ЛЕ: Сарајево иде у Бјелорусију или Норвешку! А Зрињски...

Мечеви треће рунде играју се 8. и 15. августа.

Фудбал 22.07.2019 | 17:30
ЛЕ: Сарајево иде у Бјелорусију или Норвешку! А Зрињски...
Фудбалери Сарајева у трећем колу квалификација за Лигу Европе играће против пораженог из двомеча другог кола квалификација за Лигу шампиона између БАТЕ Борисова и Розенборга, одлучено је жријебом који је данас одржан у сједишту УЕФА у Ниону.

Бордо тим је елиминисан у првој рунди борбе за групну фазу елитног клупског такмичења од Селтика, те наставља такмичење у трећем колу квалификација за Лигу Европе и то вољом жријеба директно од трећег кола.

Прва утакмица треће рунде играла би се 8. августа на стадиону "Асим Ферхатовић - Хасе", док је реванш седам дана касније.

Спортски директор Сарајева Емир Хаџић сматра да је његова екипа добила најтежег могућег противника у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Подсјетимо, бордо тим ће у борби за плеј-оф другог по јачини европског клупског такмичења одмјерити снаге са пораженом екипом из двомеча другог кола квалификација за Лигу шампиона између БАТЕ Борисова и Розенборга.

''Можемо бити срећни с обзиром на то да нас очекује фудбалски спектакл као против Селтика. Мислим да смо показали да можемо играти с великим екипама, против Селтика смо показали квалитет и сигуран сам да ће тако бити и у предстојећим утакмицама. Кога год да добијемо, све је могуће. Они јесу фаворити, али ми се не предајемо те имамо играче који ће дати све од себе", рекао је Хаџић.

Капитен Крсте Велкоски такође сматра да је ријеч о изузетно тешким противницима, али да су већ показали да могу квалитетно играти и против већих екипа.

"Надам се да ће и овај пут бити тако, свакако да ћемо добро проучити ових десетак дана, да нађемо њихове мане и пробамо то да искористимо и свакако да се сви надамо једном позитвном резултату", рекао је Велкоски.



Ако избаци Утрехт, Зрињски у Домжалама или Малмеу! Мечеви треће рунде играју се 8. и 15. августа.

Фудбалери Зрињског у четвртак ће у Холандији против Утрехта одиграти прву утакмицу друге рунде квалификација за Лигу Европе.

''Племићи'' су данас сазнали, након жријеба у Ниону, са ким ће укрстити копља у наредној фази уколико елиминишу шестопласирани тим холандског шампионата из прошле сезоне. Наиме, бх. вицешампион би у посљедњој рунди прије плеј-офа ишао у Словенију или Шведску, с обзиром да га је жријеб спојио са бољим из двомеча Домжала и Малмеа.

У првој утакмици, која би се играла 8. августа, Зрињски би гостовао, док је реванш седам дана касније у граду на Неретви.

Подсјетимо, Мостарци су у првом колу елиминисали представника Сјеверне Македоније Академију Пандев.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар