Бјелица: Чудно је против Звезде, АБА лига је баш јака!

Милко Бјелица је једно од најзвучнијих појачања барског Морнара за предстојећу сезону. Ево шта каже о Морнару, АБА лиги, његовом некадашњем клубу Црвеној звезди. . .

Кошарка 24.07.2019 | 10:13
Бјелица: Чудно је против Звезде, АБА лига је баш јака!
Милко Бјелица је повратник у најквалитетније кошаркашко клупско такмичење на овом простору. 

Бивши играч Црвене звезде каже да ће му бити необично да игра против свог бившег клуба у чијем дресу је у два наврата провео чак седам година. 

"Биће ми стварно чудно кад будем играо против Звезде, сада ћу се загријавати што се каже са друге стране паркета. Ја сам професионалац, у мојој глави знам шта је мој циљ, али и екипе. Сигурно ће бити другачије, али то је живот. Што се тиче играча, пријатељи смо ван терена, многи низ година се познајемо, наступали смо по разним клубовима, чак и доста навијача Звезде су моји велики пријатељи, тако да очекујем нормалну атмосферу када будем играо против мог бившег клуба", рекао је Бјелица за АБА лигу.

Крилни центар је који је играо у најјачим лигама Европе (Шпанија, Турска, Немачка, Литванија) задовољан је што се вратио у АБА лигу, коју сматра да се по квалитету котира на трећем мјесту на Старом континенту. 

"Евролига је без премца, али што се тиче националних шампионата, АБА лига је по мом мишљењу на трећем мјесту, одмах иза шпанске и турске. Играчи су одлични, велика је и гледаност, тако да ми је драго што ћу поново играти јако такмичење као што је АБА лига". 

Милко Бјелица се одлучио за Морнар, пошто браћа Павићевић који воде клуб из Бара већ неколико година желе да га ангажују.

"Ово је трећа сезона како ме Ђорђе и Михаило Павићевић зову да дођем у Морнар. Сматрају да је њима потребан играч какав сам ја, а притом имам и црногорски пасош. Прихватио сам понуду, желио сам да се вратим, везао сам се двије године, видим да клуб има велике амбиције. Желимо да будемо пријатно изненађење у АБА лиги, и покушамо да освојимо првенство Црне Горе". 

Бивши кошаркаш Звезде истиче да це АБА лига по квалитету бити најјача у посљедњих десет година. 

"АБА лига би ове сезона могла бити много јача него претходних сезона, ангажовани су квалитетни играчи који су наступали у разним европским такмичењима. Звезда је довела одличне играче, искусни евролигаши, дуго играју у јаким клубовима. Партизан се појачава. Будућност се сигурно направити добру екипу, не можда као претходне кад су играли Евролигу, али у сваком случају у борби за највиши пласман. Цедевита и Олимпија су се фузионисали, озбиљно се појачавају, кад на то додам и Морнар, то је већ пет екипа које могу да конкуришу за висок пласман. И остале екипе доводе добре играче, Мега форсира младе који играју пуном снагом, Игокеа је ангажовала одличног тренера Александра Трифуновића, тако да очекујем да ова сезона буде доста интересантна, моје мишљење да ће бити најјача у посљедњих десет година".

Бивши репрезентативац Црне Горе сматра да је регионална лига одлична база за младе кошарке. 

"Млади играчи имају велики мотив да играју ово такмичење, јер их гледају најјвећи европски и НБА клубови. То је одлична позиција за младе, направиш добру сезону и већ можеш да одеш у јаке екипе. Притом ова лига је одлична што има доста квалитетних утакмица и млади кошаркашки могу овде одлично да се развијају". 

Кошаркаш Морнара каже и да већ полако размишља чиме ће бавити кад заврши кошаркашку каријеру. 

"Кошаркаска каријера буквално је пролетала. Потписао сам двије године за Морнар и сигурно ћу их изгурати, а после не знам шта ће бити. Важно је колико ме и тијело буде служило. Тренутно се осјећам одлично, и сигуран сам да могу да одиграм и даље на највишем нивоу. Послије тога вероватно ћу остати у кошарци, и то је нешто што најбоље знам, волим, уживам, видјећу које опције се појаве, а да будем искрен и тренерски посао ми није стран, тако да ћемо видети. Али тренутно сам фокусиран на Морнар и да се што боље спремимо за предстојећу сезону", рекао је Бјелица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар