Црно-бијела реконструкција у току...

Комбо-бек и центар приоритети, Брајант нова статива! Вања Маринковић отишао, на излазним вратима Алексеј Николић, шта ће бити с капитеном Новицом?

Кошарка 23.07.2019 | 23:30
Црно-бијела реконструкција у току...
Најавили смо на крају сезоне потпуну реконструкцију Партизана и она се овога лета управо догађа. Партизан је сада већ добрано променио крвну слику, али је отприлике тек на половини пута и тек треба да се заврши. Зато је време за малу рекапитулацију и питање - шта даље?

Да кренемо редом. У редове Партизана до сада су стигли Немања Гордић, Рашон Томас, Жанис Пејнерс и Вилијам Мозли. Вања Маринковић је потписао за Валенсију, Урош Трифуновић је отишао на позајмицу у Мегу, Амар Гегић више није члан црно-белих, а готово сигурно се то односи и на Ђорђа Гагића коме је истекао уговор.

У овом моменту, Партизан има два велика приоритета када је формирање екипе у питању: довођења комбо-бека и центра. И основни проблем црно-белих је што су управо на тим позицијама имали највише проблема до сада, односно, како је то Андреа Тринкијери рекао - највише "статива".

Синоћ је била последња. Елајџа Брајант је био врло близу да потпише за Партизан, јуче је у току дана, како смо могли да чујемо, очекивано да се тај трансфер приведе крају, али се однекуд створио Макаби из Тел Авива и покупио овог играча. Брајант је званично нови играч Поноса Израела и ту Партизан више нема шанси. Иначе, био би то јак добар улов. Макаби је био највећи противник црно-белих за Томаса, али су црно-бели ту били бржи и спретнији.

Поред Брајанта, као жеље црно-белих које нису завршиле у Партизану помињали су се и Остин Холинс (потписао за Зенит), Колтон Ајверсон (потписао исто за Зенит, центарска позиција), као и Коди Милер Мекинтајер који је завршио у Цедевити. Дејан Кравић ће на крају отићи у АЦБ лигу, у Обрадоиро. Прижељкивали су неки ДејанаТодоровића, али је и он остао у Шпанији где ће играти за Андору. То се односи и на Драгана Милосављевићакога је задржала Уникаха, а са којим је постојала прича. Дејан Мусли ће такође играти у Андори.

На бековским позицијама Партизан чека Корија Волдена, а раније се помињало да је Кифер Сајксинтересантан црно-белима. Волдену су црно-бели понудили плату од 300.000 долара, међутим овај играч који је наступао прошле сезоне за Хапоел Холон још вага. 

Поред Партизана као могуће дестинације помињали су се и Хапоел Јерусалим, Макаби, као и Армани. Манекени су довели Ћаћа Родригеза, Макаби данас поменутог Брајанта, Јерусалим се већ бацио на довођење другог плеја, тако да делује да би Партизан овде могао да има реалне шансе да потпише Волдена. Зависи и од осталих понуда које овај играч има на столу.

Немања Гордић је играч на кога ће пасти велика тежина организације напада, а све су шансе и да ће Огњен Јарамаз остати у клубу јер је задовољио играма тренера Тринкијерија. Његов раскид уговора са Сан Пабло Бургосом иде у прилог целој причи.

Када је у питању центарска позиција, ту Партизан тражи стартну петицу, односно играча који ће поентерски моћи да допринесе тиму у рекету. Том појачању резерве ће бити Никола Јанковић и Вилијам Мозли. С обзиром на то да је Мозли добар дефанзивац , да је снажан, добар заштитник рекета и блокер, Партизану ће бити потребан центар са добрим нападачким арсеналом.  Како смо добили информације из Италије, ради се о играчу који је “добар улов” за Партизан. Делује да јавност од њега не очекује превише јер не стиже да буде први центар, али је можда то и добро па би присталице црно-белих могле да буду пријатно изненађене Мозлијевимспособностима.

Црно-бели су преговарали са Дејвидом Кревишем, који би могао да буде управо тај играч, сличан Лендејлу. Поени из рекета ће бити врло важни за Партизан, а да би до њих дошао мораће Тринкијери на располагању да има квалитетног играча који може да одигра леђима и тако направи простор за саиграче.

Пејнерс је кошаркаш који ће црно-белима донети поене у акцијама које се не одвијају на најбољи начин, може да измисли поене, мада му шут варира кроз каријеру. Када га крене, може свашта да погоди. На позицији три је сигуран Раде Загорац, а и Бонџа Си има уговор.

Партизан је добио 200.000 евра за Маринковића, мада је утисак да  би било боље по Партизан да је Маринковић остао јер за тај новац тешко може да се доведе играч његовог квалитета. Вања је свакако осетио да је време за растанак ту, опробаће се у Валенсији, играти АЦБ лигу и још важније - Евролигу. Потписаће уговор на две године плус једну годину опционо.

Маркус Пејџ ће очигледно остати у тиму (као странац са српским пасошем што је плус у Купу и Суперлиги), док је Алексеј Николић идеја Виртуса. Њему се нуди двогодишњи уговор, али ће свакако италијански тим морати да плати откупну клаузулу Партизану са којим Словенац има уговор на још две године.

Томас ће бити прва опција на крилном центру, делује да ће га мењати Стефан Јанковић, а енигма је Партизанов капитен Новица Величковић. Њему је истекао уговор на крају сезоне, мада је тешко очекивати да ће се Тринкијери одрећи његових квалитета, посебно људских и везаних за позицију четири. Многи су управо на тој позицији видели Милана Мачвана који се опоравио од тешке повреде.

На крају, на крилној позицији под уговором је и Марко Пецарски. Видећемо да ли ће добити већу улогу и минутажу, или ће се можда окренути позајмици попут Трифуновића и отићи негде где ће добити више прилике да игра.

Радови на прављењу тима су у току…

Извор: моззартспорт

ФОТО: КК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар