Њукаслова историјска трансфер бомба!

И Хофенхајмов посао века: „деветка“ од 44. 000. 000 евра! Свраке потврдиле велики трансфер!

Фудбал 25.07.2019 | 09:16
Њукаслова историјска трансфер бомба!
Трансфер бомбу дана у Премијер лиги је данас активирао Њукасл!

Свраке су довеле најскупље појачање у клупској историји пошто су потврдиле трансфер бразилског нападача Жоелинтона из Хофенхајма. Бразилац је потписао уговор на шест гофдина, а Хофенхајму је припало невероватно обештећење од чак 44.000.000 евра!

Жоелинтон је тако постао убедљиво најскупљи новајлила у историји Њукасла. Прошле зиме је парагвајски везиста Мигел Алмирон доведен из Атланте за 24.000.000 евра и срушио је 14 година стар Мајка Овена, а сада је Жоелинтон дебело надмашио тај рекорд.

Жоелинтон има 22 године и класичан је центарфор о чему говори и избор броја на дресу. Задужио је Њукаслову „деветку“ коју је некада носио Алан Ширер. А дугорочни уговор на шест година довољно говори о Њукасловим плановима са Жоелинтоном.

Хофенхајмова скаутинг служба је открила Жоелинтона још као 18-годишњака у бразилском Спорт Ресифеу и довела га за само 2.200.000 евра. Прве сезоне у Немачкој се није адаптирао и уписао је само један меч, па је наредне две године провео на позајмици у бечком Рапиду где је стицао искуство и постигао 15 голова на 60 мечева. Ништа није наговештавало да ће годину дана после позајмице вредети оволики новац, али...

Минуле сезоне је коначно у Хофенхајму почео да показује потенцијал. Дао је 11 голова на 33 меча и скренуо пажњу на себе. Помињао се зимус као жеља Лајпцига, потом и као мета Вулверхемптона, али је Њукасл одувао конкуренцију невероватном понудом од 44.000.000 евра.

Момак који је у каријери дао свега 36 сениорских голова за шест сезона ће бити под огромним притиском на северу Енглеске да оправда тежину дреса у којем је Алан Ширер решетао мреже. Попуниће рупу насталу одласцима Саломона Рондона, Ајозеа Переза и Хоселуа које је довео бивши тренер Рафа Бенитез.

А Хофенхајм је направио посао века и зарадио 20 пута у односу на оно што је уложио у довођење Жоелинтона. Постао је најскупља продаја у историји немачког клуба срушишвши рекорд Роберта Фирмина којег је Ливерпул платио 41.000.000 евра. Додајмо и да су међу 10 највећих продаја у историји Хофенхајма и трансфери Карлоса Едуарда у Рубин за 20.000.000 и Луиза Густава у Бајерн за 17.000.000 евра. Фантастичан скаутинг ради Хоф у Бразилу...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар