Робомаскоте за ОИ у Токију 2020. године!

Јапанци увек иду корак даље. . .

Остали спортови 24.07.2019 | 14:01
Робомаскоте за ОИ у Токију 2020. године!
Наредне олимпијске игре које се одржавају 2020. године у Токију практично би већ колико сутра могле да почну. Скоро сви спортски објекти су спремни, организација, по тамошној традицији ради "као швајцарски сат", те гомиле проблема каквих је виђено на претходним Играма 2016. у Рио де Жанеиру нема нити ће их бити.

Јапанци ко Јапанци, ништа не препуштају случају, тако да ће наредне Летње ОИ бити једне од вероватно најбољих икада одржаних. У то нема сумње. А колико су организатори највеће спортске манифестације отишли далеко показали су, то јест приказали синоћ представивши робомаскоте које ће увесељавати и такмичаре и глеадоце наредне године у Токију (24. јул - 9. август).

Имена су им позната од пре, а то су Мираитова и Сомеити, а ово је први пут да маскоте за Олимпијске игре буду "роботизоване". Ову хуманоидну верзију израдила је корпорација "Тојота" у сарадњи са "Панасоником", а имаће функцију забаљања народа. Није у питању компликована машинерија, пошти су им главне функције јасне фацијалне експресије, те поздрављање и руковање. 



Ове робомаскоте у стилу манга цртаћа нису једини роботи који ће бити "запослени" током Игара, пошто су већ представљени разни "помагачи", од носача копља, кугли и дискова, преко оних задужених за помоћ особама са посебним потребама, преносиоци торби и опреме у олимпијском селу, па све сигурносних јединица које ће патролирати где то буде потребно. Од метро станица до стадиона.

Сада још само преостаје да добијемо и робоспортисте...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар