Родик: Не волим што људи ниподаштавају Новакове успјехе!

"Када у једначину убаците такве легенде као што су Патрик Мекинро, Џими Конорс или Андре Агаси, који су освојили, колико беше, шест, седам, можда осам слемова, а Новак 16, онда људи постану свесни његовог постигнућа", јасан је Американац.

Тенис 24.07.2019 | 12:07
Родик: Не волим што људи ниподаштавају Новакове успјехе!
Када у вашу одбрану стане онај који вас у суштини не воли или већ не цени довољно, онда је ред да га саслушате. Сигурно је зато и Новак Ђоковић одвојио мало времена да простудира последњу изјаву некадашњег великог ривала, Ендија Родика који је на сликовит начин за сајт АТП тура објаснио зашто Србин не добија довољно пажње, али пре свега гратификације од тениских навијача на западу.

"То што је Новак урадио, да се појави појави у годинама када су Рафел Надал и Роџер Федерер на врхунцу и да стигне до 16 гренд слем титула... То је у најмању руку импресивно!", казао је 36-годишњи Американац, "Дуго су Рафа и Роџер имали свој шоу, а онда је стигао Ђоковић."

Ни њему није јасно зашто фанови белог спорта, посебно у англоамеричким државама имају увек нешто против првог рекета света, шта више, његова достигнућа не сматрају врхунским, већ упорно у први план гурају Федекса, а ако већ морају, онда и Рафу

"Не волим то што људи ниподаштавају његове успехе. Када у једначину убаците такве легенде као што су Патрик Мекинро, Џими Конорс или Андре Агаси, који су освојили, колико беше, шест, седам, можда осам слемова, а Новак 16, онда људи постану свесни његовог постигнућа."

Некадашњи први рекет света и освајач УС Опена издвојио је две ствари које ће бити главне у наставку каријере нашег аса, а то је поштовање навијача, али и потера за постигнућима два највећа ривала.

"Под један - надам се да ће људи схватити и поштовати то што је Новак урадио у ери Федерера и Надала, а под два мислим да има апетит да стигне и престигне Рафу и Роџера. Само нека се опусте навијачи и уживају, јер ни њих тројица неће трајати довека"

Американац родом из Небраске, који је рано одабрао Тексас за живот, каже за сајт АТП тура да је овогодишње финале Вимблдона било изузетно узбдљиво:

"Урлао сам на ТВ, сав сам се узбудио, био сам тотални навијач! Не могу ни да замислим да сам пре десет година ја има исто такво поподне (мисли на финале Вимблдона које је након пет паклених сетова изгубио од Федерера 2009. прим, ур.), али сам ипак успео да уживам и да ценим оно што ови момци раде. Док сам гледао пренос покушавао сам да схватим шта раде, каква им је стартегија, колико се све променило, на пример између другог и петог сета. Али људи мало о томе причају, важније су им неке друге ствари. Мислим да је меч био величанствен!"

Занимљиво је да је Американац један од ретких тенисера који имају позитиван скор (5-4) са нашим асом, али то је пре свега зато што је "на време" отишао у пензију, након УС Опена 2012. Њих двојица се нису баш "мирисали", због непромишљене изјаве Родика да Новак пречесто има здравствених проблема, те тражи на терену помоћ лекара и предаје мечеве, у време када су овог мучиле алергије због нетолеранције на глутен, упитавши се да  нема еболу, сиду или тако нешто. Ђоковић му је узвратио тако што га је јавно испрозивао на УС Опену, што му Њујорчани дуго нису заборавили. Све је доцније заборављено или заташкано тако да су у наставку каријера били ОК.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар