СП: Хрвати се мучили, али потопили Нијемце!

Хрватска први пут губила на СП, преокретом заказала полуфинале са Шпанијом! Ватерполисти Хрватске играће против Шпаније у полуфиналу Светског првенства у Јужној Кореји.  Панцери се нису дали до последње четвртине. . .

Остали спортови 23.07.2019 | 17:28
СП: Хрвати се мучили, али потопили Нијемце!
Хрвати су после преокрета савладали Немачку 10:8 у другом четвртфиналном мечу у Гвангџуу.

Немци су први тим на СП који је повео против Хрватске, преокренувши у првој четвртини на 2:1, а иако су Хрвати средином трећег периода имали 7:3, нису се лако пласирали у полуфинале.

Немци смањују на 7:5 до краја квартала, а онда Ћук комплетира серију 4:0 за изједначење (7:7) у првом минуту последњег периода.

Међутим, Јоковић са два узастопна гола одбија напад ривала и Хрватска стиже до полуфинала где ће играти са Шпанијом.

"Црвена фурија" је у првом четвртфиналу савладала подмлађени тим Србије 12:9.

Очекивала се лака победа Хрватске у четвртфиналу Светског првенства у ватерполу у Јужној Кореји, али смо на крају добили праву драму, пошто селекција Немачке једноставно није хтела да се преда. Ипак, нешто сталоженијом игром пред сам крај утакмице, западне комшије успеле су да сломе отпор Немаца и прођу у борбу за медаље, 10:8.

Није почело како се очекивало, Немци су имали стартни залет и сасвим добро су играли у одбрани. Хрватској селекцији су за првих осам минута дозволили свега један гол, а постигли су два, тако да су они били ти који су водили након уводне четвртине.

Ипак, репрезентација Хрватске у наставку је успела да се консолидује и преузме водство. Напад је много боље функционисао, па су Баракуде већ до полувремена преокренуле резултат, 4:3.

Деловало је да је све готово у трећој четвртини, коју је Хрватска започела серијом 3:0, али ни то није било довољно да се у потпуности обесхрабри веома мотивисана селекција Немачке. Панцери су дошли до три узастопна гола већ до краја деонице и са само једним поготком заостатка ушли у последњих осам минута утакмице.

Неизвесно је било и у последњој четвртини. Немачка је константно дисала за врат Хрватској, али су Баракуде успевале да одбију нападе ривала. Голом Врлића на око три минута пред крај, стављена је и тачка на овај дуел, а иако је Немачка имала сасвим довољно времена за изједначење, до краја није успела да дође ни до једног гола, 10:8.

Хрватска ће у полуфиналу играти против Шпаније, која је раније јутрос савладала селекцију Србије резултатом 12:9.

Ватерполисти Мађарске и Италије чине други полуфинални пар Светског првенства у Јужној Кореји. Мађари и Италијани кроз сто мука до четири најбоља. Познат и други пар полуфинала Светског првенства у ватерполу. Србија поново у базену у четвртак (07.00).

Оба тима су се намучила у четвртфиналу, али су оправдали статус фаворита.

Мађари су једна изашли на крај са Аустралијом коју су надиграли 10:9 (3:3, 2:3, 3:1, 2:2).

Италијани су се намучили док нису сломили Грчку са 7:6 (2:2, 2:1, 2:3, 1:0).

У другом полуфиналу састаће се бранилац титуле Хрватска и селекција Шпаније, која је елиминисала Србију.

Шпанија ће се у полуфиналу Светског првенства у ватерполу у Јужној Кореји након што је савладала ипак слабу, али пре свега младу Србију одмерити са актуленим шампионом, Хрватском која је била боља од Немачке.

У другој борби за финале састају се Мађарска и Италија. Наши северни суседи су савладали у четвртфиналу Аустралију након велике борбе са 10:9, а и Азури су се намучили против Грчке славивши резултатом 7:6. Полуфинални мечеви на програму су у четвртак 25. јула, када су заказане и борбе за пласман од петог до деветог места.

У једном полуфиналу се састају се од 7.00 по средњоевропском времену Србија - Немачка, а у другом, сат и по времена касније Грчка - Аустралија. Битке за седмо и пето место одржавају се последњег дан такмичења, у суботу од 7.00, тј. од 8.30 ч. Борба за бронзану медаљу заказана је за 10 часова по средњоевропском времену, а финале од 11.30. 

ДАНАШЊИ РЕЗУЛТАТИ

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Србија - Шпанија 9:12
Хрватска - Немачка 10:8
Мађарсака - Аустралија 10:9
Италија - Грчка 7: 6

ПОЛУФИНАЛА 9-12.

Црна Гора - Јапан 14:7
САД - Ј. Африка 20:3

МЕЧ ЗА 13. МЕСТО

Казахстан - Бразил 8:9

МЕЧ ЗА 15. МЕСТО

Ј. Кореја - Н. Зеланд 17:16

У полуфиналним борбама за пласман од деветог до 12. места Црна Гора је очекивано прегазила Јапан 14:7, а за девету позицију ће се борити са Американцима нашег бившег селектора Дејана Удовичића, који су били неумољиви према Јужноафриканцима прагазиивши их са 20:3.У мечу за 13. позицију Бразил је био бољи од Казахстана са 9:8, а за 15. домаћа екипа од Новог Зеланда 17:16.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар