И Павгорд Фоча има своју истину

ПАВГОРД д. о. о. Фоча, као повјерилац компаније Алумина д. о. о. Зворник и осталих компанија из групације Бирач, обзиром на писања појединих медија и портала, а у вези последње одлуке Окружног привредног суда Бијељина којом је одбачен приједлог Фабрике глинице Бирач а. д. у стечају Зворник за одређивање судске мјере обезбјеђења којом би се забранило Павгорду као и било којем другом органу или институцији да предузимају радње извршења или наплате по Уговору о залози на удјелима друштва Алумина жели да истакне следеће:

Република Српска 22.07.2019 | 15:20
И Павгорд Фоча има своју истину
- Одлука коју је донио Окружни привредни суд у Бијељини је још једна од одлука у низу коју су донијели судови у РС, у вези потраживања Укио банке односно Павгорда од друштава из групације Бирач, а која показује да Фабрика глинице Бирач, не може оспоравати одлуку другог суда пред овим судом. Фабрика глинице Бирач је странка у извршном поступку који се води пред Основним судом у Зворнику и сва своја права користи у том поступку, као што је жалба коју су изјавили на рјешење Основног суда у Зворнику, по којем тренутно одлучује Окружни суд у Бијељини.

У односу на остале информације које круже порталима, истичемо да је Окружни привредни суд Бијељина у предмету 59 0 Пс 02647713 Пс донио пресуду дана 24.04.2017. године којим је одбио тужбени захтјев да се утврди да је Укио банка односно Павгорд разлучни повјерилац. Дакле, ни овај ни било који други суд ни у овој нити било којој другој пресуди није утврдио да је било који уговор који је основ за потраживање Укио банке, односно Павгорда ништав.

Сви уговори су и даље на снази, из којег разлога, Павгорд са пуним правом води извршни поступак и пред Основним судом у Зворнику. Основ за вођење извршног поступка пред Основним судом у Зворнику лежи у непобитним чињеницама да су и Фабрика глинице Бирач, као оснивач Бирач Еуропе који је био оснивач Алумина дала сагласност на залагање удјела Алумине у корист Укио банке, као и сама Алумина потписом на уговору, а да удјели у друштву Алумина у вријеме отварања стечајног поступка над Фабриком глинице Бирач нису били у њеном власништву него у власништву друштва Бирач Еуропе, што према свим позитивним прописима даје за право повјериоцу Укио банци, односно Павгорду да води извршни поступак на удјелима у друштвима Алумина и Механика.

Надаље, како смо небројено пута до сада истицали Павгорд нема интерес да Алумина пропадне, напротив Павгорд је у више наврата, својим конкретним дјеловањем, показао да жели јаку, стабилну, просперитетну и, прије свега, профитабилну Алумину, јер само уз такву Алумину ми наша права и потраживања можемо реализовати.

И данас Алумина послује без блокаде рачуна искључиво због наше добре воље иако нам се чини да то неки злоупотребљавају радећи на све могуће начине (па и противзаконите) против интереса наше компаније.

Ово све у циљу да се постигне договор који би довео пре свега до окончања стечајног поступка над Фабриком глинице Бирач која управља Алумином на начин да за своје поступке не одговара
никоме, да ненамјенски троши новчана средства Алумине, даје позајмице без камата, набавља, инвестира, уговора и залаже имовину без икакве контроле, а поготово све то ради заборављајући да је једини власник Алумине у стечају и да основни задатак управе Алумине је, уз одржавање процеса производње, да обезбиједи да се што више новца пребаци у стечајну масу Фабрике глинице Бирач, како би се његови повјериоци намирили у што већем проценту.

Овако шест година након отварања стечајног поступка једину, али зато ако велику корист, од пословања Алумине има искључиво њена управа и сарадници на које немилице и без контроле троше средства - саопштено је из Павгорда.

Менаџмент компаније "Алумина" из Зворника јутрос је саопштио да је питање литванских потраживања правно завршено и да сви други поступци који се воде од интересне групе која заступа литванско потраживање само дерогирају раније пресуде највиших правосудних инстанци и уводе потпун неред и хаотично стање у правосуђу.  

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

малиса

22.07.2019 13:28

Да је ово правна држава, давно би били санкционисани због злодјела које чините Зворнику и Алумини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давно се дегеадирало

22.07.2019 13:37

Нико немозе деградирати правосудје толико, до колико оно само себе!

Name

Ти

22.07.2019 16:07

Немозес тражити правну државу данас а сутра је негирати.

Name

банда

22.07.2019 13:38

Отесте овом ннароду будућност и свци иселише, бандо окупљена окој пар кланова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарки

22.07.2019 14:04

Хоце ли судија Јелена Тодоровиц, заједно са Тегелтијом, одговарати за ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.07.2019 15:04

Ово је доказ да нема дрзаве, нема власти, нема институција, све голи криминал и криминалци и у власти и у судству.!!!Све опљацкасе и то легално постадосе тајкуни и милијардери. Па ово нема нигдје.!Питам се само докле це овај глупи народ да цути и трпи.!!!

Name

Ре РЕ

22.07.2019 17:57

Док буде било оних других. То знаци до вијека.

Name

Лазар

22.07.2019 14:41

Људи су 100% у праву, постено су платили потразивања и по том основу требају преузети оно сто им припада. Је ли неко прије заказао, када су се та потразивања дала Укио банци је друга прица, овако људи платили-људи преузели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цц

22.07.2019 15:26

Платили милион . . . А тразе 155 бас фер

Name

сулудо

22.07.2019 16:00

а ко би то дао некоме да је цисто 5 за 155 милиона

Name

ЛУДИЛО

22.07.2019 17:09

ДА ЈЕ У НОРМАЛНОЈ ЗЕМЉИ , ОВО НЕБИ НИ БИЛО У МЕДИЈИМА . ОВАКАВ ПОКУСАЈ ПРЕВАРЕ БИ БИО ОСУДЈЕН А АКТЕРИ ПО ЦЕТРДЕСЕТ ГОДИНА НА РОБИЈИ

Name

ДРЗАВА

22.07.2019 15:24

ДА ЈЕ ЈЕДАН ПОСТО ПРАВНА ДРЗАВА СВИ ОВИ МЕСЕТАРИ БИ ОДАВНО БИЛИ У ЗАТВОРУ : ГОЦИ , ДЕБЕЛИ ИТД......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИК

22.07.2019 16:04

Додик је у праву . ПРАВОСУДЈЕ ЈЕ КАРЦИНОМ ДРУСТВА. САМО ДА ВИДИМО ДА ЛИ ЦЕ И ОВА НАЈВЕЦА ПРЕВАРА У БИХ ПРОЦИ : АКО БУДЕ ПРОСЛА ТО ЈЕ КАТАКЛИЗМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДОДИК

22.07.2019 16:39

ДОДИК ЈЕ ХЕМОТЕРАПИЈА КОЈА ПРОДУЖАВА ИНКУБАЦИЈУ КАРЦИНОМА У ТУЖИЛАШТВУ. ТУЖИЛАШТВО КАРЦИНОМ, А ОН ГРИПА СА ТРИ СЛОВА

Name

ко је следеци?

22.07.2019 16:50

Довољно је реци да је фирма Павгорд "улозила" 5-6 мил. марака ,а сада "потразује 122 мил. марака ,збиља постено ,само тразим повезницу измедју БЛ адвокатске канцеларије САЈИЦ ,Фоцанске фирме Павгорд ,Литванске УКИО банке и Зворницког гиганта ,хм.......Лактаси ....Лактаси. На сву срецу правосудје је добро уздрмано разним аферама инаце би ово вец било укњизено на Павгорд Лактаси (Фоца је само маска).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

22.07.2019 18:25

У свакој држави ПРАВДА ПОБИЈЕДИ КРИМИНАЛ код нас обратно КРИМИНАЛ ПРАВДУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

23.07.2019 05:01

Људи су 100% управу, да ли стецајна управа Алумине је понудила и једно друго рјешење осим да читав вијек буде стечај, ради задовољења лицних циљева, а не поверилаца. искрено мислим да је Павгорд једино рјешење, нарочито што се тиче даљег пословања, а да Гоци неће трпити разне административне нераднике не бих ни ја.

ОДГОВОРИТЕ