Деки о Хелсинкију: Сјећање на лустер и Зокијев лажњак...

Прослављени везиста за МОНДО се присетио дуела Црвене звезде и Хелсинкија из 1997. године. Прочитајте анегдоте из свлачионице. . .

Фудбал 24.07.2019 | 11:10
Деки о Хелсинкију: Сјећање на лустер и Зокијев лажњак...
Пре 22 године у квалификацијама за тадашњи Куп победника купова фудбалери Црвене звезде састали су се са Хелсинкијем, са којим ће овај пут играти у 2. колу квалификација за Лигу шампиона. 

За разлику од актуелног двомеча који почиње београдским дуелом у среду (20.45) на стадиону Рајко Митић, прва утакмица те 1997. играна је у Финској. Црвено-бели су поражени 0:1, али су на свом терену успели да победе чак 3:0 и пласирају се у наредну рунду.

Јунак утакмице био је 19-годишњи Дејан Станковић, двоструки стрелац. Прво главом у 6. минуту, а онда из волеја у 26. Тачку је ставио Зоран Његуш из пенала у трећем минуту надокнаде. 

На молбу МОНДА да се присети те утакмице, Станковић се радо одазвао...

"Сећам се одлично, наравно. Одиграли смо доста лошу утакмица у Финској, али нас је дочекао реванш пред пуним трибинама и са феноменалном кореографијом. Сећам се да је било много заставица Србије... То нас је дигло и већ у 6. минуту сам одлично скочио и дао гол главом. Други гол је Јовичић тако заломио дефанзивца Хелсинкија да га вероватно још боле леђа и одлично ми центрирао, а ја ухватио полуволеј и дао један од лепших својих голова у Звезди", задовољно је препричавао најмлађи капитен у историји црвено-белих.

"Трећи гол је дао Његуш из пенала у надокнади, али између се догодило нешто што је сјајна школа сваком играчу, а мени огромна", рекао је Деки и објаснио о чему се ради:

"У контри при резултату 2:0 завршили смо 'два на један' са голманом ја и Јовичић или Његуш, не могу да се сетим тачно. Нисам додао и шанса је пропала, а Хелсинки је брзо имао прилику за гол (шансе и голове са те утакмице погледајте ОВДЕ). Са 2:1 би они прошли... Није се то десило и све је испало добро, али знао сам на путу ка свлачионици да ме чека Миша Косановић. Тако је и било, у свлачионици ме је 'окачио на лустер'. Био је то један 'фин' разговор који и није баш за новине, али је на мене много утицао да сазрим преко ноћи. Та утакмица је била супер раскрсница, али могла је да буде и лоша. Све се то зове фудбалско одрастање, а Миши Косановићу још једном хвала на тим 'саветима'".

Како је даље текла каријера Дејана Станковића добро је познато, а хоће ли Црвена звезда у предстојећем двомечу добити неког новог јунака ком ће баш Хелсинки бити "раскрсница", видећемо. Кандидата има довољно. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар