И ово се десило: Инцидент између пливача на постољу?!

Британац Данкан Скот, освајач бронзане медаље на 200 метара слободним стилом на Светском првенству у Јужној Кореји, одбио да дели подијум са освајачем златне медаље, Кинезом Сун Јангом. "ГУБИТНИЧЕ", узвратио му Кинез.

Остали спортови 24.07.2019 | 10:51
И ово се десило: Инцидент између пливача на постољу?!
Кинески пливач Сун Јанг победио је у финалној трци на 200 метара слободним стллом на Светском првенству у Јужној Кореји, али му је славље покварио Британац Данкан Скот, који је био трећепласирани.

Када је требало да изађу на победничко постоље, Британац је примио бронзану медаљу, али је потом са њега сишао, јер није желео да буде на њему док Кинез добија златну медаљу. Скот је уредно честитао Јапанцу Кацухиру Мацумоту и Русу Мартину Маљутину, који су истовремено допливали и освојили сребрну медаљу, али је потом одбио да се рукује са Кинезом.



Разлог?

Кинез није омиљен међу колегама због допинга. Он је пре пет година одслужио тромесечну забрану бављења пливањем након што је утврђено да је користио недозвољена стимулативна средства.

Након што је Британац одбио даму лчестита, Кинез је експлодирао и повикао: "Губитниче! Ти си губитник, ја сам победник!"



Британац није желео ни да буде део заједничке фотографије освајача медаље.

Пре два дана и Аустралијанац Мек Хортон после трке на 400 метара одбио је да дели постоље са Суном Јангом. КИнез је потом изјавио да је у реду што Аустралијанац не поштује њега, али да није у реду што не поштује Кину.



Током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016. године, Хортон је Кинеза окарактерисао као "варалицу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар