Претукли старца: Ухапшени младићи

Један од тројице младића који су јуче ујутро брутално претукли 69-годишњег пензионера на тераси кафића у центру Пуле припадник је Хрватске војске.

Регион 22.07.2019 | 16:44
Претукли старца: Ухапшени младићи
То је потврђено из Министарства обране Хрватске за Индеx.

"Према информацијама добијеним од надлежних државних тијела, постоје основе сумње како је један од тројице нападача припадник Оружаних снага Републике Хрватске који је изван радног времена, изван редовне дјелатне службе, учествовао у нападу на старију особу", наводи се.

"Ако се криминалистичким истраживањем утврди да је припадник Хрватске војске починилац кривичног дјела, покренуће се кривични поступак који за казну може имати престанак дјелатне војне службе", поручили су из МОРХ-а те додали како најоштрије осуђују напад те се извињавају због недопустивог понашања припадника Оружаних снага Републике Хрватске.

Припадник Хрватске војске који је млатио старца је 24-годишњи Роберт Битуњац који је, како дознаје загребачки портал, један од тројице ухапшених нападача.

Управо је он први напао старца и кренуо га шакама ударати у главу, што се види на снимци с надзорних камера. 

Ухапшен је у Загребу, гдје је ухапшен још један од нападача, док је трећи ухваћен у Пули. 

Младић који је млатиопензионера  који ради као чувар терасе лани се у службеној униформи Хрватске војске сликао с генералом Антом Готовином у Загребу. 

Нове информације о томе да је међу нападачима хрватски војник поткрепљују изјаву нападнутог пензионера који је испричао да су прије напада, у којем су га тешко повриједили поломивши му два ребра и руку, спомињали војску.

"Дошли су око шест сати и дирали хрватску и истарску заставу које висе на тераси. Упозорио сам их да то не чине, а они су рекли да у 9:30 морају на постројавање у војску те да су пред заставом сваки дан. Онда су отишли и вратили се након сат времена с палицама, маскама и капуљачама на главама. Нису ништа рекли, само су ме почели тући. Ударали су ме у главу, у руку, а након што сам пао, ногама су ме тукли по ребрима", испричао је нападнути Евелино Вале.

Тројица момака, који су се маскирани и с палицом вратили на терасу кафића, старца су напали док је дријемао на тераси, а док су га млатили, готово се уопште није бранио. Гађали су га и столицом, а кад је покушао побјећи сустигли су га, оборили на тло и још ударали.

Очекује ће да ће сва тројица ухапшених данас бити испитани, а за кривично дјело наношења тешких повреда старцу који се није ни бранио могли би добити до осам година затвора.

(Индеx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нострадамус

22.07.2019 15:19

Олаксавајуца околност за нападаце бит це та сто се старац није бранио,.А овај сто се сликао са Ген.Готовином це бити ослободјен свих оптузби како Хрватска војска неби губила углед медју пуцанством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

22.07.2019 16:18

Усташка стока, тамо не треба ићи осим у транзиту ако баш мора. То је дивљи народ...

Name

Нострадамус

22.07.2019 19:07

Видис Мирко Србин сам и путујем кроз Хрватску био сам пар пута и на одмору.Сто се тице полиције није ме ни једном зауставила а јос нисам ни имао неке непријатности.За разлику када приједјем Градиску полиција те устави скоро увијек трази да те некако казни или да те барем испровоцира,Назалост је тако.Не мора да знаци да у будуце неце да се деси нека непријатност,али вјеруј код нас је слуцајно да продјес без неког малтретирања.

Name

За нострадамуса

22.07.2019 20:32

Брате мој Православни, ја сам из Бн и знам пуно фамилија из Бн чији су преци завршили ту ближе теби у разним Јасеновцима. Па како болан можеш било шта рећи о њима позитивно кад знаш да су нас побили ко стоку у другом па и у овом рату. Како те није срамота костију побијених 3о хиљада дјеце Српске ту око тебе и западније од тебе. Наши пандури кад те зауставе даш им 10 марака и миран а усташа те у затвор стрпа па те буба док не умреш. Мрзе те да знаш исто ко и мене и сваког Србина, то им је у крви али ти вјероватно тамо говориш Српски са примјесом неких њихових ријечи па те не препознају али једном ћеш сигурно налетити на правог србомрсца па ћеш најебати и сјетити мог коментаре. Добро буди опрезан кад хоћеш о усташама да пишеш, не претјеруј у позитивном то је болестан народ, стока...

Name

Балинце

22.07.2019 17:46

Исто ко Бањалуцка милиција :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

22.07.2019 17:49

Не зна се које гори биједник, Готовина или онај ко се слика с њим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУТНИК

22.07.2019 23:39

НЕ САМО СРБИ ВЕЋ СВИ НАРОДИ ПА И ХРВАТИ МОРАЈУ СЕ ОПРОСТИТИ ОД ЈДРАНА. ТО ЈЕ НАНЕСИГУРНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА. ЗАШТО ТО РАДЕ?

Name

ре

23.07.2019 07:17

нису то никакви младићи то су клошари и багра

ОДГОВОРИТЕ