ЛШ: Звезда за Хелсинки - само једна промјена?

Од реванша са Судувом до прве утакмице са Хелсинкијем појачана је конкуренција у тиму Црвене звезде, али тешко је поверовати да ће Владан Милојевић правити драстичне рокаде.  Каква је улога Марка Марина? Очекивана промена на десном беку. . .

Фудбал 23.07.2019 | 23:40
ЛШ: Звезда за Хелсинки - само једна промјена?
Радован Панков се опоравио, Жандер и Милан Јевтовић заиграли, Милош Дегенек се вратио у Црвену звезду, али тешко је поверовати да ће се неки од њих наћи у тиму за прву утакмицу 2. кола квалификација за Лигу шампиона, против Хелсинкија у среду на стадиону Рајко Митић (20.45).

Барем не у стартној постави, у којој се у односу на пре недељу дана и реванш са Судувом очекује само један промена. 

Иако УЕФА још није саопштила колика је суспензија Марку Гобељићу, јасно је да десни бек црвено-белих због директног црвеног картона нема право наступа у предстојећем дуелу. Уместо њега, међу стартере би требало да се врати Филип Стојковић, који је од првог минута играо против Јавора.

Први наступ ове сезоне у суботу против Ивањичана уписали су и Жандер и Јевтовић, али је било видно да леви бек из Бразила још није довољно физички спреман, а то је на конференцији за медије уочи дуела са Финцима потврдио и Милојевић. 

Додатно време да уђе у форму потребно је и Кањасу, док се Томане и даље опоравља од повреде ложе.

Дакле, уколико Панков не буде добио прилику - а мала је вероватноћа за то - Звезда ће и трећу овосезонску утакмицу у Европи почети без новајлија у стартној постави. То, ипак, не би требало да представља проблем у очекиваној елиминацији финског шампиона.

Постоји мала дилема око везног реда, пошто је Мирко Иванић против Јавора потврдио да се боље сналази у средини везног реда него на крилу, а Јевтовић је сасвим солидно одменио Бена на десном боку, па можда Душан Јованчић опет остане на клупи. То би значило да Иванићпоново буде уз Бранка Јовичића иза истуренијег Марка Марина и Јевтовића и Бена на крилима, али нису велике шансе да се то и догоди, односно да Јованчић не буде у тиму. 

Место у шпицу и даље је резервисано за Ричмонда Боаћија, који је против Јавора одмарао до 72. минута, када је заменио Павкова.

Док се чека опоравак и адаптација највећих оволетошњих појачања Кањаса, Жандера и Томанеа, ВладанМилојевић је искристалисао најбољих 11. Тренер црвено-белих за дуел против Хелсинкија послужиће се старог фудбалског правила да тим који пролази се не мења.

Шта то конкретно значи? Утакмицу са прваком Финске требало би да почне идентичних 10 играча који су донели пласман у другу рунду квалификација за Лигу шампиона. Само ће уместо суспендованог Гобељића, опет у стартној постави да се нађе Филип Стојковић.

Неко ће рећи да можда недостаје брзина Милана Јевтовића или Алексе Вукановића, неко ће помислити да је Дегенек можда могао да добије шансу уместо Срђана Бабића. Али…

Имаће о чему да размишљају навијачи Црвене звезде ноћ уочи важне утакмице. Пре свега каква ће бити улога Марка Марина. У рушењу, претпосавља се, финског бункера. Ту тактичку финесу покушао је да сакрије Владан Милојевић на последњој конференцији за медије.

Некадашњи репрезентативац Немачке у Риги је почео као номинално крило, али суштински је био најзначајнији играч везног реда Црвене звезде. Код њега су били и срп и погача. Већ у Београду је променио почетну улогу, народски речено био је „десетка“ али је често мњао места са Иванићем и Беном. Повратак на стару позицију обележио је поготком и са неколико потенцијалних асистенција, ту је деловао и против Јавора. И одмах забележио директно додавање ка стрелцу првог гола Бранку Јовичићу.

Дакле, Марин може да одговори захтевима на обе позиције, али је спорно у којој мери Мирко Иванић може да „глуми“ крило, мада у прекомандованом везном реду Црвене звезде очекује се његов допринос и у другим парамтерима. Бивши капитен Војводине био је тих у реваншу са Судувом, и и даље није пробио баријеру великог притиска. Хелсинки му је нова шанса.

Остало је све познато. У стартну поставу се враћа Душан Јованчић, који ће деловати испред јединог задњег везног Бранка Јовичића. Док високи Београђанин и даље тражи форму, популарни Бакула се наметнуо као један од кључних играча лета. Постао је опција и приликом прекида када су очи упрте ка Боаћију, Бену и високим штоперима црвено-белих… Управо би Јовичић могао да буде адут да се Финци преваре ако не буде ишло кроз позициону игру.

Напад ће да предводи Боаћи, очекује се да наговести даљи раст форме. Иста констатација важи и за повратника у стартну поставу Филипа Стојковића, као и Милана Родића који ће имати генералну пробу за дуеле против Роберта Скова.

Дакле, очекивана стартна постава Црвене звезде за прву утакмицу против Хелсинкија је: Борјан - Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Марин, Иванић - Боаћи. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар