свађајте, а Радојичић препороди Бању Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

24.07.2019 11:58

За Српске Топлице, ма све бих то било у реду да и ви вјерујете у то што сте написали. А шта је то уређено добро за БЛ сем кружних токова, дајте један позитиван примјер.

Name

бањалука аутентицно

24.07.2019 13:01

Молим Вас ако сте блиски са Игором радојицицем да га замолите и прво му објасните да се нигдје ан свијету не затварају улице да бисе се уприлицила прослава обнове фасаде банског двора. Има других мјеста у БЛ,а ли не ова садасња градска управа, намеце нам тај сељаклук по којему све мора да буде у строгом центру, на Тргу Крајине,а када ни то није довољно, ево затворицемо улицу. Замислите у паризу да се затворе Јелисејска поља да би се славила обнова фасаде, мислим стварно хадјде се мало уљудите..није БЛ ни близу метрополе било какве,а ли није ни бакинци или село весело, па да имамао догадјаје на главном сеоском тргу..хајде да се мало урбанизује Игор Радојициц

Name

Милан

24.07.2019 11:43

Не могу нижи страначки органи наметати своју вољу вишим органима странке. Млад си па можда временом научиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2019 12:30

Види режимског бота како брани више органе.

Name

ре ре

24.07.2019 20:53

Свака странка има свој Статут и дужна је поступати по њему.

Name

ЗНАЊЕ

24.07.2019 11:43

Подршка Станивуковићу, јелени и Градском одбоу ПДП, Будало и још неки у ПДП су ту само да би кроз ПДП збринули себе.. Од таквих ПДП треба руке дигнути. Просвјећени Пдп са младим катровима и очишћеним СДС трба направити чврсту везу и јединствен наступ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ремсе

25.07.2019 06:35

Таман кад се оцисте и процисте остаце их за под једну сљиву. Они висе никада неце бити политицка сила поготово са таквим струцњацима попут Мектица. Залосно али истинито.

Name

Директ

25.07.2019 22:13

Мектиц је мила маца спарам Додика, којем нема равног у колицини изговорених глупости по минуту. Он и Цвијановицка, не зна се ко је гори.

Name

МЛАДИ СНСД

24.07.2019 11:49

МД је без велуког разлога офирао Бундала и тиме помаже ПДП да се отараси “спавача”у свијим редовима.Баја губи компас кад овакве играче продаје на небитним питањима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметно

24.07.2019 11:58

Паметно збориш, офира без потребе баја Бундала, сад ће он да попуши на Конгресу.

Name

21-век-васкрсење

24.07.2019 12:38

није Баја хтио, омакло му се , част Драшку, али је професорица Јелена , Додика избацила из ципела, јер је женско и нагазила је његов его , мушкарца и политичара. Осим тога, Јелена је дама, културна и образована, лијепа , сређена и паметна, све оно што ОН нема у свом окружењу . Знате, Јелена има харизму , жена је професорица и зна се изражавати, што човјека који слабо чита и који се ослања на псовке веома декоцентрише. Неписмени се највише боје писмених , зато неписмени богати купују писмене , јер га само тако могу држати близу себе , а да он није у подређеном положају. Кад би поставили Јелену за предсједницу Владе , пола министарстава из овог сатава би једноставно побјегло јер њој није дорасло. Зато Јело напријед.

Name

ре паметно

24.07.2019 20:55

О ћему причате? Бундало 20 година држи на окупу један од највећих ОО ПДП-а.

Name

Првоборац

11.01.2020 07:41

Сви сто нападају Додика и Зељку су љигавци,и пропалице.

Name

БЛ

24.07.2019 12:04

Не можете ви из ПДП и СДС никада више искоријенити папке које тајкун РС плаћа нашим парама од кредита да се одржи са пљачком народа бораца и РС што дуже на власти у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

24.07.2019 13:21

Ако ПДП И СДС не направе цистку у странци нема им помоци. Додик им је на задњој скупстини много помогао, ем је испалио себе, ем је открио папке у њиховим странкама. Само цврста рука и све редомистјерајте и оцистите странку. Ако то не успијете онда вас троје под хитно оснујте РЕФОРМСКУ СТРАНКУ, којој це се прикљуцити образовани, сколовани, млади и не корумпирани људи интелектуалци а не они са купљеним дипломама. Сад вам је најбољи тренутак, јер сте Додика оголили са доказима о његовом криминалу.!!!!

Name

Бањалуцанин

24.07.2019 13:18

Тачно ми је појединаца зао колико појма немају. Од малог сто се дигао превисе нема већег диктатора у градском одбору. Цијела Бањалука вец годину и јаце зна да тривицка и мали праве нову партију , ту це бити и одборници Бањац и Медо. А за нову партију тј.инфраструктуру треба око 3 милиона КМ па због тога Јос није направљена , цека се финансијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста?

24.07.2019 16:09

Финансијер це да буде Путин.

Name

Бањалуцанин СДС

25.07.2019 06:06

КАд се ово деси кроз пола године , надам се да цес престати гласати. Јер видис да си имбецил који ниста не зна.

Name

Бл

24.07.2019 14:34

Ста то БОРЕНОВИЦ И ИГОР РАДЕ ПРО ЈЕ ЈЕДАН У САРАЈЕВУ ОНДА ДРУГИ И ТАКО СЕ МЈЕЊАЈУ нико им немозе прици ови млади су супwр раде отворени за све ПДП ОМЛАДИНА СА ДРАСКОМ БЕГИЦЕМ СУПЕР ОВА СТАРА ГАРНИТУРА ТРЕБА ДА ДА КОРМИЛО МЛАДОСТИ А ОНИ ДА СУ ТУ ДА ПОМОГНУ А НЕ САМО ДА КАД СУ ИЗБОРИ ОН И ИГОР СЕ ДОГОВОРЕ КО ЦЕ КОЈУ ПОЗИЦИЈУ ПОДРСКА ДРАСКУ НЕМА ОРАХА У ДЈЕПУ ДИРЕКТНО ТРАНСПАРЕНТНО КОНКРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

оми

24.07.2019 16:06

Потребна је потпуно нова странка односно људи који немају мрље, који нису компромитовани. А мозе се спасити народ и Српска, па у каквом је стању била Русија под Јељцином, све је било унистено, а онда је досао Путин и препородио Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

24.07.2019 16:55

ПДП ЈЕ БИЛА ПРАВА ПАРТИЈА КАД ЈЕ БИО ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПРОФЕСОР МЛАДЕН ИВАНИЦ ОТКАКО ЈЕ БОРЕНОВИЦ НИСТА СЕ НWРАДИ И ТО ВИСЕ НИЈЕ ТАЈ КОНЦЕПТ ПАРТИЈЕ ТАКО ДА ОВИ МЛАДИ ЉУДИ МОРАЈУ ОСНОВАТИ НОВУ ПАРТИЈУ ЈЕР СЕ УНУТАР ОВЕ СА СТАРИМ ЛИСЦИМА ФОТЕЉАСИМА НЕМОГУ БОРОТИ ПОДРСКА ЗА ОМЛАДИНУ ПДП ДРАСКА ЈЕЛЕНУ ВИ БАР НЕСТО РАДИТЕ БОРИТЕ СЕ А ИГОР КОГ ЈЕ НАРОД БИРАО БЕТЕ ПЛАТЕ НИ НА ЈЕДНУ СЈЕДНИЦУ НИЈЕ ДОСАО ПА СТО СЕ ПРИХВАТИО ПОСЛАНИКА АКО НЕИЗВРСАВА СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ ТРБАО ЈЕ БИТИ НА ЗАДЊОЈ СКУПСТИНИ ЈАВИТИ СЕ И РЕЦИ СТА ЈЕ ВИТАЛНИ НАЦЈОНАЛНИ ИНТЕРЕС ДРАСКО И ЈЕЛЕНА СУ У ПРАВУ А БУНДАЛО ПРЕЛЕТАЦ И БОРЕНОВИЦ ГА ПОДРЗАВА КУД ВОДИ ТАЈ БРОД ПДП САМО МЛАДИ НАПРЕД

ОДГОВОРИТЕ