ПЛ БиХ: Челику три бода на гостовању код Широког!

Челикова прва рецка! Тим из Зенице савладао Широки бријег на старту првенства БиХ.  Након првог полувремена, у дуелу Широког Бријега и Челика није било погодака, а једини гол виђен је у 75. минуту, када је домаћу мрежу погодио Ермин Хусеинбашић!

Фудбал 22.07.2019 | 23:30
ПЛ БиХ: Челику три бода на гостовању код Широког!
Тешка времена за Широки бријег. Тим са Пецаре је у четвртак испао из квалиификација за Лигу Европе, пошто га је већ на првом кораку саплео Каират, да би се лошта форма пренела и на Премијер лигу Босне и Херцеговине, пошто је у мечу премијерне рунде три бода однео Челик.

Састав из Зенице уграбио је прилику да дотуче грогираног ривала, челако две трећине утакмице, да би онда у 74. минуту Ермин Хусеинбашић погодио за славље гостију. Успели су да издрже иако је у трећем минуту надокнаде искључен Шевкија Решић.

Била је то прва победа Челика над Широким бријегом после шест утакмица без тријумфа. И лепа освета за 0:6 из августа прошле године.

Прво коло нове сезоне Премијер лиге БиХ вечерас су закључили Широки Бријег и Челик, а меч је завршен тријумфом гостију резултатом 0:1!

У првих 45 минута, Широки Бријег имао три шансе за гол. Прву је публика видјела у деветом минуту, када је Дино Ћорић добро прошао по десној страни и одиграо повратну лопту за новајлију у домаћем дресу Алена Јуриља, али се рођени Загрепчанин, који покрива позицију крилног нападача, није прославио ударцем из добре позиције.

На нову шансу домаћих чекало се до 31. минута, када је Марио Бабић извео слободан ударац, Тарик Исић из контакта са противничким играчем главом захватио лопту умало постигао гол, али је чувар мреже Зеничана Бојан Павловић био веома добро постављен, спријечивши најгоре по свој тим.

Домаћин је поново запријетио у 37. минуту, када је ударац поменутог Бабића са лијеве стране одбрана гостију изблокирала, док у наставку акције на лопту на супротној страни касни Дражен Багарић.

Зенички ''црвено-црни'' су запријетили на истеку 12. минута, када је Ермин Хусеинбашић након дјеловања уз десну аут-линију повратним пасом пронашао Анела Дедића, међутим из још можда боље позиције него што је била Јуриљева, шаље лопту преко гола.

51. и 71. минут понудили су нове опасне ситуације пред голом Зеничана.

Прво се Бабићу отворила прилика послије соло продора, али завршница нија била онаква како је замислио, да би двадесет минута касније одлично са дистанце шутирао Звонимир Вукоја, али је Павловић на гол-линији био веома добро постављен, спријечивши ''парадом'' домаће да дођу до предности.

Прву своју шансу у наставку, а укупно другу на мечу, Челик је претворио у гол и то у 75 минуту.

Огроман посао на десној страну одрадио је Владимир Граховац, изборио се са чуваром и послао лопту на супротну стативу, гдје ју је сачекао Хусеинбашић и прецизним ударцем донио предност гостујућем саставу.

До краја сусрета виђена је још само једна шанса и то пред голом Челика, у 89. минуту, када је Јурић на лијевој страни вјешто избјегао офсајд замку и нашао се ''очи у очи'' са Павловићем, али као да се фудбалер Широког Бријега ''препао'' прилике у којој се нашао, па је шутирао јако лоше приземним ударцем, те је иста отишла у неповрат.

Рецимо и то да је у самој завршници утакмице Шевкија Ресић платио ''данас неискуству'' с обзиром да је добио два жута картона за само шездесетак секунди, али домаћи нису успјели да за кратко вријеме до краја сусрета казне његову непромишљеност.

Овај меч се, подсјетимо, договором два клуба играо вечерас због обавеза Широкобријежана у квалификацијама за Лигу шампиона прошлог четвртка и далеког пута у Казахстан, са реванша са Каиратом.

У другом колу, које се игра сљедећег викенда, Челик ће на Билином пољу дочекати актуелног шампиона БиХ Сарајево, док ће Широки Бријег у госте Слободи.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Зломислић, Матић, Баришић, Ћорић, Фрањић (од 57. Вукоја), Јуриљ (од 46. Јурић), Бабић, Станић, Хркач, Багарић (од 77. Б. Вукоја), Енин. Тренер: Гоце Седлоски.

ЧЕЛИК: Павловић, Исић, Врховац, Рагуж, Пецељ, Перишић, Јамак, Дедић (од 78. Ресић), Хусеинбашић, Окић (од 66. Граховац), Дилавер (од 88. Бабан). Тренер: Хасан Озер.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 1. КОЛО: 

Сарајево - Зрињски 1:0 (0:0)

/Татар 46/ 

Слобода - Радник 2:1 (1:0)

/Бечелић аутогол 23, Бекић 60 - Мујакић аутогол 85/

понедјељак:

Широки Бријег - Челик 0:1

/Хусеинбашић 75/

Играно у суботу:

Вележ - Младост 1:3 (0:1)

/Бериша 50 - Фанимо 11, Црнички 54, Драгутиновић 81/

Звијезда 09 - Тузла сити 1:5 (0:1)

/Марковић 50 - Црнкић 23, 37, аутогол 45, Убипарип 74 пен, Рамић 81/

Жељезничар - Борац 0:0

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар