Капитен прати насљеднике: Ко потцијени овај тим Србије...

Филип Филиповић гледа добре наступе подмлађене репрезентације у Јужној Кореји. Ево шта он каже о играма Србије на Светском првенству.

Остали спортови 22.07.2019 | 20:59
Капитен прати насљеднике: Ко потцијени овај тим Србије...
После свог "пунолетства" у капици Србије, Филип Филиповић (32) први пут је добио део лета да одмори док "делфини" играју на великом такмичењу.

Заједно са још неколико искуснијих носилаца игре репрезентације (Пијетловићима, Прлаиновићем, Митровићима и Алексићем), капитен "делфина" на ТВ-у прати игре наследника, које је Дејан Савић одвео на Светско првенство као прву "проверу" костура екипе која ће играти на Олимпијским играма 2024. године.

У разговору за свој сајт, Филиповић је рекао да је тако млад тим досадашњим играма доказао старо правило.

"Наша екипа је показала да најгора ствар која може противнику да се деси јесте да потцени овај састав. Ко зна који пут се показало да не играју имена, већ момци који су одлучни и спремни да у тренутку дају све од себе и покажу жељу за победом. То је оно што их је и против Грчке и у једном делу меча против Црне Горе издвојило".

Наредни противник, у четвртфиналу, биће добро познат ривал.

"Шпанију смо и очекивали у четвртфиналу и дефинитивно ће бити тежак противник. Међутим, сматрам да момци треба да се окрену својој игри, да остану мирни и своји, а онда неће много зависити од Шпаније, већ од наше игре и нема разлога да тако не буде.

Филиповић је потом истакао да су у групној фази одлично одиграле Хрватска и Мађарска.

"Хрватска и Мађарска играју одличан ватерполо, ефикасан, енергичан и сматрам да су то екипе које имају највеће шансе за крајњи пласман".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар