Јовићева шанса да поправи утисак...

Утакмицом Реал Мадрида и Арсенала (среда, 01. 00х) наставља се Међународни куп шампиона (ИЦЦ), пријатељски турнир на коме учествују светски фудбалски великани.  Велики посао пред Зиданом, Арсенал распуцан! Занимљив дуел у овкиру Међународног Купа шампиона у Мериленду (01. 00).

Фудбал 23.07.2019 | 19:46
Јовићева шанса да поправи утисак...
Мадриђанима ће ово бити друга утакмица на такмичењу, пошто су у првој поражени од минхенског Бајерна са 3:1.

На тој утакмици, Баварци су врло лако могли и до убедљивије победе, а меч је обележило и веома слабо издање српског репрезентативца Луке Јовића.

Без обзира што је у питању био деби на пријатељској утакмици, шпанска јавност одмах је осула паљбу по 21-годишњем голгетеру.

Прилику да поправи утисак имаће у среду ујутру у Вашингтону, где ће се његова екипа састати са лондонским Арсеналом.

Реал је у првом припремном мечу за нову сезону поражен од Бајерна са 1:3 и оставио је лош утисак, а Лука Јовић и саиграчи вечерас (01.00) имају прилику за поправни против Арсенала у Лендоверу у Мериленду. 

Зинедин Зидан нема проблема са повређеним играчима, планира да додатно промеша карте, па би његових стартних једанаест требало да изгледа овако: Навас – Одриосола, Наћо, Ернандес, Менди – Иско, Крос, Модрић – Родриго, Винисијус, Јовић.

Са друге стране, "Топџијама" ће ово бити трећа утакмица на овом такмичењу, пошто су у прве две победили Бајерн (2:1) и Фиорентину (3:0).

Најбољи фудбалер на тим мечевима био је млади нападач Еди Нкетија, који је постигао три гола.

Менаџер Арсенала Унај Емери неће моћи да рачуна на Хектора Белерина и Роба Холдинга, који су повређени. Од првог минута на терену ће се наћи: Лено – Мејтланд-Најлс, Мустафи, Сократис, Колашинац – Вилок, Џака, Мхитарјан, Езил – Обамејанг, Нкетија.

Након ове утакмице изабранике Зинедина Зидана очекују и мечеви са Атлетиком (27. јула) и Тотенхемом (Ауди куп, 30. јула). Прву званичну утакмицу играће са Селтом у Вигу, у оквиру 1. кола Ла лиге.

Арсенал ће у припремном периоду играти још са Лионом, Анжером и Барселоном, а први противник у Премијер лиги биће им Њукасл.

Поред утакмице Реал Мадрид-Арсенал, у среду се на Међународном купу шампиона састају се још Бајерн-Милан, Гвадалахара-Атлетико и Јувентус-Интер.

Занимљива утакмица чека нас у склопу Међународног Купа шампиона у Лендоверу, у држави Мериленд. Стадион који је иначе домаћин Вашингтон Редскинса капацитета 82.000 гледалаца требало би да буде пун, јер снаге одмеравају Реал Мадрид и Арсенал (01.00). Тобџије су водеће на турнирској табели после тријумфа над Бајерном и Фјорентином, док Реал има један пораз, и то од минхенског тима.

Увек може да се пласира она добро позната о првим мачићима, међутим Бајерн није само савладао Реал Мадрид на Међународном купу шампиона, него га поштено надиграо. И већи посед и више удараца ка голу и више опасних акција. Напослетку и добро пуна мрежа Краљевског клуба. Наш Лука Јовић ушао је на почетку другог полувремена и није се баш прославио на дебију. Значајно бољи утисак, рачунајући дебитанте, оставио је Еден Азар, а далеко најбољи био је млади Бразилац Родриго, који је добру партију крунисао и прелепим поготком у финишу утакмице. Био је то почасни гол за Реал. Оно што може да брине навијаче мадридског великана јесте чињеница да је Зинедин Зидан почео утакмицу практично у најјачем саставу, док је Нико Ковач експериментисао са младим Арпом на крилу, па Санчезом и Толисоом у срцу везног реда, са Томасом Милером у самом шпицу. Наравно, ово је тек почетак, међутим јасно је да ће Реалов ремонт потрајати и да не треба очекивати да одмах све легне на своје.

С друге стране, Арсенал на припремама за нову сезону изгледа врло добро и пре свега – распуцано. И трећу утакмицу у предсезони Арсенал је добио (пре тога Бајерн Минхен и Колорадо Репидс), а Фјорентина није представљала већи залогај, иако је Винченцо Монтела имао намеру да се и те како супротстави Тобџијама. Разлику у квалитету правили су омладинци, очигледно врло наоштрени да се наметну Унају Емерију и покажу му да су достојни дреса првог тима. Досад је највише показао талентовани нападач Едвард Нкетија, који је после гола за победу над Бајерном сместио још два комада Виоли и Емерија бацио у ребус. Момак рођен у Лондону изгледао је као да су му ово десете припреме са сениорским тимом, а на терену је био врло доминантан.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар