Додик контролише владајућу већину

“Нажалост има још људи у коалицији које контролише Милорад Додик. Он контролише потпуно сву владајућу већину, да им каже да дођу у поткошуљама и купаћим сви би дошли и сјели такви у клупе. Нимало не претјерујем”, каже народни посланик из Требиња

Република Српска 22.07.2019 | 21:11
Додик контролише владајућу већину
Небојша Вукановић, један од најактивнијих посланика у Народној скупштини Републике Српске у Дану уживо на Н1 говорио је о дешавањима на претходној сједници НСРС гдје се гласало о Пељешком мосту као виталном националном интересу. Вукановић је критиковао понашање Милорада Додика али и других представника власти како на републичком тако и на државном нивоу.

Вукановић је казао да су му пријетње упућиване свакодневно а не само на сједници НС РС

“Оне Додикове пријетње су као из филма Кум, 'ти мени имаш лични дуг ја ћу да ти га утјерам'. То је врста пријетње као у филмовима кад се одсјече коњска глава па се стави на кревет. Његов излив бијеса, само показује како је слаб и немоћан”, казао је Вукановић и додао да Милорад Додик влада страхом:

“Нажалост има још људи у коалицији које контролише Милорад Додик. Он контролише потпуно сву владајућу већину, да им каже да дођу у поткошуљама и купаћим сви би дошли и сјели такви у клупе. Нимало не претјерујем.”

Но, како је казао Вукановић, постоје и људи које Милорад Додик не може да контролише он не може да разумије да неко може одбити новац и привилегије:

“Милорад Додик не може да схвати да ће неко бити као маховина, да ће преживјети мјесец са 200КМ али неће направити компромис са њим. Хвала Богу да нас Бог није направио све похлепним. Њему није јасно да неки неће да буду дио тог накарадног система.”

Вукановић је мишљења да Милорад Додик контролише и неке посланике СДА:

"Врло је занимљиво да су Бошњаци сада у парламенту врло тихи. Гарантујем да на одређени начин и посланике СДА Додик у скупштини контролише и сутра да му треба да би гласали заједно са њим као што су гласали да се изабере Шпирић."

"Кључна грешка СДА у БиХ је што је гласала за Николу Шпирића, да СНСД који је реално добио два делегата у Дому народа сад има четири и тиме је дао кључ БиХ у руке Додика мислећи да ће га одобровољити. Ту грешку ће СДА и Бошњаци скупо платити", додао је.

Небојша Вукановић је раније најавио провјеру диплома министара но истакао је како таква акција неће много уродити плодом због неправичности судова:

“Ова држава је заробљена од мафије. Они су своје послушнике поставили на кључна мјеста и ви ниједан процес не можете да покренте. Видјели сте примјер са Тегелтијом.”

Вукановић је на крају истакао да неће бити нових протеста опозиције осим уколико се не понови нешто што ће их покренути али је најавио да ће народни посланици ускоро кренути по Републици Српској да разговарају са грађанима.

(Н1)

Коментари / 74

Оставите коментар
Name

Мирко

22.07.2019 19:27

Небојша, нормално да додик контролише позицију, он се у ствари поиграва њима, толико их понижава, до бола. Ја немогу да схватим да има таквих људи који дозвољава толико понижење. Ипак има љигавих људи и то већи број. Мозда се плаше супротставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

22.07.2019 20:42

Избор Додика да представља српски народ је обицна фарса за дебиле , уствари он представља мафију и стити интересе Станковица, Каја, Проинтера ........, заступа хрватску политику која је српски народ у црно завила, ријеке српске крви у Рватској, БиХ у задњем рату, њему је битнији Цовиц , Пељески мост због Интеграла и Станковица, а то сто це латини потровати српски народ уз Саву и Уну је невазно. Играју се прљаве игре а на крају цемо ми срби главом платити цехове. Овдје се ради да се сто висе покраде и попљацка, а карта на коју он игра је национализам, велико србовање, мото банде из Русије, клосари из тзв.српске цасти, ликвидације, пропаст банака, телекома, рафинерије......младост одлази, стари умиру, породице пог.бораца, РВИ....немају никаква права. Нас народ је изабрао диктатора који це истријебити цијели народ, аутоматски РС се гаси, народ глуп и несколован, сеоски народ гласа за њега јер се сви пале на српство, попове, иконографију, сви све аминују, борци суте, рви, пор.пог.бораца, сви у страху, од једног цовјека, јесмо ли ми срби толико јадан и пласљив народ па да се бојимо и своје сјене. Гдје су српски јунаци из рата, мангупи и народ да устану и казу доста висе?! Гдје је наса будуцност онда?? Босњаци и Бакир само добијају на времену, 5 пута су бројнији од нас, економија и све је у њиховим рукама, маса срба ради у Сарајеву и Федерацији, овисимо од њих и њиховог новца, хрвата нема у БиХ ни 200.000 , ал Додик њима даје приоритет у односу на 2 милиона босњака с којим много тога дјелимо, на крају ко це све изгубити , ми и хрвати који имају пасосе ЕУ и масовно иду, идемо и ми. Једина странка која нас из блата мозе извуци је СДС ал да се смеце избаци тојагом, ми смо као народ досли на руб провалије, дрзимо се једном руком од камен изнад провалије, до када цемо издрзати?? Једини спас је дизање економије и привреде, без тога нема ниста. Ми немамо ни туриста , засто пита ли се ико?? У Сарајево је море туриста из цијелог свијета, данас сам то видио, од јапанаца, кинеза, американаца, арапа, турака, европе.... То су милиони и милиони, људи једу, пију, спавају, ходају, тросе, таксисти, трговци, угоститељи и сви трљају руке, а код нас нема никог. Све је то унистио Додик и лоповска политика. Романија рај небески празна, нема туриста, а ни ста да им понудимо, угоститељство, смјестај, садрзаји.... Нас идиоти воде , а како воде за 5 г.цемо све видјети црно на бијело. Залосно је да нема малтене ни свадби, нема дана да нема бар једна двије сахране на Романији, нема радјања дјеце, као цовјека и б.борца ме то боли. Зар је нас домет Јагњијада на Вуцијој луци гдје сви пијани ходају а неки нозеве у устима дрзе и иконографију на себи? Како да нам туристи додју и оставе паре, а прелијепа природа, ресурси, ал зјапи пусто све. Србовање и Додиковање је за нас атомска бомба. Размислите о овом сто сам написао добри људи који јесте и колико год да вас има, ајте да зло побиједимо или да се сви иселимо. Нема нам друге.

Name

Ре Романија

22.07.2019 21:35

Браво свака цаст за теxт. Све тацно од прве до задње ријеци.

Name

Сале

22.07.2019 21:40

О, ево почиње поново скупштина народа, ја поодавно чекам да дође у мој град.

Name

@@@

22.07.2019 21:40

Романија, у праву си. Све си у праву. Али како да покренемо народ да се ослободимо Додика и његове криминалне багре?

Name

Куки

22.07.2019 22:20

Одлицан цланак Романијац. Надам се да це бар неко ко ово процита поцети размисљати својом главом. Народ као да је хипнотисан, о цему се ради. Да ли нам је то заоставстина комунизма, идола, слијепог вјеровање водји?

Name

Будала као и ти

22.07.2019 22:57

Свака ти је на мјесту Романија!

Name

разумио

23.07.2019 05:05

Заиста је најзалосније то да један велеиздајник јос мозе да успоставља некакве контроле над нецим! Додик је подијелио РС на своје послуснике или непријатеље, а за некакав тимски рад какав би требао бити рад владе не неспособан. Сто се тице некаквог развоја, ту је болесно амбициозан. Осим тога, то га и не занима по задатку.

Name

Тобут МАЈЕВИЦА

23.07.2019 07:40

Браво Романијо!!!

Name

Одговор за Романија ,од Србина

24.07.2019 06:36

Смани мало ,да ти је брат нетреба толико да писес ,писес цитаву књигу ,мислис да неко то цита сто си написао,

Name

Љутица Богдан

24.07.2019 17:43

Честитам РОМАНИЈА али шта направит?? Поздрав.!!

Name

Тамара

24.07.2019 19:51

Требамо сви да престанемо плацати комуналије, струју, воду, порез, ма једноставно засто јадни народ од своје цркавице да плаца криминалце у институцијама и тако их одрзавамо на власти! Ало они народу струју поскупљују!!! Све поскупљује док се багра на власти бахати и унистава народ и Републику Српску!

Name

Нострадамус

22.07.2019 19:34

Народ је у страху од СНСД и мозете да кренете да прицате са градјанима,а градјани це вам окретати ледја јер се пласе за зивот или неку другу егзистенцију ако буду са вама контактирали.Многи у Снсд ако знају да неко од обицних градјана има образ и карактер и да не мозес сњим да манипулису окрецу ледја од таквих градјана.Ја сам сам лицни примјер цлан СНСД мој крвни сродник окреце ледја од мене јер критикујем неке њихове циновнике.Замислите фамилију су окренули једне против друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2019 20:24

То и јесте најјасније.... Све си у праву.

Name

Ре Куки

23.07.2019 03:42

Ево ја почео да размишљам, у ствари размишљам већ дуго и дошао сам и до закључка да, никада СДС неће доћи на власт кад се читају ови коментари оних који их подржавају.

Name

Господине

22.07.2019 19:36

Вуканивицу све цеститке на храбрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

22.07.2019 20:06

Федерација је уз вас, на Васем мјесту ја бих се запитала да ли сам на правом путу.

Name

куку нама са нама

22.07.2019 20:13

Мој Господине,шта Ви видите овдје као храброст?Ово је нормално понашање сваког иоле нормалног и човјека који држи до свог образа..Овакав менталитет је красио наше претке,оји су одавде отјерали и Турке и Угре и Нијемце..,а овдашњи потомци више воле телефон и ауто него рођеног сродника..Како рече Матија Бећковић...у телефонима су нам животи ружичасти..Овакви као ово пар дисидената,ће се истопити у настојању да нешто учине за народ,а народ као појединац је уништен управо овим режимом..ОНОГ ТРЕНУТКА,КАДА ПРОРАДИ СВЈЕСТ У ПОЈЕДИНЦУ ДА КРЕНЕ СТОПАМА РАДИКАЛНИХ ИСЛАМИСТА И ПОЧНЕ СА СВОЈИМ СМОУБИСТВОМ,УБИЈАТИ ПО НЕКОЛИКО ВИЂЕНИХ ФАЦА,ТАДА СЕ МОЖЕ ОЧЕКИВАТИ НЕШТО

Name

Стана

22.07.2019 20:33

Само напријед и храбро, али се и цувај, видис да они не презају ни од цега! Мафија је то!

Name

Предраг

22.07.2019 19:56

Браво геније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2019 04:53

Анализу стања може урадити до детаља, за 1001 примјер ова власт се може оцрнити...али, како у акцију? Судство, полиција, медији...све је њихово.

Name

Дуско

22.07.2019 20:05

Милокрад Дудук неби опстао ни 24 сата на слободи или у политицком зивоту да не ради за Американце. Једноставно свака длака његове главе судински је везана за Американце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дуско

22.07.2019 22:33

Нас највеци проблем је сто тако размисљамо. Мозда су га Амери или ко вец довели на власт, али га ми поново бирамо, не амери. Не требамо оцекивати да нам други ријесе проблем. Сваки појединац има велику улогу, само треба бити свјестан тога, изаци на изборе И гласати. Масе гласаца не излазе на изборе због недостатка вјере у моц свог гласа. А сви ти који не гласају су против ових манијака на власти. Самим тим сто не гласају, помазу секти да остану ту гдје јесу.

Name

Ре Ре Душко

23.07.2019 06:01

Јел ти стварно вјерујеш да се изласком на ИЗБОРЕ може нешто промјенити? Колико година имаш мајке ти? Па ИЗБОРИ су највеће понижење које смо дочекали након рата! Боље и да их нема него што нас праве будалама! Само МОТКА и УЛИЦА!!!

Name

ре

23.07.2019 06:55

ма људи моји шта вам је?? народ га је изабрао, па видјели сте пензионере и њиховог језивог понашања кад су добили цркавицу од додика

Name

Директ

24.07.2019 12:12

Додика подрзава мафија и заробљени људи.

Name

ре

22.07.2019 20:05

Вукановићу бољег и паметнијег од тебе немамо у РС,а бурле шта је зла нанијо генерацијама РС он мора да се тако понаша и контролише све у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

23.07.2019 05:43

Не дај Боже

Name

Познавалац прилика

22.07.2019 20:20

Шта овај народ може покренути? Овај народ је неограничено глуп и безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

22.07.2019 20:23

Што вас нема хиљаду таквих. Бар да се нечему надамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало

22.07.2019 20:27

Је реци да је то феномен , да неписмен , безобразан , некултуран , необразован и ста јос све није , а да паметни , културни образовани зазиру од овакве сподобе и јос уз то издајник каквог Српски народ није упамтио . Теби Вукане , Станивуковицу , а посебно Јелени треба одати признање за све заслуге у откривању свих лоповлука наведеног , који обавља функцију Хрватског цлана предсједниства , а глуми вец двадесетак година Српског " патриоту " . Само напред вас троје и не осврците се на остале продане дусе , оголите га до краја . Ови купљени климоглавци морају бити свјесни да це пресусити извори за њихово финансирање и да овој ситуацији , а која је , мало је реци неподносљива , мора једном доци крај .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

22.07.2019 20:32

У року од пар дана ћу уплатити симболичан износ као знак подршке овом човјеку. Браво Вукане, у име нас који нисмо баш тако храбри и немамо толико информација ал мислимо као и ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2019 22:01

И треба. Искрено си рекао... Од нас који исто мислимо само нам недостају муда па и информација....

Name

дусанцули

23.07.2019 05:56

Нису само муда у питању. Они су профи политичари а ми обичан свијет искључен из сваког процеса осим када су иизбори у питању и када нас мало доживе као људе.

Name

Будала као и ти

22.07.2019 20:48

Такво понижавање,омаложавање,вријеђање интелекта једнога народа и уз пут других народа,мислим да не постоји нигдје у свијету.Битно је да вас подбоде са ,,политичким Сарајевом",терористима,свјетским уротама и Срби су хипнотисани.Додо га не вади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

22.07.2019 21:18

Додик је једна стара дртина који опљацканим парама од народа , подмицује јаднике у посланицким клупама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сердар

22.07.2019 21:28

Бурле је обицни сарлатан и не лици ни на бабу трацару јер се и она понаса боље од њега.Његово понасање је нула од политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрее

22.07.2019 22:05

Сами израчунајте полако колико гласова има и онда ће само да вам се каже коме се "исплати" да "уложи у изборе" Људи које презиру њихови укућани, "добију" хиљаде гласова. Знате ви то сви а они који још узму пар цјенера око избора.... Те пичкетине још чуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан рс заувјек

22.07.2019 22:08

Вукановицу, свој ти посо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

22.07.2019 23:07

А као ти имаш смислен посао.Без смисла ти је коментар.Пустио си да други говоре за тебе.Да ти креирају пријатеља и непријатеља.Шта ти је дудук добра и просперитета донио?Зар таква сирова љуска да ти буде водиља?

Name

БАЦКО

22.07.2019 23:51

Контролисе он добар дио и опозиције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

75%

23.07.2019 18:17

Добар дио...????? Већину....75%...Рацунај и суздржане..

Name

Цццц

23.07.2019 03:45

О каквим протестима опозиције овај прица. 200 - 300 људи се скупе и хоће да им неко испуњава захтјеве. Стварно овај засмијава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

24.07.2019 17:40

Мене је као грађанина Српске срамота што имамо овакве опозионаре.Ово нема ни у Африци.

Name

додо

23.07.2019 04:38

Додиков наступ у скупстини потврдио је да у Срба влада племенски дух, да сви слусају поглавицу, да странке заправо не постоје, и да је сам поглавица закон. Ми не познајемо модерне облике организовања друства и дрзаве, и зато никад нецемо бити дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

23.07.2019 06:45

Чуј Додик контролише владајућу већину. Е де ти мени објасни ко би то требао бити умјесто њега? Неће ваљда неко из опозиције. Можда ти. Хахаха. Мишу мали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 12:41

Било ко други. Ако ниста друго, мање би стете правио него Додик, посто Додик је теска стетоцина за РС и српски народ.

Name

Драгце

23.07.2019 08:39

Ти Додику ниси ни до кољена кад би зивио јос сто година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.07.2019 08:03

И ја мислим тако.

Name

Ја

24.07.2019 08:04

Били би они сви гори од Додика да имају његову моћ и утицај какав он има.

Name

Директ

24.07.2019 12:46

У сваком слуцају, горег избора од Додика нема. Ко мисли да је Додик најбољи политицар у РС, тај је, најблазе могуце рецено, у огромном проблему, и то прије свега са самим собом, а онда и са другима око себе и свијетом.

Name

МГ

23.07.2019 08:48

Ти си једна обицна карикатура у политици,да не би ти мозда умјесто Додика е мој Вукановицу доста је и твојих лази зато си се у Требињу наплацао висе казни за клевету него сви херцеговци заједно.Танак си ти за политике ту иду мудри и паметни људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 12:50

Тески лоповлук никада није, нити це бити, одлика мудрих људи. Они који прогоне Вукана, нису мудри људи, вец несто друго сто слицно звуци, а сто сви имамо.

Name

@@@

24.07.2019 19:55

МГ - Мркоњиц Град? Знамо који си, багро лоповска! Дрзи се ти твог МилоКрада

Name

Несо Република Српска

23.07.2019 10:05

Ти си један нарцисоидни лазов,коме сад тузбама пријете и привредници из херцег новог и игала,болестан си цовјеце,у својој болести не бирас средства само да облатис оне који нису као ти,изгорио си и у херцеговини!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 12:55

Доци це Вукан овом накарадном резиму, главе лоповске. Ако Вукан не додје, нацице се неки нови Вукан, који це се наци на целу колоне одбране народа од катастрофалног владара и накарадног резима, који унистава и разара РС.

Name

Бакица

23.07.2019 12:02

Ја нисам Додиков фан али и ти си једна неотесана комадина .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

23.07.2019 12:57

Ја мислим да си ти заврсио политицку каријеру,јер лаз не пролази код народа а ти си у лазима свјетски првак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 13:00

Вукан звани Аеродром Требиње, Никола Тесла електрицни аутомобили... :)))

Name

@@@

24.07.2019 19:54

Ста ви лупетате багро снсдовска?! Бојите се Вукана јер вас јебе истином! Вукан цастан и постен цовјек!

Name

РЕ: Е, Драгче, МГ, Нешо Република Српска, Бакица, Гоја - Мишо

23.07.2019 17:14

Шест последњих коментара ! Секташи, на парове разброј' се!... У колону један по један... улазите у шефову гу'ицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

24.07.2019 04:48

Нису ни изашли из ње.

Name

Галеб

24.07.2019 03:37

Тај Ентитет треба укинути он је у робству криминалаца И нико му немозе помоци само Укинути ту криминалну власт све је у криминалу Треба само спасити нерод

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

24.07.2019 06:33

Додик контролисе све ,а ти плацај казне ,па види ко је луд ,ха ха ха ,само ти вредјај и плацај судове ,а сада тразис од нароса да ти плацају твоје казне ,срам те било ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 13:08

Народни посланик, народне паре у народни будзет. Нити из дзепа, нити у дзеп, али зато кад се коло среце окрене, нека се припреме они сто су га тузили, за цроwд фундинг, с тим да це исти, од народа добити ону ствар. :)))

Name

ааааа

24.07.2019 07:44

смраду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 13:08

Резимски. :)))

Name

петар

24.07.2019 08:00

Господине Вукановицу, ви се понасате као обицан сарлатан и комедијас. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 13:17

Резисер комедије који резира резиму трагедију са висегодисњим исходом по исте. :)))

Name

Владо

24.07.2019 08:46

Хаххахха па Вукановићу има поштених и безкомпромисних али то дефинитивно ниси ти. ТИ си одмах чим си улетио у политику улетио у компромисе и провилегије само у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.07.2019 13:19

Него Додик. :)))

Name

цоде

24.07.2019 08:58

Никад се ви нецете ријесити Додика и ала Додика докле год се вас патриотизам мјери мрзњом према другим народима јер цим главесине изјаве несто против других народа онда одједном добар и позицији и опозицији док не будемо свјесни да у БиХ зиве народи који зиве и да су равноправни на сваком дијелу земље нама неце бит добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.07.2019 15:59

додик контролише све у РС-у. У већину ствари разумије се ко Мара у криви к..ац. Најбоље се разумије у подјеле срба,па је тако завадио породице међусобно, подијелио села, подијелио градове. Срби су често подијељени, али оваква подјела коју је додик изрезирао мислим да у историји није забиљежена. На страну што је све подредио личном и ускопартиском интересу, много гора ствар је што је подијелио србе. Али то му је матрица, да нас није подијелио неби нас толико користио, омаловазавао, понижавао. Како ми срби једном то да схватимо. Није о жељку толико форсирао зато сто је она способна, већ зато што је најпослуснија особа, те с њом манипулише како он хоће, а она рано моја умислила да је нешто важна тј. способна. Жалим је и недај боже бити толико "паметан" као жељка, али она помаже навелико великом водји да нас понижава. Он нас својим понашањем и поступцима срамоти у бих и у читавом свијету, кад њега виде и чују мисле да су сви срби примитивни, некултурни и све чега се нормалан свет стиди. Ето вам велики вођа па гласајте за њега ја одох тамо гдје се цијени рад и поштење. Климоглавци вама ће бити добро, али како ће бити вашој дјеци, унуцима о томе нисте размишљали. Осим за шишање глава има још неку улогу у животу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАХИР

24.07.2019 20:18

Свака је на мјесту,СДА је главни кривац за новонастало стање,,,Како сумогли прећи преко свега а познавали су Додика и то добро,Паима ли земља у свијету којој пресједавајући константно ради супротно њеним интересима и за то прима накнаду???

ОДГОВОРИТЕ