Окончана секс афера у ЦИК-у БиХ

Дисциплинска комисија Агенције за државну службу БиХ у поступку против Јакуфа Субашића, шефа Сектора за информисање, међународну сарадњу, протокол и обуку у Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ, донијела је одлуку да Субашић није крив по пријави коју је против њега поднио ЦИК БиХ.  

Босна и Херцеговина 23.07.2019 | 12:16
Окончана секс афера у ЦИК-у БиХ
Потврдио је ово Невен Акшамија, директор Агенције за државну службу БиХ.

– Дисциплинска комисија је донијела одлуку да се државни службеник ослобађа по свим тачкама пријаве – рекао је Акшамија.

Против Субашића је покренут дисциплински поступак уз наводе да је прекршио више чланова Закона о државној служби БиХ, јер је, како је тврдио ЦИКБиХ, 13. априла ове године послао писмо супругу једне раднице ЦИК, у којем је навео да је “она у љубавној вези с предсједником Комисије Бранком Петрићем”.

Дисциплинска комисија је уз пријаву добила и видеоснимак из поште у Источном Сарајеву, гдје је, наводно, Субашић снимљен како “шаље писмо инкриминирајуће садржине по предсједника и радника ЦИК”.

У овом невјероватном поступку Акшамија је потврдио да је Дисциплинска комисија погледала и снимак. 

– Снимак се није цијенио као релевантан и није се могло утврдити да је на њему државни службеник против којег се водио поступак. Комисија је утврдила да снимак из три разлога није релевантан, и то што се вријеме снимка није поклапало с временом које је отиснуто на коверти, није се могло утврдити да је на видео снимку државни службеник против којег се води поступак, јер је снимак јако лошег квалитета, и особа на снимку носи капу и не види јој се лице и није се могло утврдити шта пише на коверти – појаснио је Акшамија.

Откуд ЦИК-у видео
Међутим, пуно је спорних ставки у овом случају, од бизарности “проблема” којима се баве у једној државној институцији, која би требала имати пуно озбиљнијег посла, па до тога шта се крије иза читаве ове афере, којој ипак није крај.

Како сазнаје Аваз, Агенција за заштиту личних података БиХ покренула је спор против ЦИК БиХ по Субашићевој пријави. Затражено је очитовање и од ЦИК и од поште.

Окончањем поступка знаће се јесу ли у овом случају из поште поступили незаконито дајући ЦИК спорни снимак, као и је ли тај снимак обрађиван противно закону. У свему би, како сазнаје Аваз, посла могли имати и Тужилаштво БиХ и СИПА, зависно од тога хоће ли се утврдити је ли почињен прекршај или кривично дјело. Сам ЦИК, којем смо упутили и писани упит о овом, не жели коментарисати ову аферу.

(Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Васке

23.07.2019 10:22

Перкан је ј...н,тај муху у лету,а ако је стала три пута је ј.....на

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакрдије

23.07.2019 10:23

ЦИК и правосудје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

23.07.2019 11:48

Ма фуј прљаве намјестаљке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

23.07.2019 21:56

Како су само јадне ове маронете сто раде у цику.фуј Надам се неце јос дуго све ово трајати,ова фарса од власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂЕС БА

24.07.2019 13:20

Да није Ирена љубависала са Бранком? Човјек само обављао посао шефа информисања, што му и стоји у опису радног мјеста..Шта је ту икоме било чудно!?

ОДГОВОРИТЕ