Атлетико има опције Б и Ц ако Хамес не потпише!

Кристијан Ериксен и Ђованило Селсо као две озбиљне варијанте. . .

Фудбал 23.07.2019 | 09:54
Атлетико има опције Б и Ц ако Хамес не потпише!
Дијего Симеоне је још пре две седмице рекао својим надређенима: "Доведите ми Хамеса Родригеза".

Чолов мегаломански план за реновирање мадридског Атлетика ће поред капиталца у лику Жоаоа Феликсаморати да има још једно носеће име, а избор је већ пао на колумбијског плејмејкера. Зинедин Зидан је Хамесу дао зелено светло да пређе у Атлетико ако жели, одређена је цена на 40.000.000 евра, а сада практично све зависи од играча. А он се двоуми.

Иако би због породице желео да остане у Мадриду јер би то била најбезболнија варијанта и за њега, он ипак верује да би за његову каријеру најбоље било да обнови успешну сарадњу с Карлом Анчелотијем која датира из времена у Реалу и Бајерну, када је Колумбијац и пружао најбоље игре у каријери. Зато је његов агент Жорж Мендеш и добио задужење од Флорентина Переза да до 29. јула заврши Хамесов трансфер, а једино ограничење у овом тренутку је то да никакве позајмице не долазе у обзир, већ искључиво продаја. Ту би Наполи могао да испадне из трке, јер ако би дао 40.000.000 евра одмах, не би имао новца за још нека планирана појачања.

Атлетико нема проблем с ликвидношћу иако је овог лета већ утрошио 250.000.000 евра, јер ће новац за Хамесов трансфер обезбедити од продаје Анхела Корее Милану, али у случају да Колумбијац на крају неким чудом ипак изабере Наполи, Рохибланкоси већ имају спремна два резервна решења – Кристијана Ериксена и Ђованија ло Селса.

Ериксен, коме уговор с Тотенхемом истиче наредног лета, био је својевремено тајно понуђен Атлетику, чак је постојала и прича да је Данац био на потпис до дрес црвено-белих, али на крају се трансфер није догодио. Иако има још годину дана уговора, Ериксен би Атлетико коштао између 60.000.000 и 70.000.000 евра, бар толико новца Тотенхем тражи.

Ериксен је такође врло озбиљно на Реаловој пописној листи, али све зависи од тога да ли ће Пол Погба доћи из Манчестер јунајтеда или не. Ако се тај трансфер не буде догодио, Ериксен ће сигурно бити следећа опција – у игри је и Дони ван де Бек из Ајакса, а Атлетико би у том случају тешко могао да парира градском ривалу. Финансијски, али и реномеом.

Зато би Чоло на крају могао да изабере Ђованија ло Селса. Прича је у неку руку симпатична, јер се се тројица фудбалера повезују у кружном систему. Јер, Ло Селсо је Тотенхемов први пик ако Ериксен оде, а Атлетиков трећи ако не буде ништа ни од Хамеса, ни од Ериксена.

Бетис је за Аргентинца првобитно тражио Тотенхему да исплати откупну клаузулу од 98.000.000 евра, а када је он тражио од клуба да буде стављен на трансфер листу направљен је договор да трансфер не буде испод 75.000.000 евра, мада се помиње да би Бетис сада прихватио и пет милиона мању своту. Тотенхем тражи још једно велико појачање, а како се прелазни рок у Енглеској завршава 8. августа, мораће да пожури. Разлог зашто Бетис тражи велики новац за Ло Селса није само у добрим играма, већ и у томе што чак 20 одсто од следеће продаје мора да уплати Пари Сен Жермену. Дакле, ако узмемо да ће трансфер бити 70.000.000 евра, ПСЖ добија 14.000.000, што Бетису оставља 56.000.000 европских новчаница у каси.

Ло Селсо је такође интересантан и Бајерну, који још само осматра ситуацију. Пре неколико седмица стидљиво се пренела информација да је Атлетико доставио званичну понуду за Ло Селса на 55.000.000 евра, али је Бетис исту глатко одбио.

Дакле, плејмејкер је обавеза за Атлетико. Сада је само питање – ко ће пристати да се пресели на Ванда Метрополитано?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар