Амери без највеће звијезде: Одустао и Лилард!

Као и његов саиграч Си Џеј Меколум прије неколико дана. . . Американци допунили списак, сада је на њему 17 имена! Епидемија се шири: Ни Демијан Лилард, а ни Демар Дерозан неће на Мундобаскет! Нова два отказа у репрезентацији САД!

Кошарка 24.07.2019 | 11:29
Амери без највеће звијезде: Одустао и Лилард!
Нови шок за Грега Поповића!

Списак репрезентације Сједињених Америчких Држава краћи је и краћи сваког дана, а након што су се на позиву за Мундобаскет захвалили Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Бредли Бил, Тобајас Херис и Си Џеј Меколум - одустао је и његов саиграч из Портланда.

Највећа звијезда на преосталом списку Дамијен Лилард такође НЕЋЕ ићи на Свјетско првенство у Кини, вјероватно како би се "што боље спремио за клупску сезону".

Ово значи да је од првобитног списка са 20 имена остало само 13 кошаркаша, укупно 12 их путује на турнир, тако да је у међувремену Грег Поповић морао да контактира нове играче који ће му омогућити да припреме спроведу како су замислили.

У питању су Џејлин Браун и Маркус Смарт (Бостон), Тадијус Јанг (Чикаго) и Џулијус Рендл(Њујорк), а видјећемо да ли ће бити још "другопозиваца".

Међу њима је наводно требало да буде и Демар Дерозан (Сан Антонио), међутим одбио је, чак иако је селектор исти човјек код кога игра и у клубу...

Укупан број људи на списку тако се попео на 17  имена, Поповић има гаранције да Кемба Вокер и Крис Мидлтон неће одустати, док се исто не може рећи и за Кајла Лаурија који је оперисао палац шаке и неизвјестан је за наступ у Кини.

Вриједи напоменути да је са списка за тренинге репрезентације "одустао" и Зајон Вилијамсон, вјероватно када је схватио да постоји "опасност" да заиста заигра на Мундобаскету.

Епидемија отказа која је ухватила кошаркашку репрезентацију САД наставља да се шири! Нови дан – ново повлачење из тима. Овог пута „не“ је рекао Демијан Лилард, кошаркаш Портланда и један од најбољих играча плеј-офа.

Четвороструки учесник Ол стара и члан прве петорке НБА лиге за сезону 2017/18, одустао је од наступа на Светском првенству, објавио је амерички новинар Шамс Харанија.

А, да потпуна лудница око тима САД постане комплетна побринуо се Демар Дерозан. Кошаркаш Сан Антонија добио је накнадни позив да се прикључи екипи за Мундобаскет, али је позив – одбио!

Позната су имена и двојице нових играча који би требало да се прикључе екипи, да „закрпе“ рупе у саставу, а то су Џулијус Рендл из Њујорка и Џејлен Браун из Бостона.

На крају када се подвуче црте, из првобитног Дрим тима испали су, својом вољом, Џејмс Харден, Ентони Дејвис, Ерик Гордон, Си Џеј Меколум, Бредли Бил, Зајон Вилијамсон и Тобајас Херис!

Дакле, од Дрим тима није остало ни Д. А, нико не може да гарантује да неће бити и нових отказа...

Очигледно је да Американци довољно не цијене ово Свјетско првенство...

ОВО ЈЕ ТРЕНУТНИ СПИСАК САД ЗА МУНДОБАСКЕТ

Харисон Барнс (Сакраменто)
Андре Драмонд (Детроит)
Кевин Лав (Кливленд)
Кајл Лаури (Торонто)*
Крис Мидлтон (Милвоки) 
Мајлс Тарнер (Индијана)
Кемба Вокер (Шарлот)
Кајл Кузма (Лејкерс)
Брук Лопез (Милвоки)
Пол Милсап (Денвер) 
Донован Мичел (Јута) 
Џејсон Тејтум (Бостон) 
Џејлин Браун (Бостон)
Маркус Смарт (Бостон)
Тадијус Јанг (Чикаго)
Џулијус Рендл (Њујорк)
Пи Џеј Такер (Хјустон)

*Лаури је оперисао палац и још је неизвесно да ли ће наступити.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Буда

24.07.2019 11:03

То је Америцки патриотизам, само се гледа лицни интерес

ОДГОВОРИТЕ