Ново лице одбране Звезде: Дегенек створио вишак!

Црвена звезда сада има четворицу квалитетних штопера, али је питање да ли ће сви остати на окупу до краја прелазног рока.

Фудбал 22.07.2019 | 20:40
Ново лице одбране Звезде: Дегенек створио вишак!
Сјајна вест дочекала је навијаче Црвене звезде у понедељак ујутру: Јунак утакмице у Салцбургу пре годину дана, којом је изборен пласман у Лигу шампиона, поново ће носити црвено-бели дрес.

Милош Дегенек се вратио на "Маракану" и очекује се да буде лиценциран већ за домеч са Хелсинкијем у другом колу квалификација за Лигу шампиона, пошто клубови имају право да додају једно име на списак до 24 сата пре почетка прве утакмице. 

Тешко да ће се наћи на терену у среду (20.45), али недељу дана касније у Финској бисмо могли да га видимо у тандему са... Ту је већ дилема.

Срђан Бабић има тренутно најдужи стаж од четворице штопера у првом тиму и очекивало се да ове сезоне буде редован у стартној постави, посебно после одласка Вујадина Савића. 

Немања Милуновић је зимус доведен из БАТЕ Борисова како би надоместио Дегенеков одлазак и током пролећа се уиграо за ову сезону, а пре месец и по дана стигао је и Радован Панков из нишког Радничког.

Млади штопер је током припрема "кубурио" са повредом, али се недавно опоравио и очекује се да ускоро упише деби. Могло би то да буде баш против Нишлија, наредног викенда у другом колу Суперлиге када би Дегенек могао да му буде пар. 

Репрезентативцу Аустралије неће бити потребно много да се врати у ритам, пошто је редовно играо за Ал Хилал и добро му је познат систем Владана Милојевића, а током прошлог мандата у Звезди показао је да има потребан квалитет. 

Његов повратак могао би, међутим, да доведе и до једног одласка - Срђана Бабића. Може се чути да су на "Маракани" спремни да продају 23-годишњег дефанзивца који је пре две године стигао из Реал Сосиједада, јер се сматра да није остварио сав потенцијал, али само у случају задовољавајуће понуде, а таквом се - засад - сматра бар 1.500.000 евра.

Има Бабић још времена за напредак, али питање је колико простора ће добијати у Звезди поред Дегенека и Милуновића, а уз вршњака Панкова који је тек стигао.

Као заинтересовани за Бањалучанина помињали су се Копенхаген, Селтик, Бешикташ... Видећемо хоће ли се неко од њих поново јавити.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар