И Тоби отказао наступ за САД на СП-у!

Воде се разговори с четири замене, Лилард и Лав упитни! Попович ће имати пуне руке посла! Откази се ређају, Амери зову помоћ: Смарт, Браун, Конли. . . ! После Била и Вилијамсона, Поповићу је отказао ТРЕЋИ кошаркаш у једном дану, а тек се очекује да исто ураде Лилард и Лав. Најављени су накнадни позиви.

Кошарка 23.07.2019 | 14:58
И Тоби отказао наступ за САД на СП-у!
Од објављивања списка седми, данас - трећи!

Да ли је у питању договор играча или не, вероватно ће остати вечита мистерија, али у размаку од само неколико сати Сједињене Америчке Државе остале су без Бредлија Била, Зајона Вилијамсона и сада Тобајаса Хериса! Без много објашњавања, Херис је само директору тима Џерију Коланђелу поручио да неће бити део тренинг кампа САД како би се припремио за надолазеће изазове са Филаделфијом, с којом је почетком јула договорио петогодишњи уговор вредан 180.000.000 евра. Јасно је да Севентисиксерси не желе да ризикују повреду за једну од највећих звезда у тиму. 

Због свега што се дешавања и великог егзодуса са списка, људи блиски Грегу Поповичу већ су почели разговоре са четири нова имена у селекцији актуелног светског и олимпијског шампиона.

Наиме, потенцијални кандидати постаће нови бек Вориорса Д'Анђело Расел, те Орландов атлета Арон Гордон и двојац Бостон Селтикса Маркус Смарт – Џајлен Браун. То, ипак, не значи да ће они бити укључени у рад екипе, пошто сви они тек треба да се изјасне о својим плановима за наредни период.

Тренинг камп САД почиње тек почетком августа, како и налажу правила НБА лиге, а у наредним данима своје позиве размотриће и две вероватно највеће звезде тима у овом тренутку Демијан Лилард и Кевин Лав. Наводно, у овом тренутку обојица су ближи одлуци да не играју, него да обуку дрес САД.

С друге стране, медији с оне стране Атлантика најављују да ће Грег Попович сигурно рачунати на трилинг Кемба Вокер - Донован Мичел - Андре Драмонд.

Подсетимо, од објављивања ширег списка САД своје отказе уручили су још и Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон и Си Џеј Меколум, уз већ поменути тројац Бил - Вилијамсон - Херис.

Рачунајући и они који су раније одбили могућност да наступе на ФИБА светском првенству у Кини, а реч је о доказаним НБА звездама попут Ентонија Дејвиса, Џејмса Хардена, Ерика Гордона и Си-Џеј Мекалума, са све краћег списка се сам "исписао" и кошаркаш Филаделфија Севентисиксерса.

Попович је са сарадницима саставио списак од примарних 18 НБА кошаркаша и још десет "другопозиваца", који би од 4. до 8. августа у Лас Вегасу требало да одраде заједничке припреме, па одиграју ревијалну утакмицу "плави" против "белих", након чега би одабрана група наставила припреме у Калифорнији и Аустралији.

Међутим, услед ове серије непријатних отказа, у коју се укључио и један од играча са резервног списка, Америчка кошаркашка федерација на челу са председником Џеријем Коланђелом приступила је "Плану Б". 

Наиме, поједини медији у САД најавили су да ће по хитном поступку бити позвано још неколико НБА звезда да се, евентуално, одазову и прикључе тренинзима почетком следећег месеца у Невади.

У овом тренутку од играча са НБА искуством у конкуренцији су још: Харисон Барнс, Андре Драмонд, Кемба Вокер, Кајл Лаури, Крис Мидлтон, Мајлс Тарнер, Кајл Кузма, Брук Лопез, Пол Милсап, Џејсон Тејтум, Пи-Џеј Такер, Донован Мичел и двојица играча Ол-стар реномеа чији се откази очекјују у данима (или сатима) који следе.

Реч је о Демијану Лиларду и Кевину Лаву.

Портал "Тхе Атхлетиц" објавио је да ће се на списку за хитна појачања наћи тандем из Бостон Селтикса, Маркус Смарт и Џејлен Браун, нови играч Голден Стејт Вориорса, Д'Анђело Расел, један од атлетски најдоминантнијих играча данашњице, Арон Гордон из Орландо Меџика, ветеран и нови ас Јуте Џез, Мајк Конли, као и нови члан Чикаго Булса, Тадијус Јанг.

У овом тренутку заиста је немогуће претпоставити у ком ће саставу Американци допутовати у Кину, али је сасвим извесно да то неће бити прави "Дреам Теам" и да међу НБА играчима, генерално, не влада велико интересовање за предстојећи Мундобаскет.

Мундобаскет у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а САД ће се такмичити у Групи Е у Шангају заједно са Јапаном, Чешком и Турском.

Грег Попович у овом тренутку на располагању има 14 играча - Демијан Лилард, Кемба Вокер, Кајл Лаури, Донован Мичел, Крис Мидлтон, Џејсон Тејтум, Харисон Барнс, Кевин Лав, Пол Милсап, Кајл Кузма, Пи Џеј Такер, Андре Драмонд, Мајлс Тарнер и Брук Лопез.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куки

23.07.2019 22:19

Дзабе им Холивуд И испирање мозга о херојству И патриотизму. Сад це бар имати изговор ако не освоје злато.

ОДГОВОРИТЕ