ЛШ: Милојевић о Хелсинкију...

У среду је тек прво полувреме! Тренер Црвене звезде Владан Милојевић није желео да прогнозира резултат против ХЈК Хелсинкија у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.  Милојевић пред Хелсинки: Одакле мишљење да смо ванземаљци?! Кањас се прикључио тренинзима, са Жандером је било свега, тренера Звезде обрадовао повратак Дегенека.  Семафор најавио 2:0 за Звезду, а Милојевић. . .  "Бићемо спремни, а надам се и још бољи него у прошлим утакмицама", поручио тренер црвено-белих пред први меч 2. кола квалификација за Лигу шампиона против Хелсинкија.

Фудбал 23.07.2019 | 22:45
ЛШ: Милојевић о Хелсинкију...
Звезда у среду дочекује финског првака од 20:45, на стадиону "Рајко Митић".

Црвено-бели су у првом колу били бољи од литванске Судуве (0:0, 2:1), док је Хелсинки елиминисао ХБ Торсхавн са Фарских острва (3:0, 2:2).

"После прве прескочене препреке чека нас изузетно тежак противник. Причамо о шампиону своје земље и поштујемо их. Хелсинки је добра и дисциплинована екипа, у ритму јер игра првенство, а надам се да ћемо ми бити све бољи. Спремили смо се да дамо максимум, да прикажемо лепу представу пред верујем великим бројем навијача", рекао је Милојевић.

Милојевић је као највећу снагу Хелсинкија издвојио тим, односно хомогеност, али није желео да прича којим резултатом би био задовољан.

"Нисам у том фазону, не размишљам ни о Копенхагену. То је једино исправно размишљање сваког тренера. Сутра је прво полувреме, у Хелсинкију друго. Не бих да причам шта бих волео, јако сам лош прогнозер".

Милојевић је посебно нагласио да никако не сме да се потцени ниједан тим у Европи, па ни шампион Финске.

"Зашто се стално потенцира да смо богом дани и да смо ванземаљци? Сигуран сам да таква времена не постоје. Свесни смо величине клуба и богате историје, сада покушавамо да је вратимо где припада. Све што би требало да урадимо је да поштујемо све тимове. Судува је веома незгодна екипа, исто тако је и Хелсинки".

На питање да ли капитена Марка Марина против Хелсинкија види на левој страни или у средини, Милојевић се насмејао и избегао одговор.

"Стрпите се, видећемо", загонетан је био као и увек тренер црвено-белих.

Посебно га је обрадовао повратак Милоша Дегенека из саудијског Ал Хилала на позајмицу.

"Поносан сам што се Милош вратио, увек ћу бити на таквог играча. Много је велику енергију урадио да се врати, огроман је професионалац од главе до пете, воли Звезду и драго ми је. Није било дилеме кад је кренула прича да се врати", поручио је Милојевић и потврдио да је Дегенек физички спреман и лиценциран за дуеле са Хелсинкијем.

Судува је прошлост, Хелсинки садашњост, а Копенхаген будућност Црвене звезде.

Не ако питате и њене навијаче. Већина њих верује да неће бити проблема са Финцима и већ размишљају о Данцима са којима би изабраници Владана Милојевића, по очекивањима, требало да се састану у претпоследњем колу квалификација за Лигу шампиона.

Оптимистичан је и нови семафор на стадиону Рајко Митић, који је током пробе показивао 2:0 за црвено-беле. 

Тренер српског шампиона, међутим, није од оних који прескачу степенике. Добро је познато да, бар јавно, говори само о првом предстојећем ривалу.

Тако је било и овог уторка, дан уочи прве утакмице са Хелсинкијем у 2. колу квалификација за најјаче клупско такмичење, која ће у среду од 20.45 бити одиграна на стадиону Рајко Митић. 

ДА СЕ ПОНОВИ 1997.

Црвена звезда и Хелсинки састали су се 1997. у квалификацијама за тадашњи Куп победника купова. Финци су славили у првој утакмици 1:0, али су потом доживели дебакл у Београду. Звезда је победила 3:0, головима Дејана Станковића у 6. и 26. и Зорана Његуша у 90. минуту.

"Нисам у том фазону, не размишљам унапред о другим ривалима него само о Хелсинкију",нагласио је Милојевић.

"Успешно смо прескочили прву препреку, али знамо да нас чека још један тежак противник. Као што и јесте сваки шампион своје земље. У такмичарском су ритму, а ми се још захуктавамо, добро су нам дошле ове утакмице које смо одиграли", констатовао је Звездин тренер.

Говорећи о предстојећем ривалу, Милојевић није желео да истиче појединце.

"Не бих посебно издвајао јер се генерално фудбал у Финској заснива на дисциплини, компактности и тимском духу. Јако су интересантна и тешка екипа".

Истакао је да очекује лепу представу, уз велику подршку са трибина.

"Бићемо спремни, а надам се и још бољи него у прошлим утакмицама", рекао је и додао:

"Сутра је тек прво полувреме, нисам неки прогнозер нити волим да причам шта бих волео. Био бих задовољан нашом добром игром, а нека резултат дође као последица тога. Ми ћемо се трудити да пружимо нашу игру и испунимо план из свлачионице".

Питање да ли би Звезда против ривала као што су Судува и Хелсинки требало да игра убедљивије него тренутно, помало је разљутило Милојевића. 

ДЕГЕНЕК ЛИЦЕНЦИРАН

"Јако сам поносан и драго ми је што се Милош вратио. Он је велики професионалац, неко на кога други играчи могу да се угледају. Није дуго био одсутан и верујем да ће наставити тамо где је стао. Лиценциран је за дуеле са Хелсинкијем, познавајући га, он ће бити спреман, али видећемо још", најавио је Милојевић, мада су мале шансе да репрезентативац Аустралије заигра већ сутра.

"Не знам зашто се стално потенцира да смо Богом дани, да смо неки ванземаљци. Та времена су прошла... Ми морамо да поштујемо сваког ривала. Звезда је велики клуб и покушавамо да га вратимо тамо где припада. Судува је добар тим, Хелсинки такође...".

По обичају није "откривао карте" око тима, већ је поновио да ће странцима који су стигли овог лета бити потребно још неко време да се адаптирају.

"Жандера је ухватио 'тотални грч целог организма' против Јавора и зато је замењен. Он је последњу утакмицу одиграо још у марту и мораће мало да истрпи до повратка у форму. Кањас је боље, прикључио се тренинзима. Видећемо још ко ће играти".

За крај, није желео да износи очекивања у вези са резултатом, али јесте једно: "Волео бих да надмашимо посету са утакмице против Судуве, када је било 23.000 гледалаца". 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар